Thursday, May 13, 2010

JITBITS CROCS?

(pic googled)

entry tak begambar mcm tak best.. so blasah lah buh gambo ni yer.... sekarang nak start becerita plak....

al-kisahnye.... Crocs anakanda mak ni ada banyak.. yang ori, yang tipu.. semua ada! heheh... yg ori dah ketat dah.. so kita bagi dia pakai yang tipu.. tapi tipu pon grade A (tanak kalah ok)... hehehe.. pastu sebab dah berpasang-pasang.. maka dilonggokkan aja atas shoe cabinet ikea yang plastik kaler putih bertutup tu...

pastukan.... dah 3 hari berturut-turut asal aku balik keje jer... kasut-kasut tu berterabur... umah aku ni... ala-ala apartment yang ada pintu kayu tu.. pstu grill dia jauh kedepan.. so space dari pintu kayu ke grill tu luas lah.. so boleh letak rak kasut bagai...

hari pertama tu... aku balik jer dengan Acih tekejut tengok kasut terabur.. dalam hati ni ingatkan Pak Radie gi keje tadi telanggar ker sebelum kuar umah? tapi tak logik... sbb dia bukan jenis main langgar-langgar pastu biar jer terabur mcm tu... so bukan lah kot.... call dia..dia cakap takde pon terabur.. oh angin kot? (bongok pikir angin tiup..hehehe)

hari kedua.... balik umah tgk kasut Acih tu berterabur lagi... dengan rak kasut ikea kecik tu pon rebah skali... waaaa... ini sudah lebih!!!! hantu ke???? weh serious aku terlintas gak kepala hotak ni... hantu kot sajer nak usik-usik aku ni.... u don't play-play aarrrr.....

hari ketiga.... (semalam) kasut terabur lagi... wehhhh ini aku dah geram dah... acih lak sound.. "mama, umah kita ada hantu ke?"... a'ah memang.. Hantu Kepala Hitam!!! yang peliknye kasut langsung tak ilang... bila aku belek... ohhhhhhh JITBITS tu yang hilang!!!!!! tapi yang kelakarnye jitbits yang kat kasut tak ori yang ilang... nak curik... naper ko curik sikit-sikit.. len kali.. ko dah penat-penat jolok2 kasut tu bagi beterabur.. ko bawak lah karung sekali.. hangkut semua sekali.. kan lagi senang.. tahan dia leh godek nak membukak satu-satu jitbits tu kat situ, pastu kasut crocs yang dah togel tu dia lempar balik masuk dalam... ada lagi jitbits kat kasut biru crocs dia tak amik... meh sini meh.. makcik sedekahkan kat ko... x yah susah-susah..... ni konpem keje budak-budak kecik nie... tadi dah pesan kat laki aku.. sblm gi keje.. campak kasut-kasut tu dalam stor... tatau lah pakcik tu dah campak dlm stor ke blom.. kalau arini kasut tu ada, berterabur lagi.. aku tabur terus kat luar.. hamekkkk lah kalo nak sangat....

*tahniah kepada pasukan badminton negara atas kejayaan menentang Denmark!!! rasa nak gugur jantung i semalam tawwww... baby dalam prot pon sama... dari kul 6 sampai ler Hafiz menang.. tak berenti dia 'move it move it'... agaknyer dia dengar jantung aku dupdap hover dari biasa kot..heheheheh....








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Kniedaz said...

Filla, u baca metro semalam tak pasal gatsby gathering tu? ada gambar filla, husband n kasih ..hehe jenuh saya teropong ..

melin melinda said...

wahh..glamer jitbits Acih....

Raisah @ echah said...

hehee...keje budak2 tu akak...jgn kasi can.

laDieS inTaN said...

kak filla masuk dlm metro skali ngan pak radie ngan acih..sgt kedepan gmbr akak sekeluarga,hehe..tp,maintain perot tersimpan x nmpk,hehe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hehehe... giler glam dok kat depan2.. heheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hahah filla, perasan tak kita dalam metro, sangat giler glamer nak duduk depan2 kan

pelik gak kes kau ni, nak curi, angkut la sekali arung kan..ni nak curik jibbit.. bongok tol

ChentaHati said...

saya pun sakit jantung tgk thomas cup semlm... rasa mcm tgk citer hantu pun ada... seriau sguh masa enAPIS tu main...

Liyanaroxx said...

Muka kak filla masuk harian metro semalam...tapi muka paling jelas muka pak radie ar..=)

rynas said...

perasan jg dalam metro rasa cam penah tgk jer...pandai cover perut nooo...hehhe