Wednesday, May 19, 2010

In2It ke Body Shop????

ok adik-adik... bile tak de keje... takde bahan nak update... maka boleh lah buat keje merepek2... kali ni saya nak buat product review... alaaaaa macam kat dalam magazine2 tu.. dulu time mak muda-muda suka baca cleo... tp skarang dah tua... tak baca apa pon....
sebelum nak citer pasal product... kita kene tayang bag makeup dulu... hihi... comel tak? ini birthday present from mommy Ieky... aku suker sbb comel dan ada tali.. aku memang ada tebiat suke hayun-hayun barang... lagi-lagi yg ada tali... so bile nak gi solat ke (kat opis).. or nak gi foodcourt kadang bawak bag nie.. sambil jalan sambil hayun.. bukan tu jer.. kalau beli makanan tapau pon.. memang tebiat aku suker hayun-hayun makanan.. skali time nak makan.. makanan beterabur tumpah2 comot semua... ish ishhhhhhhh... sudah terbabas cerita...


ok adik-adik... ini isi di dalam pulak... ini yang basic jer.. (muka tetap tak lawa) barang sket punye belambak smua nak angkut...

aku kan penggila black eyeliner... dari dulu lagi.. sebabnye, mata adalah sepet.. so bile tidak memakai eyeliner.. mata seperti tak cukup bulu mata... mata tak 'terbuka'... mata tak menonjol.. orang tak perasan pon kewujudan mata aku... mata macam orang bangun tido... muka jadi macam orang tak mandi... kadang-kadang muka macam orang sakit tenat.... tak bermaya... eh kiranya.. tak fresh lahhhhhh..... eye liner tidak lah menjadikan anda cantik sangat.. tapi sekurang-kurangnya eyeliner boleh lah menyerlahkan mata... kalau mata dah galak.. tak pakai pon tak pe lah kot...

In2It black eyeliner....

cemana aku boleh terjebak beli benda ni plak?... hari tu gi jenjalan... skali guardian buat sale yang longgok-longgok kat dpn coldstorage mana tah.. memandangkan murah.. maka mak grab sajer...

murah tak??? normal price tatau plak.. tp dlm belas2 ringgit je kot....

eyeliner nyer tetinggal plak.. so pic ni googled sajer...




* first time apply tak puas hati sbb bulu eyeliner dia panjang sangat dan kurus sangat dan sikit sangat..... so bila panjang dan kurus.. adalah susah utk 'menebalkan' line tersebut di mata anda... lagi pulak kalau orang first timer tak reti.. lagi ler menggigil tangan..


* dia ada shiny2 sikit... aku tak berapa gemar... tapi tak lah shiny sgt... so bila dah lama-lama mcm ok pulak....


* bila bulu dia halus (tak tebal).. maka untuk menggaris di bahagian bucu dpn mata (dari pangkal hidung) adalah mudah dan tak comot... dan bila di akhir hujung mata ko just tebalkan jer.. cara nak tebalkan.. ko garis lah berkali-kali ikut ko suke nak tebal/lebar mana...


* first time aku apply.. tak de plak pedih-pedih/panas macam aku apply bodyshop eyeliner tu.. mungkin ingredients dia bagus dan mesra pengguna kot...


* nak menanggalkan/remove pon amat mudah.. dia tak buat mata anda jadik hitam mcm panda.. dia just tanggal gitu jer.. oh aku lupa nak snap.. so biar aku tulis jek apa dia tulis kat packaging dia tu....


-super long wearing
-waterproof
-dries in 60 seconds
-dries to a shiny finish
-nylon hair brush applicator
-no bleeding, no running
-no smudging or 'panda eyes'
-no fragrance
-easy to apply & remove


ok itu jer... tak yah ler aku nak citer panjang lebar lagi.. tp paling penting MURAH!!!!



Body Shop Eyeliner:-




* ini yang memang aku guna... aku suka sebab 'applicator' dia bukan brush/bulu... dia macam sponge yang ditajamkan eh? paham tak maksud aku?.. so senang apply... lagipon dia tak lembut/lembik.. so bila ko apply.. dia mantap jer.. senang utk first timer...

* tapi memula dulu lepas je apply ada rasa pedih-pedih..panas-panas.... gatal-gatal.. tp berapa seconds jer..pastu dah ok....

* aku rasa aku punye bukan waterproof kot? so lelama dia mcm smudge sikit... dan ada lah sikit-sikit macam ko kene tumbuk kat mata..huahahah....

* nak remove pon agak susah.. taklah susah sangat.. tp ko kene tonyoh lebih sikit... sbb time remove tu.. yes, panda comel sikit lah dari aku....

* harga mahal sikit... lepas lah ko beli 3 bijik in2it eyeliner kot...

* bile apply dia lambat sikit nak kering.... itu jelah nak citer.. tp aku suke sbb dia tak shiny!!!



harap info-info dapat membantu!!! ;)


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

SURIA AMANDA said...

akak, yang bosy shop tu reganya baper?

mamamarissa said...

filla, kita sama la...suka hayun2 plastik hasil belian...dan hubby sgt tak suka ok...tapi i suka...hahaha!!!

JMR said...

nape sy tak penah ada beg make up?????

ibu_umairah said...

perghhhh.........sy pun amat suka eyeliner.........konon nya bg cantik lah mata ini heheheeh

Ainee Cumi said...

akak, kalau akak nak lagi best dan murah beli revlon..memang cepat kering tak pedih then senang nak apply..

me said...

salam..
jln2 singgah sni..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aku pun penggemar liquid eyeliner.. 1st time pakai, jenama avon sajork.. memang sesuai dengan mak tau..

pastu aku beli yang elianto.. ada shining2 gak and bulu sangat nipis dan lembut, sangat la susah nak pakai..

aku nak try la BodyShop ni.. cam best jer.. tp yang in2it tu pun cam best jer..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

in2it tu kina pakai gak :)
sng nak apply. sng nk remove.
murah yg penting!!

SHIKIN said...

apa kata cuba simply siti huhuhu.gurau je..saya suka make nye eye liner..pun tajam gak.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

suria amanda: tak ingat..tp bih kurang rm30++ kot?

mamamarissa: hahah.. jangan hayun sampai tecampak plak ;)

JMR: heheh.. nak ke?

ibu_umairah: yes.. sgt penting.. x yah mascara pon takpe..janji ada eyeliner!

ainee cumi: yeh? eh rasanye dulu akak guna revlon gak.. tp sebab x de stok, tu yang beralih guna bodyshop..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

me: eh singgah2 lah selalu :)

cik pn mimi: hantam jek memana..janji best boleh jerk!

kina: yes.. akak tau kina nie eyeliner lover!!

shikin: owh lom sempat jenguk simplysity kat watson.. nanti ada masa leh gi tgk2...hehe...

Lenny said...

aku kan.. suka tau beli2 yg kalau guardian buat sale2 lambak2 tuh.. sbb murah kan.. tempted giler nak beli seme...

tapi kan.. pastuh aku longgok je dalam lemari solek kat umah.. mesti pastuh tak pakai... gatal la.. itu la .. ini lah... sebenarnya aku mmg mengada lah aku rasa!

sheila said...

aku pun pakai eyeliner BS tu gak...mmg rasa cam pedih2 je mata aku

pastu lipstick BS ni pun aku xleh pakai gak..jadi cam kering terkopek2 bibir tebal aku ni

MrsSluRp said...

hahah ko spesies aku babes..kalo x pkai eyeliner mata sepet semacam aje..so utk kasi beso kene le pkai kan..kalo ko tanya aku pun pilih in2it...lain dulu byk jgk aku try..tp bila strt try in2it nih..trus mak x tuko lain..hihi sbb senang nak pkai..& berus die maintain x kerass...senang nak cuci jgk! hihi murah pun murah kan..;p

Anonymous said...

berpuluh2 eyeliner yg i cuba termsok yg akak sejes tuh...sy rase eyeliner cyber beli kat sasa adalah terbaekkk..arge pon belas2 je..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

due2 brand sy tak penah pakai.liquid eyeliner ni susah kan nak pakainye?blh berair2 mata

ratna said...

kalau rasa2 mata tak cantik harus la pakai eyeliner dan maskara. org kata.. dari mata turun ke hati.. betul tak?

Ari Isfuzzy said...

hehhehehe...Suke2...Pompuan xkan penah lari dari perasaan ingin cantik...Then,cantik itu biasanya & selalunya menyakitkan....Well...Like this post very much la dear....