Friday, May 21, 2010

Saya tanak air laici... Saya Nak Belkin G Wireless Modem Router...


*ehem ehem*


Assalamualaikum tuan pengerusi majlis, Pn. Jemah.... tujuan saya membuat entry ini adalah kerana saya ingin memenangi Belkin G Wireless Modem Router (ntah aper jadah mende ni pon aku tak tau sgt sebenarnya..sbb aku ni buta IT)... huahahahah... tapi suami saya pernah lah bagitau saya yg blur nie suatu ketika dulu... kegunaan Router adalah untuk memudahkan anda berinternet dimana saja didalam rumah... untuk pengguna streamyx gitew... so nak hangkut laptop dalam toilet pon boleh... x payah lah bersusah payah aku kene tecongok dengan wire2 kat celah-celah kerusi tu jer... eh.. tadi bahasakan diri 'saya'... tetiba tukar 'aku'.. maaf ye Puan Jemah.. hehehehe.... oh next paragraph pleasee....


Eh tengok saya dah tak ikut step.. itu patutnye masuk kat 'kenapa saya perlu menang'... tak pe...janji isi tu ada...... ok, kenapa saya baca viruspadu.com???? hahahah... ok bagi laluan haku nak membodek tuan punye blog yer.... terus terang, saya tak reti nak bodek-bodek orang..sebab tu ramai orang benci saya daripada yang suka... tapi takpe.... saya suke baca blog Jemah sebab... first time saya baca dah lamaaaaa gile dulu lagi... masa tu Jemah cerita tentang arwah anak pertama... saya sedih masa tu bila tengok baby yang secomel tu berselirat dengan wayar-wayar.. dan melihat ketabahan ibu menemani anak tercinta.. maaf saya mengingatkan cerita lama... ok dah tak nak cerita lagi kisah tu.. saya tanak mengguris hati seorang ibu....


Sejak dari tu... saya pon mengikuti perkembangan Jemah... Jemah ni ceria... humble..... kelakar..... ada ramai adik-beradik perempuan.. yang buat saya terjebak jugak baca kisah adik-beradik Jemah..hahahha.... walaupon Jemah suka pink dan saya tak suka pink... (eh naper blog aku kaler pink gak? ohh aku buta IT takut nak tukar-tukar lain..kang hilang semua) tapi saya tetap baca blog Jemah...


Pastu Jemah ni lawa... putih melepak.. licin jek kulit dia.. auwwwwwwwwwwwwwww (ai bukan lesbian okeyyyyy)... dari Jemah tak bertudung.. sampai Jemah bertudung... comel jerk.....


Pastu kan kan kan... Anak-anak Jemah ni comel-comel belaka.... pastu saya suke tengok Jemah bagi tips-tips nak breastfeeding..sampai saya rasa sangat terpengaruh untuk BF anak saya yang bakal lahir bulan Jun nie... oh terima kasih memberi inspirasi kepada diri ini ;)


Saya juga suka tengok kemesraan antara Jemah dan adik-beradik dia... ini pon memberi inspirasi kepada saya... saya nak anak-anak saya pon nanti mesra macam Jemah dan adik-beradik pompuan dia... auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... tips???


Saya rasa ramai gile yang baca blog Jemah nie.. mungkin apa yang mereka rasa sama macam apa yang saya rasa... seorang perempuan tabah yang ceria, bekerja, punya anak-anak perempuan yang comel-comel, punya adik beradik perempuan yang ramai dan mesra, tidak meninggi diri.. bersahaja, so sesiapa pon bisa terhibur membaca blog Viruspadu...


Okeh tak aku membodek???? huahahahhahahahah..... taklah Jemah... ni bukan bodeks... ni ikhlas... tak nak bagi saya Router pon takpe.. saya ikhlas.. tapi kalau bagi pon saya suke.. hahahahakkkkkk....


Ok sekarang nak cerita kenapa saya perlu menang Belkin G Wireless Modem Router????


tadi paragraph atas saya dah cerita sikit.... ni sambung lagi...


* senang nak online dimana-mana... terutama nya di dalam bilik tido.... auwwwwwwwwww... laptop saya letak sebelah katil jer.. so saya jadi malas nak online sebab tiap kali nak online saya kene hangkut laptop ke hall... nak cucuk sana-sini... letih okeh! saya nak online atas katil.... sambil baring-baring... sambil golek-golek..... wahhhhh alangkah indahnya!!


* eh sebenarnya saya ni buta IT... so tatau lah apa lagik yek? saya pelanggan streamyx... so kalau lah saya pindah ke rumah baru nanti (awal next year kot).. saya tak yah lah turun naik tangga nak online.. boleh online dimana saja!!! kot-kot sambil masak saya nak online.. boleh lah online di dapur sambil tumis sambal.. auwwwwwwwwwww...


*saya tak yah berebut nak duduk kat sofa dengan anak saya.. sebab bila saya online jek (depan tv) time tulah anak saya panjat sofa nak baring kat sofa sebab nak tengok tv... maka berasak-asak lah anak-beranak sebab tanak mengalah.. huhu....


*cik Jemah.... tekak saya hauslah.... cukup tak alasan-alasan yang saya bagi nie?... oh tetiba datang lagi reason *ting*ting*ting* dalam kepala hotak saya nie.. ok saya sambung....


*Cik Jemah.. saya sedang sarat mengandung... lagi berapa minggu jerk saya nak beranak dah nie.. sudi tak Cik Jemah pilih saya sebagai pemenang sebab saya mengidam Router tu.. saya tanak router yang jual kat kedai... saya nak Router yang Kak Jemah punye ni jugakkkkk.. kalau tak nanti sian baby saya meleleh air liur... huhuhuuuuuuu....


*kalau harap suami saya nak belikan... dah berapa tahun dah.. cakap jek.. tapi bontot dia berat nak gi beli.... so saya terpaksa berusaha sendiri untuk memenangi peraduan dari Cik Jemah nie... saya malu pegi kedai-kedai IT.. sebab saya betul-betul buta IT...


*lagipon kan Jemah kan... ni lah first time saya masuk peraduan yang dianjurkan di blog-blog nie.. sebab sesungguhnya saya ni orang nya pemalas giler babeng.... tak caya tanya lah kawan-kawan saya seperti Moon.. huahahha... tak penah saya masuk pertandingan... eh, pernah sekali jek pertandingan teka harga nasik campur.. tp tu senang..sebab teka jek baper hinggit.. tak yah buat karangan... so saya harap cik Jemah pertimbangkan lah kesungguhan saya yang pertama kali menyertai pertandingan buat karangan nieh....


Adoi urat pinggang saya dah sakit nie... saya nak gi beristirehat sekejap ye... itu sajer lah karangan saya hari ini.... terima kasih!!!!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

JMR said...

wah ni 1st time kak filla join contest..kompom menang la..

Anonymous said...

hahha lawak la filla ni...
ala kalau guna wireless router.. kdg2 internet sangkut jg...xsama mcm stremyx..

pada pn jemah... bg jer la ibu mengandung ni...kesian dia...

-kak zai-

Miss Moon said...

Ha betul Mah dia nih mmg pemalas nak masuk pertandingan anjuran blog nih tapi kerana modem nih dia rajin kan jugers akakkaka

wey aku pun dah wat entry tapi memandangkan kat umah aku dah ada wireless nih aku dah bodek zaimah suh kasik kat nko ...kalau menang tew jgn lupa lak ...tom Yam Kung SR semangkukkkkkk

Lenny said...

ahahhaha....

filla.. kalau aku jadik jemah dah pilih ko dahhh...

esok2 aku buat la peraduan menang Coach... aci tak? ko nak masuk tak?

ha... jgn lupa tinggal komen kat blog jemah plak dah buat entry nieh..

rynas said...

keh..keh..keh..agaknya mesti Jemah bg free nanti nie

coki - coki said...

hyeee.
blog walking.
follow u.
hit me back (:

JuJue said...

kalo aku jd puan jemah..termakan gak ler puji pujian ko yg melambung tuh..hehhe