Thursday, February 04, 2010

Mawar di tapak tangan... auuuwwwwww.. selamat pengantin baru!!!!

ni nama dia hilang punca dan tamak haloba dalam memilih title yang bertepatan dengan gambar dan cerita.... huahahahah... kali ini mari kita sama-sama menjamu selera mata melihat gambar-gambar disebalik dan didepan tabir majlis perkahwinan anak buah? eh bukan... erm... anak buah kepada abang ipar saya..... maka anak buah lah jugak eh?.....

diucapkan selamat pengantin baru kepada Yana, semoga dapat melayari alam rumah tangga dengan aman dan damai serta dikurniakan cahaya mata yg soleh/solehah dan comel-comel belaka... eh tetiba mcm orang tua plak bagi ucapan.. hehe...

apa yg istimewa? mesti lah spesel istimewa, bila anak tersayang dapat menjadi flower girl.. hehe... tak tido malam cik Acih kita.... bile pengantin Cik Yana sendiri yang suruh Cik Acih jadi flower girl.... tak habis-habis ayat dia "iyeeeeee mama, kak yana yang cakap kat kasih suruh jadi flower girl masa kak yana kawin"..... ok ok... kita bagi lah dia jadik...... ko jangan keras tak berjalan masa org tu kawin nanti sudah!!!!

jadiklah Acih and cousin Syasya flower girls last week kat Kelab Shah Alam.... mak?? mak tak jadik apa pon..jadik tukang make up anak ngan tukang makan ngan tukang sibuk je ;)


saya pilih gambar bunga ros utk dipampangkan di blog2 yang ada add link saya supaya mata kamu, kamu dan kamu sejuk jerrrrr tgk bunga.... kalau letak muke saya kang nyampah pulak... hehe.. tetiba ayat malu-malu tapi mau.. sopan plak tuuu.. uihhh dah berubah fillanie skarang.. ahaks!!

1,2,3..... ok sila jamu mata skarang jugak!!!!
caption: gambar adalah bersesuaian dengan title, kalau jawab kertas BM tak lari topik..konpem dpt 98%... guna tapak tangan kiri sbb tapak tangan kanan ada parut... okeh, dah keluar tajuk....

one is never enough... (rujuk pada gambar yang pertama) motto di ambil tanpa kebenaran dari Rotiboy.....

gown acih dan kemeja apak acih.....

pelamin dengan kerusi gah dihiasi fresh flowers... tetiba sound pak radie kalo kita boleh buat business sewa kerusi pengantin mcm nie.. skali sewa rm1,000.... brani???

ko ingat pancaragam sekolah jek ada rehearsel??? nak jadi flower girl pon ado... tgk Acih, dia dah melentik-lentik keras dah kat situ..anak ai kan pemalu mcm ai jugak?.... huahahah... (pak radie ckp nak stand-by, kot2 anak dia tekeras tak leh jalan dia tarik je ketepi nanti)

tp deep in my heart, aku yakin Acih boleh.... hehehe....

anak bapak

ini blog aku.. so kenapa mesti malu nak tepek muke syok sendiri sebanyak mungkin???? sila sila... (walopon baju tak glam langsung..huhuhuuuu sedih)

sile ulang pakai motto Rotiboy tadi..... oh ye, perot boyot boleh tenggekkan jer kat sinki...

ceria tak muke anak wa?? ini ler saat yg ditunggu-tunggu oleh anakanda..sampai pening tiap2 hari tanye bile kak yana nak kawin???

wah wah wahhhh.. nampak tak poyo disitu???

pengantin pon tak hover..hahahah.. Apak Acih tgk anak dara beliau disolek oleh mak andam..

The Bride....

Nurol Shukor.... teringat kat NS nie baik giler... masa my wedding dulu kelakar nak mati... dah ler citer lucah2, mak aku tetiba masuk bilik tedengar..memalukan sungguh!!! tak sangka dia masih ingat kat mak laki mak.. sbb mana nak jumpa pengantin lelaki yg slim berambut panjang dan sampai kain samping kene lilit baper kali..huahahahahah!! 5 tahun dah berlalu... eh emo plak...

alahai.... dpt pahala kalo hulur kat aku barang 3,4 eye shadow, 4,5 lipstick...

the bride's wedding dress...

flower girls

ready? bukan pengantin jek berdebar... aku ni hah lagi lah... Acih ni aku tau sgt... kalo dia tetiba taknak jalan..pengsan aku.. dah ler kompang dpn nie.. pastu ngn photographers belambak snap-snap.... jgn dia buat hal sudah!!!!

tapi ternyata Acih hebat okeh...hahahah... walaupon asyik jalan sambil toleh-toleh belakang jer.. dia nak check kot pengantin tu follow dia ke tak..hahahaha....

olooo lo looooo.. good girl lah Acih.. rasa nak lari-lari pegi kat dia pi cium jek budak nie... hahahah... *mak ko ter emo hindustan kejap..hahah...

paling tak leh tahan aku nak gelak sebab Acih menguap 3 kali masa orang tengah baca doa... kuakakakakka..nasib dia tak slamber baring tido kat situ..hahaha...

tak sukeeeee... nampak gemok aku disini..tp takpe... memenuhi syarat amik gambar dengan pengantin adalah wajib... gemok pon gemoklah labuuu...

mission completed! well done Acih... skarang kita boleh balik....

flower girl untuk disewa... sile call saya untuk tempahan.... ;) ... nak tempah yang di bawah ini pon boleh juge....

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-




ada bran??????? sile call Pak Radie...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

mannira said...

comeynye acihhh....mak acih pun comey gak...

Anonymous said...

lawak la akak ni...


-demc fan of u-

greenapple said...

wah acih sgt cumel...leh la jd flower girl lagi nanti eik...

Liyanaroxx said...

alolololo.....udah besar anak dara kak filla nih...makin comel plak dia bila pakai gaun tuh....:) cantik btol pelamin & make up pengantin kak!

Chooyaya! said...

aku baca part last tu terus terkeluang bangang dari mulut, pastu gelak sorang-sorang. haha.

Elly said...

aduhhh... sakit perut saya.. lawak ler awak nie fila...ahakz...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mannira: auww.. dah mkn ke lom? nk suh blanje ke nie..heheh..

anonymous: demc? alamak ni doctor ke nurse ke?

greenapple:sewa sementara boleh je...

liyanaroxx:hihi..tulah..kejap dah beso..tau2 dia nak kawin dah..eh tetiba plak? hehe

chooyaya:haha bangang...

elly:hahah (gelak je)

nasazfrog... said...

HAI SIS, SALAM KENAL,, WAH ACIH JADIK FLOWER GIRL JER,, SWEET SENYUMAN NYE CAM MAMANYE JUGAK.. :)

Sham Ummi Echa said...

eiii geram tgk acih ngan rmbut senget ke tepi tu... cun ar.. pengaruh awan dania yer... kekeke.. comei la dia pakai baju flower gurl tu.. sib baik dia x keras kan..hahahha

ibu iman said...

geramnyeee tengok acih nih. comey sangat2... kecik2 da berani n xrase segan. gud gurl laa acih!

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

acheh ;)
nanti jadi flower girl kina lah.
mak dia pon skali nk amek jadi pengapit...nghahaha