Wednesday, February 17, 2010

Lagi kisah Saya dan Food...

mari ramai-ramai... saya 'jual' perot lagi nieh.. so far bulan ni jer dah naik almost 3kg dah.. bukan almost.. tp dah 3.6kg kot?? huahahah... good2.... mcm tulah baru ler Fillanie!!! tensi mak okeh!! x per.. demi utk anak yang sihat.. ibu juga perlu SIHAT... Pak Radie pon mcm dah pandai 'bersuara' aku ni asik makan jer... eh ehhhhh... suker-suker jer kan?
hehehhhhhh... amacam? cun tak? auwwwww.. mak skang nie.. naik kereta dah jadik big boss dah.. haku dah malas nak betekak ngn boss kecik... asik dia jer nak dok depan.. haaa hamik.. ko dok ler depan tu sorang-sorang.. letih aku dia dok hempap perot aku kat depan... tp tulah.. dah ler musim panas nie... dok blakang aircond tak rasa ler plak.. menggelupur aku okeh! masa ni otw nak gi opis Pak Radie kot? amik barang tinggal.... so, haruslah mengisi tong sampah dulu...

nampak mcm sikit kan? byk okeh.. nama dia Indomie?? mcm tu ke nak spell??? ntah ler aku pon tak baper nak sure.. tapi aku mintak Indomie double.. single2 wa tak main laaaa...

ini Pak Radie's... Indomie burger? tah ler merepek jer.... tp dia ckp.. kat Bestari Hartamas.. mmg fofular lah indomie nie... selepas kenyang tak hingat... kami ke OU plak... apa beli?

try baju ni kat ZARA...kelam kabut, lupa nak off flash...eh dlm fitting room x allowed tuk snap2 eh? aku rasa mcm SA lelaki tu ada ckp 'no pics please'.. ke aku silap dengar? bongok tullll.. malu okeh! tp buat muker.. eh suke ati aku lah? bukan aku tak beli????!!! so ok tak baju nie? tp baju ni nipis sket.. tp bile pakai tak nampak ler nipis.. tp kalo ko renung betul-betul sampai ke dalam.. leh nampak gak ler.. hehe.. so aku tak amik, tp aku amik lagi satu stripe2 jugak kaler bih kurang yang penting tebal sket.. dan murah banyak!!! heheh... orang menyampah ke kalau pregnant tapi pakai baju seketat alam??? tolong bagi tau sket... aku kadang mcm malu jgk nak ketat2.. tp bile pakai longgar-longgar aku rasa mcm gemok dan mcm makcik plak?... sebab ada aku dengar org ckp mcm nie 'dah ler mengandung, pastu pakai ketat2... prot je tejojol, malu lahhhh orang tgk!' so apa pendapat korang?


setelah membeli segala cekak2 rambut, getah rambut, baju acih selai, spek rm19.90, selipar jepun hitam utk gi Redang (cilakak sipar jepun bodoh rm29.90?) kami pon ke Ikea.. sebab Pak Radie yang tamak haloba teringin nak makan meatballs...
meatballs 15 pieces.. mcm nak temuntah nak mengabiskan.. tp sodap!!

2 pieces chicken wings

dan salmon.... tp being me yang tekak kampung nieh.. makan salmon ni kene cicah cili sos baru leh makan.. kalo tak meloya tokak den.. heheheheh... ktorang tgk smoked salmon tu lagi ler.. aku baru tgk dah nak muntah dah... penah skali aku ngn Pak Radie amik salmon mentah kat sushi king.. merah padam muke dua-dua ekor sbb nak temuntah... hahahahha.....


ok itu sajer citer.... i'm lovin my camera phone nie.. nampak pic2 food ni mcm best jer.. auwww! mak nak gi amik gambar food lagi nie... tgh tunggu cik anny amik mak nak gi lunch kat papa rich plak.. auwwww.. cendol...cendol.... cendol.....


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

ShaZila said...

alahai..sedapnyer meatballs....ni yg rasa nak gegau balik shah alam ni...

mama eta said...

akak..kalau pregnant cantik kalau baju longgar sikit..bukan apa kalau baju ketat buruk sgt ler rupenya...serious...lgpun orang tgk pun cam menyampah jer kat kita..environment tak sesuai lorrrr...kalau omputeh lantak ko ler...itu jer pendapat saya..ms sy pegnant 1st bb dulu pun ramai yg tegur gak...jadi bila belek2 balik tol la.....hu3x...sedisss kalau ingat semula....

JuJue said...

aku ok jer. nak pakai ketat ke longgar ke nak pakai kain selimut ke.. sarung nangka ke taknak pakai langsung pon ok! yang penting hati ko suko...dan mak & anak sihat! yang orang tengok tu luaran aja okehhh... lagipon, beli pakai duit sendiri kan? tidak2 pon beli ngan duit suami! so.. pakaiii je lah apa yg ko suka labuuu...

mamamarissa said...

tahniah...perut membesar dgn jayanya :p

oh paparich...nak tumpang telan air liur jap :(

Anonymous said...

pendapatan beterusan seumur hidup milik anda 100% dan anda jadi boos klik link ini http://www.rm20segera.com/?r=moneycash

azmir zolkepli said...

Anda sedang mencari sumber pendapatan online tanpa menjual apa-apa mari lawati web ini.hanya bermodal rm20 wang anda akan berganda apabila ada downline join n bayar rm20 ke akaun bank anda
http://www.rm20segera.com/?r=moneycash

azmir zolkepli said...

anda nak rm100-1000-5000 dengan bermodal rm20 mai join bawah saya,siapa sangka rezki berpihak pada anda, jika ada anda usaha promot link rm20segera lawati link ini.
http://www.rm20segera.com/?r=moneycash
sebarang pertanyaan call or sms me 0194025183

Lenny said...

aku cam jujue...

as long aku selesa... aku suka... belasah je apa2.... hehehhee...

nak tunggu org benti bercakap...sampai bila pon tak jadik apa...:D

Anonymous said...

salam,

yg penting Allah suka, dan tahu malu. Yg kita suka kalu over , mungkin Allah tak suka....lagi takut bawa dosa.

insyallah.
rina

Diarihatiku1976 said...

jgn ketat dan jgn longgar... janji selesa....

Amanda said...

Dear Mamafilla..i suka tengok pompuan pregnant pakai ketat2.cantek,seni..pompuan skang ni,baik yg tak pregnant,tak pakai tudung,bertudung..semua main ketatt je..tapi,jgn lupa padaNya.sampai masa kita bersedia,kita ikut arahNya..insyaallah..

Miss Moon said...

pila bagi aku plak

sesuai pakai ketat kalau :

- badan nya slim cam nko . kalau org tengok dari blakang silap silap kena ngorats .

- bila pakai ketat tak der nampak cam muffin top ke nampak tali bra kat blakang cam menjerut blakang sebab pakai bra ketat ..maklum la banyak lemak kan

- baju nyer cantek

- orang nya lawa

- anda anda tak bertudung

Sesuai pakai longgar

- kalau anda bertudung tak sesuai la kan nak pakai ketat gelemat stakat ikut body tak pa kalau meleket ya ampun ...tutup kepala tang lain yg tertonjol

- anda lebih selesa berbaju loose n memudahkan pergerakkan

- somi ada suh pakai cam tew

- anda suka pakai loose loose


so apa apa pun bergantung pada memasing ...janji anda bahagia ..tapi jangan terlalu ketat cam kena body wrap plak ...

mak tak kesah memana pun tapi kalau aku utk nko aku suka cam nko skrg je

Miss Moon said...

wah ada iklan gitew azmir zolkepli

hahhahah mak pun masuk en azmir ...pilla baik nko masuk kat aku hahahah 20 hengget je hua hua hua .

MiLuViA said...

sy pernah dengar org ckp tk suke tengok preggers pakai bju ketat2.

nampak mcm tk sopan.

tp sy tk pernah mengandung.

so sy tk tau.

anak puan comel :)

ena said...

kak fillanie.
mengandung kalau kurang lemak di bahagian tangan dan peha ala2 giselle bunchen tu memang cara pakai ketat2, tapi kalau agak kegempalan sila lah menjadi makcik untuk mengaburi pihak lawan ihihi. tapi akak badan ala ala heidi klum dikala mengandung so jangan risau. kalau akak pakai baju besar nescaya umpama makcik. dan sila makeup sikit kak. badan dah cantik mengaum muka ala ala dalam eskimo pucat tak best ok ? hihi.
apa apa pun go fillanie. i selalu nampak you kat alamanda hari jumaat tau ade skal tu dia pergi ELIANTO.