Friday, October 24, 2008

Mama Vs. Daughter...

Biler tgk balik video nie kan.. (and other videos me and acih).. baru aku pasan..yer aku mmg garang sket ar.. patut ler Acih nie gerammmm jek ngn aku...hahahah... tp x leh tahan tgk video yg nie... ice cream tu dah bekurun dlm fridge..dia leh nampak.. sudahnyer..dia nak jugak.. dah nak wat cemana tepaksa ler bagik jugak... tp tgk ler cara Acih menjawab mcmana!! ni ler nama dia adegan... mak marah anak... anak marah mak balik!! bedosa okeh!!!!! heheheheh...

video

ada ramai org ckp sora Acih nie serak.. mmg yer... tatau ler naper.. heheh... dah beso jgn ler sora tu beso sgt...halus sgt kang.. bingit plak tinga aku.. tp aku suker gak suara budak ni serak2 sbb kalo skali dia nangis 'UWAAAA'.. beso giler sora dier.. sbb aku allergy kalo yg sora 'nipis.nyaring.tajam'..leh luker gegendang aku tau.. huahahah...

18 comments:

-butterfly- said...

:: alololo
:: kesiannye tengok kacih ni...
:: huhu
:: mcm terasa plak kat hati iza yang kena marah ngan kak filla..
:: ha'ah la kak..
:: dengar akak mcm "tergarang" sket ngan die..
:: hehe
:: :P
:: xpe..
:: tu pun untuk kebaikan kasih..
:: akak download le banyak2 lagi eh video kasih dlm ni..
:: nnt iza nak tengok..
:: lagi satu..
:: cm ner nak masukkan video kak??
:: can u teach me??
:: hehe

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Kasih Aleeya said...

butterfly: hehe.. akak mmg mak tiri.. acih tu ckp slow2 x jalan..heheh.. senang jer masuk video.. masa kita tgh buat post/entry tu kan.. kalo kita nak upload gambo kita click 'image' kan... (emage ke?).. ha click yg sebelah image tu.. ada gambo 'film' tuh.. dia tulis 'video' then masukkan jer gambo dari file mana2..(sama cara mcm upload gambo).. selamat mencuba!! heheh

Mimie Ishak said...

'kasih: mana ade, mana ade, ye lah ye lah'
(Aku suke dialog kasih kat atas tuh..sebijik macam ko dulu masa 'gadoh gadoh manja ngan pak radie ko' kekekekekke) Mana ade, mana ade, tapi continue gak makan ice cream....kekekekekek...tinggal kon jek aku nengok...
Budak mmg camtu ko...ice cream mmg favorite dorang....kelako lah acih nih...

Mimie Ishak said...

aku nak tambah lagi ckit sbb aku suker dialog acih tuh...aku ingat lagi mase kat Mahligai dulu... ko mesti cakap "mana ada, mana ada, ye lah yelah! Menci tau! (ko ade tambahan ckit belakang ayat ko tuh..kakakakakkak pastu terus letak tipon...ko ingat tak mase kat bilik tuh..muncung sedepa mulut ko...acih cebik jek...ko moncong...kakakakak) aku tak tau lah nak nyakat ko jek ... dalam blog aku pon aku pi jual nama ko gak...eheheh..suke ah kat ko nih..

Miss Moon said...

filla tew ok lagi la ayat nko kalau aku lagi dialog mak tiri hokey ...buat anak aku melalak tak tentu pasal tak der la nak nangis sedu sedan cam kasih tew ....

kira kasih ni sopan la lagi

busyuksayang said...

nangis pun nampak comel bdk nie...tp yg paling i x tahan part 'ok la' dia tue...hahaha...

filla, garang mulut x pe, jgn ngan garang tangan udah ler...sian my acih yg comel tu...:)

...$weE+ 666... said...

sebijik fenriz okehhhhhhhhhhh!!!~
dialog tu sebijik sebijon!!! huhuhu... kemistri btol la dorang nih! *muahz to kasih* winduuuuuuuuuuu~

aku lagik garang dari nko tau tak!
kalau aku yg marah fenriz, takde maaf lagik dah... intonasi bertukar nada... huhuhu...

ejea aziz said...

uwaaaaaa...boleh x jgn marah kasih....huhuuh..sedihnye ayat kasih...tp t'gelak jgk nengok..sambil nangis sambil mkn jgk eskem tu..hehehe comel btl la...
oooo suara kasih tu memang natural serak2 ek..ingatkn sbb dia batuk ke..tp comei jgk..uwaaaa jgnla marah kasih mamaaaaa...

Lenny said...

hahahhaha...

weih.. ko control sore ko jgn bunyik cam mak tiri sangat kan.. sbb ko tgh record? ahhaha.. aku tau ko kalau marah sore ko lagik horror dari tuu... mmg stok sore mak tiri ahh... tapi nieh ko controll... ahahha..

takpe.. aku pon mak tiri gakk.. ko jgn tak tau aku kalau marah alya.. bibik aku pon takut.. ahhahahah... sabo je kan aku nieh.. tapi.. kalau bukan aku yg marah anak aku sendiri.. saper lg ye tak? takkan jiran sebelah umah plak..

apa daa aku merepek.. sajer je nak comment panjang2.. aku tau ko suka kannn...:))

Anis said...

Hi darling!pls feel free 2visit us for AUTH COACH n LV bags at amazing price.also available original branded perfumes,cheaper than retail price.tq dear :)

eyzzah said...

Comel nye lah Acih ni tau. Dialog Acih best lah. Mama boleh tak jangan marah acih? Hahahaha. Gelak guling-guling dengar dialog acih.

Anyway Kak Filla, kite selama ni silent reader jer. Ni first time komen. Hehehehe.

Liyanaroxx said...

"Mama boleh x jangan marah acih?wuuuaaaaa!!!!"
Kak Filla,sayunya dengar sore dia merayu2....sian kasih....Tapi yang x tahan,masa tgk video nih,my mom pun gelak gak...cute tol budak kecik nih~

genny said...

tgh matchkan suara filla ng muka filla..hhehehe..saya bygkan sora filla kecik n nyaring hahaha...rupanya cam suara mama2 dok marah org dlm drama tv hehe..tp tu la kan saya bila dgr sora sdiri tanak ngaku sora tu sora saya..hahaha..sbb rasa cam bukan kekekkee...

neway acih mulut cakap ok ok tp eskrem menten masuk mulut..mmg klakar..dengar cakap ke tak dgr cakap tu..

okinokiyo said...

sopan santunnya ko marah kasih filla.hahah aku ni lagi garang aku rasa.tu pasal nasya menjawab hepppp 2kali ganda kuat dr aku.haha "mama boleh tak jangan marah kasihh"

keke lawak la..pastu makan eskrem dgn selamba jek haha

apa pengajaran ko dpt?jgn simpan brg2 lama2 dlm esbox..hahaha

azdra-azdra said...

oklah tuh filla wehh..

klu ko dapat anak volume nyaring mcm izzah?? mau ko tujah lutut ko dalam mulut dia.. gegendang tinger aku nih pecah ko tau tak.. tuh sbb aku skang nih pekak sikit.. klu org panggil aku..aku buat dek jer.. lepas tuh kena maki..sbb tak dengar...hahahhahaha

garang lagi aku weh... volume aku nih macam tetiba kita pasang radio, tetiba sound dia kuat.. mcm tulah aku..kuat..tp kejap jer..

aku pernah nak hentak izzah dgn sudip sbb masa dia melalak tuh..aku tgh masak.. sib baik aku halo setan tuh jejauh sikit.. heheheh..tuh gara2 nak makan sumi lah tuh.. padahal dia dah nak makan 3 dah.. kang sakit perut tetgh mlm..saper yg susah?? bukan aku ker???

Kasih Aleeya said...

korang sumer: tima acih ler sbb kata aku ni ibu penyayang.. hehe.. aku biasaler... kata nyer amik video.. harusler aku menyerlahkan sifat2 keibuan yg maha lemah lembuts kan.. nak tgk aku jerit biler x record video??? hahah.. gi ler tanyer acih dulu.. sape yg garang... konpem mama..tp kadang papa..haha.. baru2 ni acih dah pandai lak panggil papa dier.. PANIEEE... hahhaha... sbb aku kan salu panggil gediks mcm tu..hahahha.. nasib ma+nie x der lak dia sebut..hahahah..

mannira said...

memang mcm mak tiri betul suara fila..he..he.. lepas ni bykkan lagi ya video acih...saya pun kalau marah anak...yela..kalau kita tak marah dia tak belaja..kan...

Lil Tiger said...

Kasih is sooo cute T^T