Tuesday, October 07, 2008

Cahaya Aidilfitri..

Day - 1
percubaan mak utk tekoyo2 sket..kalo moon letak pelita...aku letak gambo bunga api yer moon... utk menggambokan semangat hari ghayer... hahahah... tu tangan makkk yer.. bukan tgn Acih... sbbnyer anak saya takot bunga api... boley??? helloooo... anak saya takot bunga api okeh.. aduyaiii.. x lasak sungguh kamu ni Acih..malu mak apak kamu nie Acih... sbbnyer... ada tragedi masa main bunga api arituh... Acih takot2 brani... main bunga api ngn papa dier.. sekali tgh dia syok2 tu... 'PANGGG' bunga api yg dia pegang tu meletop ala2 bunyik mercun.. haku pon tekezut.. apatah lagi Acih time tuh... hahahah... sudah!!!! Acih nak nangis dah time tuh.. terus x moh sentuh... aku dok main bunga api.. Acih tutup telinga.. boley????? so saper yg salah nie?..
Acih lepaking sajork... x nak join.. dia pemerhati mak ngn apak dier yg mcm budak terencat main bunga api... hahahah...

nie mak Acih ngn pak Acih... tul kan aku ckp? mcm budak terencat jek.. sabo jerlah... boring..... (tp sebenarnya aku pon takot main mercun2 nie..tp eksen2 mcm berani..sedangkan yg 'pop2' tu pon aku takot sebenarnya...hahahha... kan Acih tu klon aku)...heeeeeeeeeeee... nie arrr budak terencat nak balik beraya...hahah.. Acih mcm biasa...lupa daratan biler dah jumpa kaum kerabat dier... mmg x heran kat mak apak.. dia calo naik kete org lain..heheheh... anggun tak mak Acih di pagi raya?.. setelah ditepek2 kaver2 line jawat tu kan...huhahahah..
ni lah gambo raya kami.. this year pagi raya kat Shah Alam (my PILs' house).. ni mak ngn anak... sebelum Acih kibas2 rambut aku kedepan kan.. pastu dia ckp "mama nie rambut mcm org gile".. nasib anak..kalo org lain aku back hand satu kali...
uih..lembut nyer pipi bam2 budak nie... makan pon sodap!! heeeee... Acih ketawa...
pastu dia hamoknyer cousin dier... mcm singa betina okeh...
kebetulan plak kaler samer ngn kak liza my biras nie... heheh..
nie Pak Radie.. macam pahlawan zaman dolu2 kan.. gediksss!!
lepas sembahyang raya kat Shah Alam... terus beramai2 gi terjah umah mak aku kat Ampang..hehehe... sedapnyer lontong..sambal sotong kering... udang gemok2 goreng..hati+daging blackpeper.... rondang ayam... huhhhh....
baju purple tu my PIL... tgh nak check sugar level dia... Ayah dah mcm doktor dah.. mesra jek besan nie.. auww..comel ler tuh kunun...hahahahhaha... hish.. aku ni memain lak...skali kene libas baru tau..
my MIL tudung merah... and my mum...
biler budak pompuan nie pakai songkok... hahah.. tiap kali raya x miss amik gambo Acih ngn songkok...
ngn anak2 buah ku....
satu hari di hari rayaaaaa... (ikut mcm lagu M.Nasir pls) auwwwww... mmg menggelabah sungguh ler kita nie paaa.. hahah.. mcm dolu2 tak? nanti aku wat projek black/white gambo2 ni byk lagik..hahahha...
gedik tol gambo Pak Radie time ni kan?.. aku yg snap.. lepas snap rasa nak amik kasut baling jek.. kang derhaka ler plaks.. baru pas mintak ampun..hahahahha... sila jangan tepegun tgk gambo black n white di atas yg dah ala2 iklan rempah adabiiiii... keluar ikut tingkap tu kan...hahah... kalo last year gambo poyo kami kat tangga tu kan..haa taun ni kami kuar ikut tingkap lak... nx year korang rasa ktorang ada kat celah mana lak?? hahah..SMI lah kan.. heheh
sila click gambo nie kalo nak tau watak2 dalam ini crita yer... x ramai..adik badik radie 3 org jer.. sama mcm aku gak.. (kat umah org pon ktorang sempat wat mcm umah sendiri snap gambo guna stand)... bagi laluan plisss... hahahah...

*stay tune for Hari Raya Day-2 entry...

6 comments:

azdra-azdra said...

yer sgt bercahaya aidilfitri ko hehehhe..anak jer lari tema sket.. heheheh

best tul ko.. aku masa kat ipoh..ambik gambo takder stand..sbb tak muat nak bawak dlm keter..kie dh membebel bebal kat aku..

aku bawak kad aku ari nih..tp card reader ntah mana aku campak dah.. best2..best raya ko nih.. aku demam masa raya bley? hehehehhehe

aku bley confius biler baca "adi" tuh siapa?? hahahha lupa laks aku nama laki ko..selalunya pak radie kan.. hahahahahha

busyuksayang said...

sukanya tgk u & ur family filla...meriah & happy jer...:)

Miss Moon said...

wah mmg cantik gambo bunga api nko ...steady la tangan pak radi ...aku suka nko wat huruf S ngan bunga api tew sangat mengancam . Nih yang nak buat aku beli bunga api kucing neh .

meriah nyer raya nko pila ...tapi asal nko pakai baju cekelat mata nko kaler biru ...acih dah mintak ampun ngan nko ke belum sebab dia panggil nko pompuan giler hahahha . Kalka n pandai ckp la anak nko nih pillaaaaaa

aku suka la gambo nko ngan radie tew ...auww ala cintan cintun . umah sapa nih pilla .

ayah nko pun siap bwak cek paras gula . Harus yg lain takut nak sebab makanan rasa n kueh semer hahahah

Lily Satrina ® said...

hmm.bestnya awak beraya Acih..baju tak ikut tema, acih pilihkan juga ke??

hhihiihiih....pandaiiinya Acih..!

woohooo..teringin nak main bunga api. kalau boleh main pun, kena tangkap by police sbb nanti neighbour complain bising!! x'mas boleh pulak!!

ayah filla tu ukur paras gula, kang takut pula guests nak sentuh makanan nanti..biskut, kek, tak habis! boleh jimat..kan kan?

well, ur raya photos are great. i am very happy for u and the family..
to the little one, aunty tya suka baju hati-hati tu..boleh lah kita share. size apa?

hihihihihi..

ila de cute said...

wah mama acih rupanya yg semangat main bunga api..sama lah kita ni filla, syahmi pun sama takut ngan bunga api...masa nak mula main tu sibuyk le dia kata nak main, tapi bila org dah start aje, dia mula la tutup telinga...hehhhehe nampak je brutal anak aku ni tp main bunga api pun takut...hehhehe

aku suka le baju raya korang, cun gitu and berseri...walaupun acih punya baju tak sedondon, aku rasa tetap lawa...aku memang suka kalau budak pompuan kecik pakai baju kurung kain cotton, nampak sweet and cute gitu...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin filla,...mesti aku ni byk dosa kan dgn ko...dah le mulut kengkadang melaser je...hehheeh walau apa pun aku tau ko kan sayang aku tu yg nak jadi besan aku tu...hehhehe muahsssss

Sham Ummi Echa said...

wah..besnyer citer raya...
cantik2 gambo.. naper acih x sedondon ngan korang laki bini..cian dia..
kt umah sapa tu filla..klasik sungguh la.. cun la ko amik gambo kt celah tingkap tu..romantik gitu.. leh wat iklan nih..