Thursday, June 11, 2015

PERCUTIAN DI LANGKAWI PART 2.. TAKDE PART 3.

 Baru complete masukkan gambar ni.. pastu baru nak mengarang ayat dah menguap.. acaner ni? takpe pelan-pelan lah kita menyusun ayat ye.. 

Ni breakfast day 2 pulak.. Oh ada ke citer kat previous entry, Kak Pilla book hotel ni melalui phone call je.. pastu buat online payment and bagi proof of payment.. so memang breakfast included for 2 adults.. children pulak 4 tahun ke bawah foc je.. so kitorang bayar untuk Kasih je, rasanya tak sampai rm40++ untuk budak.

Breakfast banyak jugak.. macam-macam ado.. ko malas dengan tak je nak bangun duduk.. aku memang malas lah kan.. bangun 2,3 kali cukup dah..

Adalah snap gambar sikit pastu tak snap dah.. hahaha dah tua2 ni segan plak nak snap gambar sambil jalan tengok-tengok.. ko dah kenapaaaaaa semua benda nak snap.. malu lah ai..

ni pun amik gambar camera gantung kat leher.. pastu buat-buat tengok makanan tangan snap.. level camera tu kat perot hahaha.. tak kelakar ke? gelak lah plis.

Oh atas ni mihun/kueyteow/mee sup.. boleh tahan sedap.. tiap pagi makan ni jugak ;)


 Nasi Lemak dia sedap... tapi sambal dia cair sikit.. 

 Leecha ngan Amaani makan mee ni..

 menu wajib.

kueyteow sup sedap

 budak ni suka makan pakai tangan.. lama-lama habis gak dia kutip selai-selai masuk mulut..

 Lepas breakfast kitorang terus keluar.. malam tu google tengok mana nak pegi bawak budak-budak... tak yah nak poyo sangat.. Langkawi je kot.. dah tau dah pon apa ada kann.. nak gi tengok makam mahsuri tu macam malas sebab panas.. kang meragam pulak memasing.. nak gi naik cable car malas (aku takut sebenarnya) hehehe.. nak gi naik boat malas sebab dulu dah pegi.. kang sampai setengah hari kat situ je.. so tanak.. budak-budak ni cakap nak mandi swimming pool lagi..

Underwater World je lah tempat paling sesuai.. dari hotel naik kereta tak sampai 10 minit hahahah.. nasiblah mak bapak memang dasar pemalas.

 Tapi tiap kali bercuti, Pak Radie memang boleh harap.. Pastu masa kat swimming pool aku cakap kat dia.. aku dah perati je kat swimming pool.. semua bapak2 yang layan anak.. mak-mak perati dari tepi je.. so aku tak pelik lah kan? Pak Radie hangin je.. dia kata mak-mak memang.. cer tengok keliling semua mak-mak sibuk belek phone.

*campakphonedalambag*

nyampah ai.

 ni rate untuk masuk Underwater World.


 feeding time


 Teruja gak lah budak kecik ni tengok fish..




 Wannnnnn, apa Jenggo buat kat sini??? dia carik kutu sapa tu???? hahahah.. spesis Jenggo (memorset monkey) Pak Long pon ada kat sini.. Jenggo tu Wan ngan Atok yang bela..

 Suka tengok sea lion ni.. sedap je dia berenang laju pastu pusing-pusing..

A video posted by fillanie (@fillanie) on



 geram kan tengok?

 Paling geram sekali dekat penguin ni.. 

 Hoiiiii apasal comel sangat.. yang bebulu bejanggut kuning tu.. omg rasa nak tampar muka dia.. 

 Penguin ni macam-macam spesis ada.. pastu diorang ni comel gila ok.. masa ni ada orang tengah bersihkan tempat diorang tu.. pastu penguin ni macam kumpul beramai-ramai pastu macam berpakat.. 

"Orang tu datang setapak kita terjun ramai-ramai"

Baik mak!!!

Pastu gedebushhhhhh beratur semua terjun hahahahah comelllll ;)

Dah tu naik pon beramai-ramai nak naik.. Eh? kenapa kena ramai-ramai.. tak leh naik sendiri sorang-sorang ke?  tengok aku yang saiko sekarang.

 Huaaaa tengok tu yang bajet hero hensem belah kanan tu... ko kenapa haaaaaaa???? perot boroi badan katek buat muka derkkkkkk plak kat situ.. tumbuk pengsan jugak kang.. Eh nak bela sekor kat rumah boleh ke? hahahahah

 dia berenang lajuuuuu...

 dalam ramai-ramai aku tak leh tahan tengok yang bawah sekali belah kanan ngan sebelah dia tu.. muka tu dah lah macam pemalas jalan seret kaki.. hahahaha 

Lama gak kitorang kat penguin ni sebab best tengok gelagat dia ;)

 sambung jalan tengok ikan *menguap*

 Ok ni agak seram.

 dah macam ketam mix spider



 kat sini pon ada jenis ikan lalu atas kepala :)




 ni fish ke bird? confuse mak.

Oklah habis cerita Underwater World.. Kalau korang tanya pendapat Kak Pilla memang recommended datang sini especially yang bawak anak-anak.. 

Balik tu Pak Radie drop kitorang kat playground.. aku ngan Leecha duduk dalam kereta sebab Leecha sleep.. Amaani ngan Kasih main kat playground sementara tunggu Pak Radie solat jumaat.

Sudah tu lapar..budak-budak ajak makan McD so jomlah..

 Lepas makan terus gi Pekan Kuah jap carik coklat ngan tengok pinggan mangkuk

Pastu kelam kelibut nak balik mandi kat beach pulak.. 

 Eh budak ni tido ke apa?




 Aleesya jenis berani.. aku yang seram tengok.. Pak Radie tu jenis biar je.. Aku kadang bising-bising cakap tak bahaya ke? kat swimming pool tu dia paling kecik tapi dah gaya orang besar.. naik tangga pastu turun slide tu tinggi gak berpusing pastu jatuh kat dalam swimming pool tu.. tapi pakai pelampung tangan tu lah.. selamba je dia terjun masuk air pastu bangun balik.. urut dada aku.

 malam tu Pak Radie ajak jalan kat Pantai Chenang.. So jom lah.. sebelum tu dah dinner makan maggi kat dalam bilik hahaha.. oh gambar atas tu shop yang ada dalam Meritus Pelangi..

 kedai coklat pon ada dalam hotel.. ingat mahal, tengok Eh lagi murah??? haishhh..

 entrance view di malam hari..

 another shop jual baju batik

 Ok ni kat Chenang.. rare jugak tapi bus butik macam ni nak amik gambar kene charge RM1??? perlu ke tak perlu?



 Banyak lagi kedai tapi malas nak amik gambar.. ngan Aleesya lagi mengamuk.. grrrrrrr.. 

Budak-budak pon dah ngantok marilah kita balik..

 Breakfast Day 3.


 Kali ni tak kejar masa.. memang tanak gi memana.. nak spend time kat hotel je.. aku ngan Pak Radie je mandi.. yang lain ni semua tipu.. 


 Ok siapa tak pernah book Malindo online boleh lah book.. harga boleh tahan murah pastu free 15kg luggage for each passenger.. 

Tapi better tak yah select seat.. book je macam biasa.. pastu 48 hours before departure boleh buat web check-in.. masa tu boleh pilih seat.. takde charge!!!!

Kat Meritus Pelangi ni ada internet room.. boleh print sekali.. aku try nak buat web check-in from Langkawi to KL tapi tak berjaya.. tensi tau.. last-last gi kat registration counter.. adik manis tu tolong.. siap pilihkan seat lagi pastu terus print out boarding pass.. Memang mesra sangat staff-staff kat sini ;)

 muka je poyo tapi try nak check in tak leh.. menci..

Pastu tengahari Pak Radie nak bawak The Kasihs gi swimming pool.. gilo apo? tengahari kot.. dah korang pegi lah.. mama nak gi Spa hehehehe

 Berjalanlah Kak Pilla seorang diri dari bilik ke spa.. boleh tahan jauh dia..

Sebelum massage, dapat air dulu.. Oii sedap plak tu hahah.. 

 Kemudian dilayan bagaikan tuan puteri.. Auwww perasan kejap ;)


 Bilik persalinan

 Dah.. sampai tahap tu gambar yang ada hehehe.. urut 1 jam.. bestnya walaupun kerut-kerut dahi jugak masa dia urut bahu.. sakittt hahahaha.. padahal lemah lembut je dia urut.. ai kan mengada lebih..

 Ok jom balik.. 

 Tengok boleh tembus ke pantai.. so jom ;)

 Huwaaaa cantikkkkk sangat.. 

Siapa amik chalet mengadap beach lagi best.. 

Tengok diorang mandi jap.. pastu ajak semua naik.. kita nak keluar lunch kat Chenang..

 Semua nak makan KFC ok jom ;)



 Eishhh tetiba rasa TheKasihs dah besar dah semua.. sedih pulak..

 KFC tu kat Chenang Mall kot nama dia.. mall biasa-biasa je.. tapi ada KFC, Chatime, Starbucks, OldTown dan siapa nak cucuk duit pon boleh.. ATM ada kat sini :)


kesayangans

Pastu balik kat hotel salin baju pegi pantai lagi.. dasyat betul diorang ni hahaha.. sampai lebam kulit..

Tu last mandi laut so pegi lah.. sebelum maghrib kene balik bilik kita siap-siap gi makan BBQ dinner.. for BBQ dinner ni dia ada every Fri, Sat and Sun.. harga RM99 for adult.. Eh ke RM98 lupa dah.. children half price.. tapi malam tu dia tak charge pon Kasih hehehe.. 

 cantikkk suka sangat ;)





 BBQ biasa jelah makanan.. Lamb ada, udang ada, satay ada, mihun s'pore, mee goreng mamak style, sotong bakar.. nasi goreng.. dan macam-macam lagi..


 sambil tu ada nyanyi-nyanyi.. pastu betul-betul depan pantai.. feel dia tu yang best..





 Hahahah ok dah jom balik..

 Esok pagi nya dah nak balik.. Semua mandi dan siap.. terus check out.. depan bilik ada playground.. layan diorang kejap sebelum balik.. tak join breakfast takut lambat..


 Tengok tangan dah berbelang ni.. 

 Oklah dah menguap 20x dah ni.. korang nguap jugak ke? biasaaa iyer tuuuu... 

Overall percutian kali ni best dan budak-budak happy.. misi tercapai hehehe... Siapa kata percutian dalam Malaysia bosan? Ok what? Siapa rasa nak bawak anak-anak sila lah ke Meritus Pelangi ni.. memang puas hati.. Eh macam iklan dah bunyi dia hahahah.. ni ikhlas dari hati Kak Pilla.. besttttt!! Tanya Pak Radie, best kan kat sini? kalau pegi lagi sekali nak? Pak Radie kata ok je sebab tempat ni best ;)

Ok lah itu je nak citer.. nanti kita citer lagi ye.. 

Tata





Love, 
Filla.

8 comments:

Azura Aziz said...

bc entry ni tetiba rs nk g langkawi... lama dah kot rsnya tak g langkawi..

si jaGung baYi said...

Aduiii bestnye kak...mmg rasa nk g je tmpt ni..semua best2..maklumla xpenah lagi smp langkawi..buat hati melonjak2 je nk g akak ni..hihi

Anonymous said...

Kak pila ni Bab menghasut mmg pandai.hahhahah.tetiba rasa sedih gak bila Kak pila ckp the kasih dah besar means I dah jadi pembaca u since I don't know when.hehe.start Dari u kenal peej blog and Elly blog.good luck guys !

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak filla

Mmg buat org mcm nak holiday kat Sana pulak. Food also looks good.

Nura

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampak best... fila ada tak pacel elfie kena bongkar? sekarang tengah havoc parcel kena bukak kat pejabat pos...

mai said...

Seronoknya bercuti di Langkawi...rasa macam nak pergi pulak

mai said...

Seronoknya bercuti di Langkawi. Rasa macam nak pergi la pulak.

bdak_cenang said...

alamak, ade gak sipi2 gmbr hotel kita..hehe