Tuesday, June 23, 2015

BUKA PUASA DAY 4 - 2015

Update guna phone je ni sib baik gambar dah siap-siap kat draft.. Biasanya kalau hari Ahad memang rajin sikit lah nak melayan tekak ni.. Tapi nak keluar agak pemalas sikit... 

Kat depan rumah ada tanam pokok kari, kentang banyak ni.. terus meleleh ailio teringat karipap.. Kasih nak inti ayam kentang, Pak Radie nak inti sardin.. last2 buatkan untuk Kasih sebab dia budak kecik yg puasa.. org tua sila pegi beli sendiri jgn nak anjer angat.

Resepi takyah share sebab dah pernah share hahaha.. macam rupa bulat senget kecik beso semua ada hahaha

Akhirnya siap jugak karipap kiter walaupon rupa dia buruk ada aku kesah? hahahah janji masuk perot.

yang paling depan bulat tu Kasih buat, yang kanan dia petak tu Amaani punya.. tapi happy lah buat ni sama-sama kat dapur berpeluh-peluh merecikssss.. ada sesapa nak karipap kita? hahaahha

semalam masak simple-simple je.. buat telur dadar campur sausage..

sayur kubis panjang goreng dgn telur..

kari ikan bawal tanpa santan.. 

Semalam Amaani berjaya puasa penuh.. tak hisap milk dan tak makan.. tapi minum air kosong je sekali sebab tak tahan sgt hahahaha.. dia consider dia puasa hahaa ok la layankan je lah.. puji2 skit ;)

cuma semalam dia dgn Kasih ikut papa dia gi ioi mall putrajaya.. masuk je dalam tu berubah muka dia "papa sedapnya bau niiii, Amaani nak" bau Pappa Roti yang ala rotiboy tu.. Pak Radie dah beli cakap kat dia kalau Amaani lapar makanlah takpe... dia taknak makan sebab dia puasa.. hahaha comel la Amaani heheheh..

Itu jelah lauk berbuka puasa.. x de pembaziran di pasar ramadhan.. syabas sangat :)

tu dia budak puasa.. ni tengah anak rambut naik hahaha kelaka tgk semua tegak-tegak je...

Ada susu cair kat rumah, kita buat air bandung pon boleh lah...

Harini you olls masak apa? Kak Pilla nak masak simple-simple je... esok kita share kat belog yer....


Love, 
Filla.

4 comments:

Nurizzah Majif Biz said...

hahahaha. ani matomato kenapa rambut tu? macam rambut geng minion je hahaha.

Pn Qema said...

Ari ni berbuka nak masak nasi lemak jer..
sbb tgk blog kak elly lah ni..
:))

Semut Senyum said...

wwooaahhh..... sedap lauk pauk tu... kari tu mengancam laaa.....
kami hari ni tak tau nk masak apa lagi ni.. uuiihhhhh

Anonymous said...

Home grill fish wrap.dlm aluminium foil. Cicah sambal belacan blender dgn limau dan terung masam.n bawang besar..
sayur salad.n timun.

yesterday sayur campur makan dgn daging.steak.masak.dirumah
..lauk.fridge habis...
tiada pembaziran