Tuesday, June 02, 2015

MAKAN LUAR.

Baru-baru ni makan kat luar.. Dah lama sangat tak makan-makan dengan family kat luar.. Sebab utama ialah MALAS.  Duduk rumah lagi best, masak simple-simple pastu lepak je kat rumah.. Ingat senang ke nak salin baju, nak bersiap angkut bala tentera ni? leceh ok.. Lagi satu kene belajar berjimat cermat sebab rasa macam satu pembaziran makan kat luar ni.. sesekali takpe.. kalau selalu boleh pokai hahaha.. Tapi Pak Radie nak belanja so semua lelaju siap heheheh...lagipun kesian tengok budak-budak ni.. asyik terperap duduk rumah.. Jomlah kita jalan... 

Nak makan apa? Nak makan western jom? Oklah jom lah.. Pak Radie suka burger, Amaani suka spaghetti, Kasih suka fish and chips, Aleesya dengan mama hentam je.. apa pon boleh ;)

Untuk kesayanganku Kasih Amaani.. 

Ni apa tah, chicken bites kot?

Ni Kasih punya.. 

Makan kat TGIF ni untung sebab kids eat free kalau amik main course.. dah tentu aku dengan Pak Radie dah dua main course.. so dapat 2 meals free for the kids.. yang satu lagi tu papa and mama paying for me.  Erk... 

Tak tau ni burger apa tah.. tapi atas burger tu yang selonggok tu bawang goreng.. sedap... 

mama teringin nak makan ribeye steak.. black pepper pastu malam tu kepanasan satu badan macam haper.. tidur kat kaki Pak Radie muka tala kat aircond.. hahahaha.. melampau sangat kepanasan dia tu.

Amaani ni dia senang diurus.. Tapi bab pakaian dia tak mendengar kata sikit.. Dia tak suka pakai seluar sampai menangis meleleh-leleh air mata kalau suruh pakai tights.. dia nak pakai dress je.. tapi aku suka yang jenis kain t-shirt tu sebab simple dan selesa.. so haritu beli sekali 4 helai.. pakai lah puas-puas.. 

Kasih dah anak dara.. kurang sikit sentap-sentap ni.. tapi ada peel baru grrrrrrr... aku dengan kasih selalu panas sikit.. dia kalau nak apa-apa main petik je.. mama nak ni.. mama nak tu.. eh eh ehhhhh... sukati dia je.. walaupun dia tau aku takkan beli apa dia nak tu.. dia takkan muak cakap benda yang sama.. kang aku dah mengamuk dia diam kejap.. pastu tak sampai setengah jam dia boleh cakap nak benda tu balik.. macam takde apa yang terjadi sebelum tu.. Pak Radie pon hangin je tengok aku bertekak dengan kasih.. 

Yang budak baju belang muka kerek tu memang kerek.. Sekarang perangai dia suka merajuk takde hal pon tetiba merajuk.. Eh? ko dah kenapa? aku balik kerja dia jeling sikit je pastu pegi satu sudut peluk tubuh muka masam mata jeling-jeling.. pastu lari kat apak dia mengadu.. "Papoooooo mama buat Echaaaaaaa".. Eh???? urut dada aku tau.. 

Ini so far ok je.. tapi ada satu masalah.. kuat melalak... sesikit nangis.. sesikit nangis.. pastu sesikit gaduh dengan Aleesya.. bingit tau telinga ni.. yang Aleesya pon satu.. asyik jealous dengan Amaani tak habis-habis.. Amaani duduk kerusi sini dia halau orang tu.. orang tu pindah duduk tempat lain pon dia kejar jugak suruh alih tempat.. Amaani pon satu, dah tau adik tu tak suka, lagi dia sengaja peluk-peluk aku ni.. maka terjadilah pergaduhan tampar menampar, tolak menolak sampai terjatuh-jatuh.. sekali haku tempik terus lari.. Amaani lah lari.. Aleesya relaks je.. nanti amaani nangis jerit "mama tak sayang Amaani kan?????"

Tolongggg helpppppp helppppppp nak pitam. Baru 3 pilla... kalau 8 tebongkang aku agaknya.

Ni dia budak kerek tu.. nak bagi dia diam terpaksa bukak upin ipin kat phone.. pastu dia bergelak ketawa sambil makan banyak gila tanpa pedulikan orang sekeliling.. bagus, itu yang mak kau nak.

Itulah kisah The Kasihs dengan perangai masing-masing.. tapi mama tetap sayang.. Tu belum perangai apak dia lagi.. sikit-sikit "makan apa harini?".. kalau tak masak muka moncong 2 batu.
Eh pitam lah macam ni.. tapi tetap sayang. 

*uwekkkkkk*

Habis aku sapa nak layan????

*melangkah longlai masuk bilik air*




Nak beli Ellfie Essence? Boleh whatsapp/sms 013-2755197 
Senarai Agent Ellfie Essence
Nak jadi Agent Ellfie Beauty? Email : agent.ellfie@gmail.com


Love, 
Filla.

8 comments:

Alyza Fisol said...

Akak layan sendiri la jawabnya...hehehheeh....btw comey sungguh anak2 kak filla... :)

zaza said...

perangai leecha sama dengan anak saya. Sikit2 mengadu kat papa dia cakap mama buat...padahal tak buat apa pun..

Azura Aziz said...

yeyy, kaum ibu mmg mcm nikan.. sibuk layan laki layan anak last2 diri sndiri tak terlayan... kipidap kak fila..

strawberi said...

hahaha..btol la tu..sama je pranagai anak no 1-3...no 1..manja yg amat...slow nya..sume kna suruh..no 2..terlebih rajin..terlebih boleh harap..no 3..suka buli..

hahaha...cara layan diri kita..shopping byk2...sukati kita..cmtu je..

Anonymous said...

hahahah..comelnyaaaaaa semuaaa................ gelak sya x engt.. trngat kat 3princess sya kt rumah... sama la lbh krg... kt rumah mcm petir.. kt tmpt keje rindu2 an pulak...

Suriya Majid said...

melangkah longlai...bahahaha. good or bad always a family, kan?

QasehnyaRania said...

alolo .sian mama..
comel ketiga tiganya
smoga mmbsar sebagai anak solehah aamiin
akak, mesti riuh rendah kan.. sambil baca entry ni sambil dok bayang.walaupon mamanya hampir pitammmmm hihi

cik mah said...

Comel je cerita tiga2 orng kasih..mcm2 ragam...seronok baca..