Tuesday, June 30, 2015

BUKA PUASA DAY 11 - 2015

Masa kejadian ni hari Sabtu.. Memang dah plan tak nak masak sebab tak sempat.. So beramai-ramai hantar Kasih gi tuition dan balik tu amik dia terus pecut ke Mahbub Bangsar.. Eh ke Mahbob? ntah hehehe... 

Kita tapau nasi beriyani je.. Pastu hamek kau ramai gila orang beratur.. Oklah tak pe, kita beratur jugak.. nasib pekerja dia ramai dan pantas ;)

dah settle terus pecut balik umah dan hidang.. 

Agak tamak sikit hahah.. tapi takpe, simpan dalam fridge esoknya Leecha makan nasi tu banyak gila.. sebab dia memang suka nasi beriyani atau nasi minyak.. tapi tak leh campur apa-apa dia nak nasi je..

yang macam kari tu telur ikan.. banyak kot tu.. dia charge rm5 je.. murah kan?  kalau bungkus lauk kat pasar ramadhan aduii hai.. sejemput je rm5, kalau tekak aku sorang boleh lah.. kalau 5-6 orang nak makan takkan satu lauk nak spend sampai RM20?

Lepas ni gigihlah masak sendiri lebih jimat dan berkhasiat ;)


Love, 
Filla.

2 comments:

Azura Aziz said...

sesekali boleh kak pila.. tp kalau ari2 better rsnya msk sendiri kan.. sbb value duit tu dah tak sama dgn apa yg kita dpt...

Anonymous said...

Actually org kita hidup mewah...cuma sekarang je rasa dan baru terasa. So far maid indon kawan ckp org lain negara mati kebulur...org kat msi mati terlebih makan..
kita asik jamu jamu org makan... mewah