Monday, June 15, 2015

BILA SUAMI DI DAPUR.

 Salam Isnin ;)

Saja tengok gambar ni ada kat folder phone.. So mari keluarkan kat sini... Bukan senang nak tengok Pak Radie turun dapur.. anugerah terindah sangat ni hahahaha... Buat isteri-isteri yang dikurniakan suami yang tak reti memasak silalah jangan merungut atau membebel, atau cuba nak compare dengan laki orang lain yang hebat di dapur.. 

Kene lah terima hakikat kepandaian diorang bukan di dapur.. siapa yang suami pandai tu bersyukur je tak yah bangga sangat, tumbuk nak? hahaha.. Pak Radie suka tengok program masak-masak kat TV especially yang chef dia lelaki.. Mesti dia bayangkan dia yang masak tu hahaha.. Pastu kan haritu siap beli buku resepi Chef Wan.. tapi aku tengok elok je buku tu tak berusik.. hehehee..

Ni ada suatu pagi yang indah tu.. Tetiba aku tengok dia dah ada kat dapur.. Wah hebat sangat ni.. Tengok-tengok dia tengah buat lempeng.. Wowwwww bangga ai tau.. elok je dia masak lempeng ni, memang elok lah jadi lempeng, takdelah tetiba jadi roti jala ke apa hehehe.. 

So aku tanya lah, ni lempeng ni nak makan dengan apa? Dia cakap nak masak sardin.. Pastu sibuk tanya, cemana masak sardin?

T______T


awak nampak seksi laaaa memasak.. muahahahahahahah.. 


Tak tau lah cemana dia masak sardin ni hahah.. tengok tetiba apasal ada cili besar macam tu seketul.. yang lain potong kecik, yang tu seketul besar macam tu hahahahah

amboi kemain lagi lempeng dia.. 

Walaupun faham niat dia masak tu supaya aku relax tak yah masuk dapur, tapi i cannot.. tetap nak masak at least 1 benda.. so marilah masak sambal ikan bilis.. buat cicah-cicah lempeng ;)

Atas sambal sardin tu crab yang tinggal goreng je tu.. Inilah breakfast kami tempohari.. Alhamdulilah rezeki air tangan suami.. *Ehem* 

Mintak-mintak lepas ni dia masak special skit.. salted crab ke.. nyamsssssss...



Love, 
Filla.


8 comments:

Miss Moon said...

wahhh tak sangka radie terrer masak ...walaupun hanya lempeng n sardin , aku tetap kagums .........

Ayoi Kema said...

tertibe lapo plak....

Anonymous said...

Fila..nak resepi bilis tu..so droooling yo...jgn buat ai kempunan plis

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi buk pila.. bagi peha nak betis wakaka

Anonymous said...

Assalamualaikum

Jadi la kan Ada jugak nak masak something. Alhamdulillah.

Nura

JMR said...

multitasking la pak radie ni..kena jadikan sbg sumber inspirasi ni..

miss eimanhikmah said...

lempeng pun lempeng la..sedap sgt tu kak! hehehe
http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

si jaGung baYi said...

Wahaha..kagum kejap tengok pak radie ke dapo...siap masak lempeng lg..terbaikk la kak.