Tuesday, January 06, 2015

CUTI SEKOLAH PEGI MANA?

Ini kisah minggu lepas.. Sebenarnya memang dah plan nak bawak anak-anak bercuti sempena cuti sekolah kan.. Lagipon aku ni tak boleh sikit.. Dah gi Phuket berdua haritu.. Mestilah ada rasa bersalah kat anak-anak kene tinggal.. So aku dah cakap kat Pak Radie, kita kene make sure bawak budak-budak pulak jalan.. 

Try nak book hotel kat PD, tapi last-last minute ni jangan harap lah ada hotel yang available.. Budak-budak bukan kisah pon kat mana, janji diorang dapat mandi swimming pool kann.. So macam biasa terus terpikir Cyberview Lodge.. Hehehe.. dah 3 kali kot pegi sini.. Dari umah 10 minit je kot hahahhaha..

Dhya (anak abang) suppose balik ke Kelantan hari yang kitorang check in kat sini.. Tapi Dhya tak boleh balik sebab tempat dia banjir pulak.. So flight postpone ke date lain.. Terus bawak Dhya sekali tido sini.. 

The Kasihs muka dah nak sama dah.. Amaani dah susut sebab tak nak makan sangat sekarang nie.. Acih pulak yang kuat makan sekarang ;)


Hahhhh.. hisap lagi jari tu... 

Dhya and Ani

Mama Pilla

Masa kitorang sampai, hujan renyai-renyai.. Adoi cemana nak swimming nie.. 

Tiap kali pegi Cyberview Lodge ni, rasanya dapat bilik semua lain-lain..  

Kali ni dapat jauh sikit dari lobby and swimming pool tu.. kali ni opposite lobby, betul-betul kat belakang spa.. Gila berpeluh jalan nak gi swimming pool.. Sib baik ada buggy.






Luas kan? Kalau pegi sekeluarga memang comfortable la.. Cuma kat lantai bilik air ni ada macam anak lebah ke apa.. dah jadi kerja pulak nak siram sebab takut terpijak.. 

Petang tu swimming sampai kul 7mlm.. Then balik hotel mandi siap-siap nak gi dinner.. Kitorang pon tak tau nak makan kat mana malam tu.. Tapi nak pusing-pusing je kat Cyberjaya tu tengok apa boleh makan..

Pusing-pusing nampak Boat Noodle nie.. Macam best je jom try.

Semua makanan kat sini harga dia RM1.90.. Tak kira lah air ke apa ke.. Dia akan kira mangkuk/mug.. 

Semua staff pon orang melayu.. So takde lah isu haram kat sini.. dan ada tertera kat situ No Pork No Lard.

tu alamat ye.. Siapa rasa nak try leh lah carik guna waze ;)


Beef Noodle dengan Tom Yam sedapp... Kak Pilla makan 2 mangkuk.. Kasih makan 2, Dhya makan 3.. Amboi badan kecik makan leh tahan ni Dhya :)

Amaani suka tau buat mimik-mimik muka hehehe..





Aleesya sekarang musim dia pulak paling terror.. Tak nak makan bersuap.. Kalau ngan aku lagi langsung tak leh suap.. Kalau Pak Radie kadang nasib baik dia nak jugak lah kene suap.. Tapi selalunya tak nak.. Dia nak makan sendiri.. 

Tengok muka tu kalau orang nak suap.. Kemain masam lagi muka.

Ini yang dia nak.. makan sendiri.. Pegang sudu pon tak betul ada hati... balik tu memang kuyup baju ngan seluar sebab tumpah sup nie.. menggelegak je dada aku ni tengok.. Tapi nak buat macamana.. kene banyak bersabar.. Letak tissue tak leh.. pakai bib tak leh.. semua tak leh.. Ini pon nasib baik dia nak duduk kat baby chair.. selalunya memang menjerit-jerit tak nak baby chair.. 

terpaksa blurkan gambo tulang ayam.. Tak lalu aku tengok hahahahahah... Cuma nak tunjuk berapa mangkuk kitorang berjaya settle kan malam tu.. ni tak cukup ni.. ada lagi tambahan 3 mangkuk rasanya.. Total makan dan minum ni tak sampai pon RM50.. 

Sambil jalan lalu kat Chattime singgah jap sebab Kasih memang suka sangat.. 

Dah kenyang semua tergolek.. bagus jugak konsep sofa bed kan.. Leecha ngan Dhya layan upin ipin.

Kasih ngan Papa main bola memekak je.. Dah lah sepak bola kena kepala ai.. Grrrrrr.. 

Pagi tu bagi budak-budak makan koko krunch siap-siap.. pastu Kasih, Dhya dengan Amaani terus pegi swimming pool.. Aku, Pak Radie ngan Leecha gi breakfast.


Kebetulan Tun baru sampai Cyberview Lodge ni ada reunion dengan kawan-kawan lama rasanya.. so dapat lah bertentang mata.. Tun nampak sihat.. 

Tun Siti Hasmah pon ada.. Nampak berseri cuma tak berapa kuat sangat.. 

Eh entry berakhir kat sini je?

Gi tengok budak-budak swimming pastu terus balik.. Gambar swimming pon takde.. hehehe...

Itu je percutian satu malam kitorang.. Ni nak kene set balik mind budak-budak ni untuk pegi sekolah.. Dah puas dah cuti sebulan..
_________________________________________________________________
UPDATE THEKASIHSSHAWL

Nak check apa lagi yang available boleh click kat link bawah ni yer..

Printed Shawl : Click HERE
Plain Chiffon Shawl : Click HERE
Satin Silk Shawl : Click HERE


Love, 
Filla.

10 comments:

Anonymous said...

pasti ke staf yang pakai tudung tu melayu? indon la. huhuhu..

Filla said...

Assalamualaikum Anon,
ye pasti melayu.. sebab kitorang bersembang dgn semua staff kat situ.. tp i tak sure if time u pegi tu staff indon..

JMR said...

wah akak pun reunion skali ngn Tun ke? ke satu batch ni? ;-p

Anonymous said...

halal bukan setakat tak serve pork or lard or alchohol. ayam, daging yang diguna disembelih cara halal ke tak. n by saying semua staffs melayu pakai tudung as one of the halal indication, itu terlalu cepat kot untuk dibuat andaian halal. apapun berbalikla pd kalo was2, jgn makan iye tak...hehe

Anonymous said...

boleh bag add tot ni x? mcm best je

Filla said...

yup, jgn was2.

Anonymous said...

Ada member penah post kt fb, boat noodle xhalal. Tp ramai yg rasa ia halal..tp x sure lah. Kena cnfirmkn btul2

no need to reveal said...

hai filla, cam best cyberview tu...berapa smlm ye?

LinChalo said...

Hai Filla! Salam kenal. Ni 1st time datang blog u ni.

Memang betul rasa macam bersalah kalau tak bawak budak-budak berjalan kan. Kesian tengok muka tu bosan kat rumah. Haha.

Thanks tuk entri ni len kali boleh juga try kalau tak tau nak ke mana.. :D

Anonymous said...

Assalamualaikum Filla,
Kalau buat carian di Direktori Halal MyJakim....mmg Boat Noodle ni takde dlm senarai....mungkin dia dlm proses permohonan utk mendpt kelulusan dr Jakim.
Tentang dia ada kelulusan halal dr Thailand tu...boleh check samada badan dr thailand tu di lulus oleh Jakim atau tidak...Jakim ada senarai badan2 halal antarabangsa yg diluluskan....