Monday, January 05, 2015

SAKIT..

Assalamualaikum..
update guna iphong je ni.. harini Kak Pilla cuti sebab nak hantar anakanda Amaani gi new school Little Caliph ;)

Amaani muka sedih je tapi ok sbb tak nangis.. this year Amaani dah 5 yo.. saja bertukar angin, if ok kat sini boleh teruskan, if tak ok boleh tukar lagi masa 6yo nanti..

Tadi hantar dia naik atas kat school.. pastu satu bilik tu semua new students sebaya Amaani.. Tetiba datang sorang budak terus meluru kat Amaani.. 

"Siapa nama awak?? Saya Putri"

Amaani tekejut terus diam hahhaah.. wow clever girl Putri.. Terus suruh Amaani shake hand and introduce diri kat Putri.. 

Kejap je hantar Amaani pastu terus ajak Pak Radie breakfast.. 

and now Kak Pilla tengah bersidai kat bengkel.. nasib ada kerusi kat sini siap tido telentok-lentok kepala.. Aku kan kaki tido memana tempat pon boleh jer hihi.. Ikut Pak Radie tukar tayar kereta dah botak ni..

Pastu ni badan sakit.. kat belakang org panggil belikat ke?? Semalam balik dari jumpa Elly and Peej, lapa gila.. terus call bibik mintak tlg masak nasik.. call Pak Radie rupanya dia bawak Amaani n Acih gi Jusco beli Lego and makan sushi king.. damnn.. ahkak dah la lapa...

sampai rumah terus keluarkan sambal udang petai masak pagi tadi.. pastu keluarkan masak lemak pucuk ubi campur petai kikis (mak mertua masak)..
dalam hati dah terdetik *mampos aku hangin sakit badan makan ni nanti* tapi pedulik la.. perot lapa tahap gaban.

Lepas makan terus naik maghrib.. rehat dgn anak-anak.. dan tido.. esok subuh perot plak memulas.. Haku mmg tak tahan petai.. rasa perot begelodak.. ni sakit badan pastu mcm salah bantal.. dem u.  jalan macam robot pastu nak toleh belakang kene pusing ngan badan sekali..

Eh dah macam baca blog nenek2 plak.. tu je lah nak rehatkan badan jap.. 
tata.

6 comments:

Ai Kajiwara said...

kena urut tu kak Pila!

JMR said...

amaani dah kurus la..

Anonymous said...

tempat yg sakit tu letak ice pack yg dibalut dgn towel. Insya Allah u will feel better. -aniz-

Latifah said...

Suke nengok amani nie.. kejap jer dh beso die.. follow blog kak pilla dari amani kecik lg nie.. Amani dulu kecik2 bravo..posing gambo no 1. now dh beso mcm malu2 jer..

LatifahFazri

Anonymous said...

akak ade gastrik ke? kite penah kena mcm akak ni..last year..sakit belakang sampai tak boleh pusing kepala tu..seminggu gak..pastu tak tahan pegi klinik...dokter nak bg injet..ok je la sbb dah tak tahan sgt...hilang mmg hilang tp lepas tu kena gastrik pulak...sebulan berulang klinik/hospital..rupanya ubat sakit belakang tu tak bleh kawan ngan org ade gastrik...mmg menderita la sebulan lebih...sampai skang kene jaga mkn...serik..huhu

trans459 bandung said...

Salam
jom gi bandung
Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
Sila tanya tanya free

Contact us.
websit. : www.trans459bandung.com
e-mail. : trans459bandung@gmail.com
whatsapp. : +6285322230787
Fb. : trans459 bandung