Wednesday, September 10, 2014

SUNSILK MENEMANIMU..

*scroll down for new entry*

Dari dulu dah tau dah pasal produk Sunsilk Clean & Fresh nie.. Tengok iklan kat TV tak? Alaaa yang Heliza pakai tudung warna hijau tu.. Pastu angin tiup-tiup tudung dia.. Cantik nyaa.. Terus rasa nak posing kat kipas angin jugak bagi tudung terbang-terbang.. 

Jangan tak tau ye, walaupun bertudung kita sebagai wanita ni kena jaga kebersihan rambut jugak.. Kat rumah ada suami dan anak-anak nak tengok.. Takkan nak tunjuk rambut melepek berminyak-minyak, melekit-lekit dan berkelemumur? No Way!  

Kak Pilla ni walaupun jenis simple dan kadangkala pemalas nak nampak cantik all the time, especially kat rumah.. Tapi bab rambut memang jaga.. Sebab suami tu satu hal.. tapi lebih kepada diri sendiri sebenarnya.. Kak Pilla rimas bila kulit kepala berminyak kan ada bau? Erghhh tak suka!!! Kak Pilla tak tau kalau orang bagi tips jangan syampu rambut hari-hari.. Tapi Kak Pilla mesti syampu rambut hari-hari, kalau tak memang tak boleh tidur.. rasa tak confident dan rasa busuk ke? tak busuk pon tetap ada rasa kurang yakin.. Ahhh camtu lah betapa kroniknya kisah Kak Pilla tentang penjagaan rambut dan kulit kepala.. 

Memula Kak Pilla cuma tengok iklan je.. masih pakai syampu lama.. Kak Pilla mula jatuh cinta kepada Sunsilk bila try Syampu Kasih.. Jangan tak percaya ye.. Kasih memang pesan kalau syampu dia habis, memang dia nak Sunsilk jugak.. So haritu aku try.. Memang best.. Kasih tu lagi lah jenis lepas syampu rambut kusut.. Tapi bila guna sunsilk rambut dia dah tak kusut teruk macam dulu.. Senang diurus, sikat je macam biasa.. 

Since tahun 2000 lagi Sunsilk telah bersama-sama dengan wanita berhijab untuk memberikan support dan solution kepada masalah penjagaan rambut.. Scalp Care Expert Dr. Francesca Fusco berkata, Sunsilk Lively Clean & Fresh diperkaya dengan Vitamin Citrus Complex sesuai untuk wanita bertudung.  Pelbagai ingredients yang istimewa juga membantu untuk membasmi kulit kepala berminyak supaya kita sentiasa memiliki kulit kepala yang bersih dan segar.  Selain memberi kesegaran berpanjangan, kulit kepala juga tidak gatal dan ada sweet-smelling untuk memberi ketenangan kepada wanita berhijab sepanjang hari :)

Sunsilk nak buat contest untuk kita!! Yeay.. Heliza Helmi akan menceritakan pengalaman selama beberapa tahun bersama Sunsilk Lively Clean & Fresh dan beliau akan turut berkongsi kisah perjalanannya dalam mengejar impian.  Contest Menemanimu Sejak Tahun 2000 ni ialah untuk menggalakkan wanita bertudung / berhijab untuk berkongsi impian mereka bersama Sunsilk Lively Clean & Fresh - bersama keyakinan yang datang dari memiliki rambut yang bersih dan segar dimana ianya memberikan kebebasan untuk mengejar peluang dan impian.  


Ok sekarang tiba masa untuk Kak Pilla menceritakan Kak Pilla's Sunsilk Lively Clean & Fresh tudung journey.. Nak baca tak?  Hahah sebenarnya malu nak cerita sebab kita pun faham yang bertudung itu memang dituntut oleh agama kita.. Tapi tulah, Kak Pilla pon lambat sikit kan.. Sepanjang Kak Pilla bertudung ni alhamdulilah takde halangan.. Kak Pilla pakai pun bukan atas desakan orang sekeliling.. Tapi lebih kepada keinginan untuk berubah menjadi lebih sempurna.  Bila kita berubah atas kesedaran diri sendiri, InshaAllah tiada halangan besar yang datang.  Untuk membiasakan diri tu, mula-mula agak susah sebab Kak Pilla jenis simple, tapi bila dah bertudung Kak Pilla cuba jadi rajin.. dari masa ke semasa Kak Pilla mula belajar mempelbagaikan koleksi tudung supaya lebih selesa, menarik dan tidak membosankan.

Sunsilk Lively Clean & Fresh membantu Kak Pilla menjadi lebih yakin, lebih segar dan selesa kerana rambut sentiasa wangi walaupun dah seharian bertudung.  Tiada lagi kegatalan kulit kepala.. Almaklumlah kan bila bertudung nak garu susah? Terpaksa cucuk-cucuk ngan batang pensil.. Hahah.. Sekarang tak payah sebab langsung tiada kegatalan.  Secara tak langsung, ia memudahkan kehidupan Kak Pilla yang sentiasa sibuk.. Rumah tangga harus diutamakan dan diuruskan dengan bijak, kerjaya di pejabat harus dilakukan dengan sempurna, blogging aktiviti harus dilaksanakan mengikut masa yang ditentukan dan kadangkala sibuk menghadiri event diluar.. 

Kak Pilla tak nafikan dengan Sunsilk Lively Clean  & Fresh ia memudahkan Kak Pilla untuk melaksanakan tugas dan mengejar impian.. Semua yang Kak Pilla bagitau tu, itulah kejayaan besar dalam hidup Kak Pilla sebenarnya.. Menjadi ibu yang terbaik, menjadi isteri yang tau tanggungjawab terhadap suami dan keluarga, menjadi pekerja yang berdisiplin, menjadi seorang blogger yang berjaya.  Alhamdulilah semua terlaksana seperti yang Kak Pilla impikan.

Sunsilk Lively Clean & Fresh memberi keyakinan dan keselesaan kepada Kak Pilla.. Bila kita selesa, semua kerja dapat dilaksanakan dengan mudah dan sempurna.  Sejak bertudung Kak Pilla rasa seronok bila diperkenalkan dengan Sunsilk Lively Clean & Fresh nie.. Kena ucapkan terima kasih kat anak sendiri sebab kalau dia tak pakai, mesti Kak Pilla tak cuba.. hehehe.. First time cuba Sunsilk Lively Clean & Fresh ni 3 bulan lepas kot..Kak Pilla pakai Kasih punya, pastu dia marah takut habis hahah.. dia suruh mama dia beli yang lain, tak nak share!! So sekarang kitorang dah tak share.. 

Amacam, sedih tak cerita Kak Pilla? Hahahha.. menarik kan? So Kak Pilla nak ajak readers Kak Pilla pulak share your hijab journey bersama Sunsilk Lively Clean & Fresh.. Boleh menang hadiah best!!! 

Grand Prize x 1
RM20,000 cash prize for you to achieve your aspiration!
T-shirt with your Sunsilk Products with your tudung journey illustration

Consolation Prize x 10
RM3,000 cash prize for you to achieve your aspiation!
T-shirt with your Sunsilk Products with your tudung journey illustration

Untuk maklumat lanjut, sila layari : https://apps.facebook.com/sunsilkmenemanimu


Love, 
Filla.

5 comments:

Alin Marlini said...

Go!Pilla...goodluck

Iza said...

pakailah dry shampoo in between washes, dia akan serap minyak kat kulit kepala dan buatkan rambut rasa bersih. Also, scalp perlu ada natural oil, sebab tu tak digalakkan basuh rambut hari2

mamabeauty said...

gudluck dear..

i guna prosantee from shaklee sebab masalah rambut gugur..

ida said...

mcm best ja tgk kak pilla dengan sunsilk itew..terus daku sambar sebotol malam tadi juga, kebetulan syampoo saya memang dah habis

RAZWANA RAZIF said...

saya guna prosantee shaklee untuk masalah rambut gugur tu..yang bestnya bebas chemical :)