Wednesday, September 17, 2014

RINDU KE?

Assalamualaikum buat semua yang merindui Kak Pilla.. Yang tak rindu tak leh jawab. heheheheee

So apa bikin ini hari? Kak Pilla dah bersiap sedia nak gi kursus nie.. Bas bertolak pukul 10.00 pagi nanti.. Actually boleh pilih nak drive atau nak naik bas je.. Tapi Kak Pilla prefer naik bas sebab senang, mudah, chill.. Tak yah nak lenguh-lenguh pinggang nak drive.. bukan dekat tu Cherating.. Naik bas kan senang, ada driver lagi.. 

Teringin nak makan sata kat sana.. Tapi tulah Kak Pilla tak drive ke sana.. Cemana nak jenjalan kan.. Memang terperap je lah kat hotel.. Buhsan sungguh laaaaaa... Sian the kasihs kene tinggal semua.. Kesian kat apak dia jugak.. Pepandailah cari makan ok? Kalau Kak Pilla ada kemain manja apaknya pon.. Tak reti dah nak beli makanan kat luar.. Kalau haku tak masak, dia sanggup tidur dalam kelaparan.. Suka nau buat cerita sedih, dah lah ahkak ni selalu diserang rasa bersalah kalau ada umat kat rumah tu kelaparan.. Mesti bangun jugak masak.. Lagi simple masak, lagi terbeliak-terbeliak mata dia cakap sedap.. Telur mata je pun letak bawang cili padi kicap.. Aku siap tanya ni.. kalau aku tinggalkan dia 3 hari ni nak makan apa? Reti tak masak nasi pastu masak simple-simple goreng telo ke apa.. Eksyen tak nak kalah.. Macam lah ai tak tau dia kalau masak maggi pon cair.. kahkahkah.. Ngadap lah kedai mamak tu hari-hari... 

Ok bye.. Kalau rindu tengok gamba Kak Pilla okay?



Love, 
Filla.

9 comments:

Karya Mahirah said...

selamat berkursus kak pila...

Ayu azmir said...

selamat berkursus pilla

Sue said...

salam. baca post ni.. tetiba teringat lagi 2wks ai pon nk gi kursus kt sabah. tinggal la anak2 dan bapak... sedih nk tinggal yg kecik je sbb tak penah bpisah lagi setahun lebih ni kan.. tang makan, tak pe sgt sbb bapaknye mmg rajin masak ikut tekak dia. hehhe.. cuma risau bangun ke dorang pagi2 nk g skolah.. huhuhu

ummi hana said...

Selamat berkursus kak pilla..
Mst seronokkn..

mamabeauty said...

selamat berkursus Pila..

time ni lah nak berehat dari suara tinggi, good food and acompany..

sekali sekala giteww

yus said...

K.pilla..jom lepak...hahaha
..kita g mkn satar sdp

Nour said...

assalam. kak pilla nak tanya akk kursus cherating dkt resort mana? nt share la citer tmpt best ke x tau sbb ingat nak wat kursus dkt chearting gak tp tmpt xsure lg..

anyway selamat berkursus...sedih kan kena tinggal anak2 n apaknyer skali huhu

take care

Anonymous said...

sorry.. kak pilla kalau ada ruang comment ni bertanyakan soalan kenapa kak pilla tak jawab soalan,kesian tertanya-tanya termasuklah saya ni peminat setia blog kak pilla huk..huk..

Filla said...

cherating beach resort