Sunday, September 21, 2014

BIRTHDAY PAK RADIE.

Hai korang.. Kak Pilla dah balik dari bengkel kat Cherating.. Kemain lama membisu kannn.. tapi kat IG and FB boleh tahan kecoh hahahaha.. Sila lah melawat kat situ untuk live update gitu, kelas sangat kau ni Pilla.. hekhekhekkk..

Ok ni minggu lepas kot.. Nak makan-makan and celebrate sekali birthday Papa Radie.. Memang betul-betul 13 September masa pegi nie.. Pening nak fikir makan kat mana.. Pak Long tu memacam nak kene amik kira.. nak tempat boleh smoke lah apa lah.. Ek eleh.. nak smoke keluar lah sana.. Sebab tu dia suka concorde sebab situ je ada smoking area..  Kali ni aku tanya Elly kat mana yang best nak gi makan.. So Elly suggest makan kat Majestic Hotel.. So mari kita ke sana.. 

Oh korang kene book awal ye.. sini selalu fully booked je memanjang.. Harga RM98++ for buffet dinner  perhead kalau tak silap.

Memang puas hati sebab tempat cantikkkkk sangat.. romantik je gitu.. Kalau nak celebrate berdua nak romantik-romantik memang sesuai sangat lah..

Tapi korang kene rajin bangun tengok food sebab food dia merata-rata.. sini ada, depan sana ada.. lagi depan depan depan pon ada.. 

Yeayyy ni pun ada.. dan sedap sangat ;)
 
Sekali tu Pak Long terjumpa kawan lama dia dah jadi 2nd chef kat Majestic Hotel nie.. Dulu diorang sama-sama Chef kat Ritz Carlton.. Sekarang cuba ko suruh Pak Long masak.. Hahahah.. Eh tapi still sedap kot kalau dia masak, cuma dah lama dia tak tunjuk skill dia.. Ingat lagi dulu zaman dia chef.. dia balik kampung dia tunjuk skill buat kueyteow beef ang ginger tu.. dia pecah kan telur tu melopong-lopong tengok.. satu tangan je pastu laju nak mampos.. tapi lepas tu kitchen macam orang kalah perang hahahah.. geleng kepala Wan tengok... 

Dulu masa Pak Long jadi chef, dia memang kene masak untuk berpuluh orang staff.. dia cakap tempat dia berdiri tu keliling tu semua dah siap.. so chef tak banyak bergerak.. dia just pusing-pusing badan dan campak-campak je kalau masak.. 

Chef kawan Pak Long tu siap minta orang hantarkan pizza kat table kitorang.. Auww sweet.. 

Yang best nya kat sana boleh request chef masak macam-macam.. eh boleh ke? ahhhahaha.. terbaik sangat nie.. pedas berapi.. 

 Tempura dia terbaik, udang fresh and gemok.


Ice cream and dessert semua terbaik.. 

\
Cemana lah pipi nak surut kalau ini je kerjanya.. huhu

Oh surprise aku tak menjadik time nie hahaha.. Dah mintak waitress tu datang nyanyi birthday song jap lagi.. dia suruh aku pilih dessert and apa nak tulis.. dah settle semua dia cakap ok kul 9:10mlm diorang datang.. then ok lah.. Sekali time diorang datang Pak Radie takde.. dia berdiri tengok food kat belah sana.. tapi still boleh nampak lah.. pastu diorang datang nyanyi relaxxxx je.. Aku dah signal mata kata no no no dah.. pastu diorang patah balik.. yang meja sana tu semua pandang sebab nampak muka pak radie blur kat situ.. 

Pastu bila pak radie duduk baru diorang datang nyanyi lagi sekali.. meja sana dah senyum-senyum dah.. tapi rupanya Pak Radie tak expect pon sebab dia mati-mati untuk meja sana.. 

Comel kan?
 
Heheheh.. Happy Birthday paaaa.. 

Aku taktau nak beli apa.. beli baju ni boringggg!!! so mari kita belikan dia accessories iphone.

Peej yang teman aku gi cari battery support casing nie.. Kat GE mall dah takde.. kat KLCC pon takde.. ni aku beli kat KLCC gak tapi bukan kat kedai apple tu.. ni kedai yang jual accessories untuk phone and camera tu.. ada sejenis je dan ada 3 colour.. gold, black and red.

Eh boleh yeh sambung lagi gambar makanan.. boleh lah, aku malas nak susun gambar ;)



Eh Atok ngan Wan takde dalam gambar.. sampai hati Kak Pilla tak snap hahahaha.. busy makan uollssss.. 

presentation meletop, ahkak suke.. 



Amboi Leecha jumpa rakan sebaya kat sini hahahha.. dia memang pantang tengok budak.. baby pon sama.. semua dia panggil baby.. yang lagi tua dari dia pon dia excited jerit-jerit baby baby baby.. 



siap ada fruit juice.. best kan? Oh dah janji kannn.. Elly kata birthday Kak Pilla nak makan kat sini.. Yeayyyy..

Terjumpa pulak reader kat sini.. dia datang sini pon sebab baca blog Elly kata Majestic ni best..




Kitorang dalam proses untuk keluarkan shawl.. Ni testing dulu pakai yang nie.. tapi tak menepati piawaian Kak Pilla.. InshaAllah soon kitorang akan keluarkan shawl tapi kitorang akan pilih yang lebih berkualiti, lembut, flow dan jatuh dari yang ini.. Buat permulaan mungkin kitorang akan amik 5 warna je dulu.. Korang sila sokong ok? Tak beli Kak Pilla tak nak kawan..  Pemilihan fabrik akan dijalankan oleh Kak Pilla sebab diorang pon tau Kak Pilla very cerewet.. Sebab ada orang nak beli shawl janji murah so ok je.. Tapi ada orang tak kisah mahal sikit, janji fabrik tu dari yang jenis berkualiti.. Ye tu Kak Pilla.. Nanti dah ada ai reveal kan ok?

Anak-anakku..

   Comel kannnnn dengan uniform lagi...

Bye, till we meet again.. Of course, November ok?



Love, 
Filla.

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Happy birthday pak radie

Anonymous said...

Pak radie, happy belated birthday..
semoga panjang umur n murah rezeki.
sgt best celebrate sni..makanan sedap2 belaka..one day nk ke sni gk..

lyana said...

hai kak fila...sy silent reader akak..dulu husband sy chef kt majestic ni..now dh xfer ke Shook! starhill...Abg long akak chef kt mana dulu?Klu tnye husband sy, msti dia kenal..nway...hepi belated besday Pak Radie...

lyana said...

hai kak fila...sy silent reader akak..dulu husband sy chef kt majestic ni..now dh xfer ke Shook! starhill...Abg long akak chef kt mana dulu?Klu tnye husband sy, msti dia kenal..nway...hepi belated besday Pak Radie...

Karya Mahirah said...

happy birthday pak radie... sama bulan lahir dengan hubby KM la kak pila hihi..

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak pilla,
Epy belated b'day pak radie he3
Moga membahagiakan kak pilla sampai syurga yer pak radie :)

strawberi said...

bulatnya muka ai..huwaa

Anonymous said...

Saya pun ada malam tu kak pilla. Tegur amani masa nak balik tu tapi dia x jawab. Nampak macam bad mood je hehe. Nampak aleesya duk berlari2 kat lobby. Comel betul your kids

Anonymous said...

kak filla,power case tu how much eh?bagi range pun tak apa :)

Jun Juliana said...

lama2 pandang..pak radie ni hemsem jgk eh kak pilla...no worries, kita puji jer, sbb sangat sama padan la u olls..hihi

mojaro said...

Kedai kat klcc tu nama apa? Nak cari satu lah :)