Wednesday, September 10, 2014

BBQ @Alpinia

Sorry Kak Pilla dah macam kura-kura lembapnya sekarang ni hehehe.. Ai buat-buat busy caner tu?

Ok citer pasal bbq pulak.. Ni pun dah last few weeks kot? Ke last week? Aku date pon dah lupa ok.. Memang boleh kata every year akan ada potluck rumah Kak Nana ni.. Sebab rumah dia je paling best dan sesuai nak buat hahahah.. Belakang rumah Kak Nana ni jenis open air gitu.. so ko nak membakar ke memekak ke memang selesa.. Budak-budak main kat dalam rumah.. Orang tua mencekik kat belakang ;)

Kali ni aku bawak Olio Aglio pulak.. Tak tau napa, memang favourite sangat.. Dah lah senang gila buat dia hahaha itu yang penting ok.. Ada orang tanya caner buat ni? Bawang putih kene banyak.. cincang je pastu tumis ngan olive oil.. minyak tu kene lebih sikit kalau tak oily tak best.. pastu campakkan udang, sotong atau apa je seafood yang korang rasa best.. campak kiub ayam seketul (if masak banyak) kalau masak sikit 1/2 ketul je cukup.. pastu masuk garam kacau-kacau last sekali masukkan spaghetti yang dah siap celur tu.. aku suka tumbuk cili kering then campak sekali, lagi pedas lagi best ;) kalau malas, boleh beli je chili flakes dan tabur.. settle.  kalau ada parsley tu boleh lah tabur-tabur gitu.. 

Kak Pilla buat dua jenis.. satu spaghetti

Yang ni spaghetti halus sikit, tapi bukan angel hair tu.. ni gemok sikit dari angel hair..

buat gak coleslaw

Kak Nana buat nasi goreng cina.. Kak Tini punya choc brownies tak sempat snap.. sapa suruh bukak lambat... ai is pemalas snap pic nowadays.

Percaya ke tak.. Ni je gambo aku snap hahahaha... kambing ayam segala tak snap pon hahaha

Nasib ada camera best.. So inilah kami.. dari muda sampai ketua bersama.. dari kurus lidi hingga montel bersama.. (kecuali laki aku).. dari bujang sampai dah kawin.. dari anak 1 dah jadi anak 3-4 orang dah.. 

Kiri tu Kak Nana, kanan tu Kak Tini.. diorang ni kawan sekolah Pak Radie. tapi aku biasalah kan.. semua kawan dia pon jadi kawan aku jugak.. kawan aku pun jadi kawan dia jugak.. baru lah aman dan bahagia.. Eh tetiba. Tapi kelaka sebab bila diorang bertiga ni citer pasal sekolah.. nanti aku ngan laki-laki diorang ni mesti macam "eh jom kita duduk belah sini.. yelah yelah.. kita tak satu sekolah" ahahahaha

Semua kepala best.  Gila-gila remaja gitu.. Eh tetiba remaja.

Teringat Kak Nana cerita.. first time Pak Radie bawak aku jumpa diorang masa bukak puasa.. zaman tu aku ngan yellow boots timberland bajet stylo hahahah.. Pastu dah jumpa lepak dan bermesra then balik.. Esoknya kot aku gi ikea ngan boipren lain.. Kak Nana ternampak hahahahahha.. terus dia dalam hati macam "eh ni awek radie ni".. terus dia call Pak Radie "Hello Di, ni macam awek ko je ngan orang lain ni".. hahahahahah.. Eh kitorang pernah declare ke? Tak ok... Itu cerita dulu-dulu.. yang Radie pun ilek je tak pernah pulak dia tanya aku masa tu, aku keluar ngan sapa.. hahahah sebab tu aku pilih dia.. sebab dia kewl.. Eh kewl ke camtu? tak lah, maksud nya dia tau dia sendiri yang tak pernah declare dan dia selalu avoid aku.. so dia takde hak lah nak jadi kaki sibuk and marah-marah time tu.. Sekarang berani? Takottttttt.. 


Love, 
Filla.

5 comments:

Azura Aziz said...

bestnya spaghetti tu..

ruziyatul mona Adzibi said...

kak! macam best ja.. cuba buat entry.. camana pak radie ajak kak filla kawin.. haha.. heee (ke akak pernah buat?? cuba habaq entry mana.. nak godek..huh)

nalsweet said...

lawakla kak pilla..best ada geng boleh gather2 buat pot luck camni..
tapi kan..umur kak pilla bape?bukan sebaya pak radie ke?1979 kot?mcm penah baca psl thun lahir akak..

mamabeauty said...

nampak sedap... makan ramai2 lagila best..

FadlinaMokhtar said...

kak pilla dah ala-ala armel aisya gitew .tapi bab kuar dgn boyfren lain jer la.hahahah

FAD