Thursday, September 11, 2014

ICE AGE ADVENTURE!!!!!!

Ye ye yeee... Update lah nie.. Nak tengok yeh percutian Kak Pilla kat Genting baru-baru nie? Hoih best gilerrrr dah lah sejuk grrr grrr grrrrr *gigiberlaga*

Kak Pilla dah banyak kali cakap kat Pak Radie nak gi vacation dengan budak-budak.. Tapi being me, i tak suka pegi tempat yang jauh-jauh sangat, especially bila nak angkut all the kasihs nie.. lagi-lagi ada baby kecik-kecik ni tak suka nak bawak travel jauh sangat.. Nanti badan penat, menangis-nangis.. heh rimas lah.. Bila Kak Pilla ajak gi Genting tengok Ice Age Adventure semua melonjak-lonjak.. Apa yang lebih best selain tengok anak-anak happy? Takde ok.  Tapi sebenarnya Kak Pilla pon melonjak jugak sebab dah lamaaaaa tak gi jalan-jalan hahahah..

So kitorang pun pack-pack barang untuk 3 hari 2 malam ke Genting.. Kak Pilla stay kat Awana.. Tu nanti Kak Pilla buat entry lain ok.. Ni nak citer pasal Ice Age Adventure dulu.. Bagi u all yang ada anak kecik teruja jugak nak pegi ;)

Masuk sini je semua "Waaa Waaaa Waaaaa cantiknya mama lampu tu.. ada monkey, ada bird".. hahah kesian the kasihs so jakun.

Ice Age Adventure ni kat indoor je.. kat Genting International Convention Centre kat sebelah First World Hotel... So kat dalam ni comfortable sebab takde lah sejuk macam outdoor.. Aku beria bawak sweater budak-budak ni hahahah.. Amaani relax je bukak sweater ;)

Ticket Price: RM20

Jom Kak Pilla bawak you all jalan dan explore apa yang ada kat dalam ni ;)


Memula kita akan masuk dalam theater room nie.. Pastu ramai-ramai kita tengok Ice Age Movie nie.. Tak lama pun, dalam 15 minit kot.. 


Seronok budak-budak ni sebab kita duduk kat bean bag comel nie.. 


Make sure tengok betul-betul ok.. Sebab pastu ada Q&A session.. Siapa dapat jawab soalan abang ni, dapat hadiah!!!! Anak aku dah lah bangsa malu-malu kucing.. Grrrrrr... Tapi dapat jugak hadiah bila last question tu dapat jawab :) Nak soalan bocor ke??? hahahahha.. 


Tu yang Amaani pegang tu hadiah dia.. Kat dalam ni ada banyak sangat spot untuk amik gambar... 




Ehhh.. mama pon sibuk jugak hahahahha


Haaa ni paling best.. Masa kat sana tengok ni biasa je.. Tapi dalam gambar memang real sangat.. Patut lah Pak Radie beria suruh berlakon.. 


Ooopppsss buku ai jatuh dalam air.. kutip kejap hahahahah... 


Helppppp!! Selamatkan Amaani cepatttt... 


Aleesya nangis pon biarkan je.. yang penting mak dia tetap masuk dalam gambar ;)




Tengok tu Aleesya.. mengada tau.. Habis lah gambar ai tak jadik!!!


Ok smileeeeeeeeeeee!!!!




Kasih ngan Amaani terpaling happy kat sini.. Bila tengok diorang lari sana lari sini.. sengih-sengih terus hati ni rasa happy sangat.. mak-mak biasalah, emo lebih hahaha


Jom ikut Kak Pilla kita tengok apa ada kat belah sana pulak.. 


Tadaaaaaa!!! Sid in da house yoooooo!!!!


Dulu Amaani memang penakut dengan mascot macam ni.. Kak Pilla risau jugak.. Tapi tengok dia yang berlari dulu nak peluk Sid.. 


Pastu kita ada dancing with Sid.. Semua kena tiru Sid ni menari.. Siapa menari best dapat hadiah lagi.. Yeayyyy kali ni Amaani pulak dapat hadiah ;)


Memula malu-malu.. Pastu Kak Pilla jegil mata dari jauh terus dua-dua menari walaupunnnn menari ala-ala tersipu malu hahahha.. Anak-anak ai memang pemalu macam mak diaaaaaa!! 

Family photo

Aleesya suka tau buat hal.. Time ni lah dia nak bangun tak nak amik gambar.. Haishhh gigit kang.

Ok ni next!! Yang ni pon budak-budak paling suka.. DIY Ice Age Characters Mask..


Kat sini parents pon boleh sama-sama join activiti nie.. Macam Pak Radie dia memang suka lah benda-benda art macam ni.. So dia lagi over lah dari budak-budak hehehe.. 

Tekun sangat anak-anak mama ni..






Aleesya dah start nak perhatian papa pulak.. 

Nampak budak kenit ni.. Mengada sangat ok.. Kacau je Papa nak colour... Tau apa solution dia?? 

Tadaaaa!! Hahahahah nanti lepas colour boleh redeem badge and ice cream!!! Dapat ice cream terus suka.. hilang dah cranky nangis-nangis semua.. 

Habis dia bedal ice cream ni.. comot-comot baju semua.. grrrrrrrrrrrrr... 


Tenang je tengok kakak colour ;)

kat sebelah ni lah redemption counter.. seronok budak-budak dapat badge and ice cream..

Leecha pun dapat jugak..

Seronok akak ni melayan dia..

Ni Kasih punya.. Good job Kasih!!!!

Ni Papa punya.. Ko tengok dia boleh tambah-tambah segala parut dah jadi muka gangster sangat Diego ni hahahahahah.. 

Awww bagi laluan sikit.. kiranya ni celebration wedding anniversary ke 10 tahun mama ngan papa..

Kat Ice Age Adventure ni ada banyak stamp station.. So budak-budak boleh singgah dan create their own bookmark kat sini.. 




Manja mama happy :)

Ok ni tempat Kak Pilla and the Kasihs paling happy sekali hahaha.. Ice Age Playground.. kat sini ada macam-macam games.. Kalau menang boleh dapat soft toys!! Yeayyyyy The Kasihs dapat banyak toys.. Paling bertuah Kasih Aleeya lah..


Kasih menang kat sini 2 kali.. so dapat 2 toys ;)


Mama over je lebih.. tapi tak menang :(


Papa pon menang jugak..


Paling best main Spin ni.... 

Nampak muka masing-masing? Ni mesti tengok mama yang spin ni hehehe

Hehehehe.. over excited..

Hahahah Papa lagi over.

Masuk dalam balik.. Kali ni bergambar sebab dah collect banyak toys.. hehehe

Ada lagi toys tak masuk dalam gambar.. 

Paling suka toys nie.. comellll.. 

Dia pun sibuk jugak nak toy.. 


Kak Pilla tengok ramai jugak trip budak-budak sekolah.. comel je.. ni one big group.. selang berapa minit ada lagi satu trip.. Ok what? RM20 je perhead kan.. 

Oh petang tu ada Meet and Greet with Ice Age Characters.. 

Hoih ko bungkus kepala laki aku? hahahaha.. 

Selfie.








Kesimpulannya Kak Pilla happy sangat bila tengok anak-anak happy macam ni.. Tak payah nak pergi jauh-jauh sangat pun.. Ice Age Adventure, Resorts World Genting dah best gila untuk percutian singkat dan menggembirakan anak-anak.. 

Ok dah jom kita balik.. Semua dah letih seharian kat sini... Kita balik hotel ok? Esok nak bangun awal nak swimming pulak.. 

Cuti sekolah nak dekat, so boleh plan awal-awal untuk bawak anak-anak kat sini ok? Booking hotel awal, so takde lah frust kalau school holiday nanti hotel fully booked pulak.. For your information Ice Age Adventure ni from 1 Sept - 26 October 2014 ye.. Cepat sebelum terlambat ;)




Love, 
Filla.

23 comments:

Umi Ain said...

As salam filla, seronok tgk bila anak happy kan.. Boleh la bwk anak pg sini nti.. Anyway comey sgt Kasih pakai tudung.. Happy belated anniversary ya...

Anonymous said...

owwhh..tq filla..ade idea nak bwk anak pegi mana..

Anonymous said...

kasih nampak cantik/ayu sgt bila pkai tudung.. good job mama flla..

FadlinaMokhtar said...


Nasib ada ice age ni .sbb genting kan dah boring sekarang. Boleh la consider nak p.
Btw, kasih ayu sgt bertudung.sebijik muka mama dah.

FAD

norafeahrahim said...

Yeayy!! Tq sis..bg idea bawak anak2 berjalan cuti nant,😃😃😃😃

Azura Aziz said...

wah, idea yg best ni nk g bercuti sebelum nak bersalin hehe..

Akula said...

anivesari kak pilla all ur kids very sweet.

visit my blog ( all abt my little snow)http://anakbonda.blogspot.com/

just sharing kalau iklan barang terpakai layari http://terpakai.my/ percuma jer boleh tambah wang saku..:)

mamabeauty said...

suka citer ice age ni..

mcm best jer bulih cadang bawak anak2 pegi

Anonymous said...

Kak Pilla ni umur brapa ye?nampak muda la,i selalu baca blog ni,kira peminat setia la ni

Siti Nordiana Abd Manan said...

Waahh...sronok tu..leh ler ajak anak2 pegi situ cuti skolah ni...

Anonymous said...

Kak Pilla kalau pembaca blog bertanya tolong beri jawapan ye tq

farahh akmal said...

kak filla sape yg snap gmbr.. bwk bibik ke

Filla said...

anon: tanya apa yek? sorry kalau kadang jarang reply sbb tgk komen guna phone agak complicated nak reply, kalau soal kat ig or fb inshaAllah saya jawab cepat.. sorry.

Karya Mahirah said...

Hahaha.. buku jatuh dalam air tu sangat kelakar... ya ampun kak pila sangat best okeh tengok korang ke sini.. ni yang tergedik-gedik nak pergi ni...

Miz Eija said...

wah best nya kak pilla pi bercuti... pnh skli je pi genting xtau tahun bila pi... comel anak2 kak pilla

Karya Mahirah said...

kak pila, i ada review pasal blog kak pila... kalau sudi, datang singgah ya ke blog KM

5 Blog Kegemaran KM

ros_reeza said...

Assalamualaikum kak Filla.. Ros baru je singgah sini dan follow..
Bestnya kalau dapat pi sana satu family.. tengok gambar-gambar yang akak letak, dah teruja dah ros ni .. hihihi

Hasnieda Mohamad said...

Sid the mascot tu sangat comellllll.... gerammmm...

eray ayang said...

best k pilla, info lengkap. tapi sejak ayahnya kerja kat kemaman, macam patah kaki nak gerak...huhuuhuu

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/09/harga-mealshake-terkini-sept-2014.html

SuZiE said...

wahhh best2.. idea gak ni nak bawak anak g jalan.. :-)

Salam kenal, nice blog, jemput datang ke SEIKHLAS MEMORI

crazyshopper said...

Salam..
Saya silent reader akak..salam perkenalan.

Bestnya Ice Age..banyak betul aktiviti boleh buat dgn anak2!

www.shopperstreet.blogspot.com

RAZWANA RAZIF said...

salam..saya silent reader blog akak! i like every time u update entry..semuanya interesting!

mummynaura.blogspot.com

Lynn Hamzah said...

seronoknya...nak bawak anak anak juga la...