Thursday, October 28, 2010

PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK SAYA DAN UNTUK ANDA....


*tarik napas*hembus*tarik napas*hembus*
hehehe...jangan ler panik... bukak-bukak jer blog ai tetiba kuar bontot..huahahhaa... sebenarnya sajer jer letak bontot..kang aku letak gambar lain korang skip tanak baca... sabarrrrr... baca entry aku ni elok-elok, demi kebaikan kita bersama.....
saper bontot dia macam gambar 'sebelum' baik ngaku..huahahhaha... alahhh tak yah malu... bontot i pon bih kurang jer... huahah... tapi molek ler sket kalau dapat bontot yang 'selepas' tu kan? hihihi...

citernye gini, hari ahad baru nie, aku dapat my own set of Premium Beautiful..... punyelah bekobar-kobar nak try...huahhahaha... dapat kul 11 malam.. 11.05 malam jugak aku try..huahaha...

 
kepada korang yang taktau cemana ghoper set PB nie.. meh tengok gambar nie..
yer adik-adik nilah ghoper dia... kat badan dia ada 3 piece yer.. long bra, girdle (suar) and waist nipper...

meh aku citer cemana aku yang jakun ni pakai set PB nie..malam tu Amaani dah tido.. Pak Radie ngan Acih ada ler baring-baring.. aku pon kobar-kobar ler..memula pakai girdle.. ya ampunnnn.... ketat nak mampos okeh..hahaha.... Pak Radie ko kata silap size..boley??? hahah.. pastu tak leh masuk..hahah.. sampai setengah paha jer aku dah bepeluh-peluh..lompat-lompat pon tak muat..huhuhhh... sudahnye aku mintak tolong jasa baik Pak Radie... ko tau apa dia buat kat aku? dia tarik girdle tu ngan tangan pastu dia tolak lemak-lemak aku tu guna kaki... huahahaha.. siap bunyi.. hiahhhhhh..hiahhhhhhh... bangang nak mampos! hahah.. Acih ko jgn citer lah... beguling-guling gelak... aku pon nak guling gak gelak... tulah dia.. tak reti tapi nak belagak pandai... hihi... meh aku ajar cara yang betul yer...

memula tengok no.1 yer.. kelepet dulu bahagian bawah tu.. kalau dah terror mcm aku tak yah kelepet bawah tu..hihi... yang bahagian pinggan tu kene kelepet keluar dulu... then pelan-pelan dengan sabarnya tarik ke atas.. mmg konpom tak leh masuk..tak pe..jangan panik... tgk no.3 tu..tangan tu seluk bahagian belakang tu.. tarik girdle tu ke atas.. sambil-sambil tu kangkang-kangkang duduk-bangun-duduk-bangun.. paham? ok pas semua lemak-lemak tepu ko dah ko sumbatkan dalam girdle tu.. baru kemas-kemaskan.. fuyooo..padat meletops bontot ok... menangis Kim tengok..hahaha...

soalan lazim: selesakah? oh pasti selesa.. panaskah? ohhh tidak... sebab bile kawasan sejuk..dia bertindak menjadi suam-suam kuku..bile tempat suam-suam..dia bertindak sebagai penyejuk..eh ye ke? yelah..takkan aku tipu plak ;)..nak hasil gempak..kene pakai at least 8jam sehari... utk aku yg bekerja ni memang senang jer.. aku pakai kul 7pagi mcm tu.. bukak kul 6 petang.. ko kira sendiri berapa jam aku pakai? kalau tak kurus jugak tak tau lahhhh...

selesai sudah masalah girdle.. sekarang cara memakai long bra.. oh aku suke long bra ni.. nampak seksi campur seksa..hahah... langkah pertama, sangkutkan kat badan mcm ko pakai bra biasa tu.. kemas-kemas kan dulu.. pastu hook kan.. hook dari bawah sampai lah ke atas.. first day Pak Radie tolong..auwwww..haha... hangin jek mamat tu kene bangun awal semata-mata nak tolong hook.. hihih... alaaa hangin konon..sok badan aku dah mcm J Lo baru tehegeh-hegeh..hihihiiiiii... pastu hari kedua dan hingga kini aku dah terror.. tutup mata jek... lepas dah habis ko hook, ko guna kaki  tangan, tarik segala lemak-lemak yang ada ke hadapan... sumbat kan jer lelemak tu ke dalam cup bra tu..ada paham? ok pastu ko adjust tali bra tu bagi cun ngam ngam... settle!!!

ok.. waist nipper ni adalah yang paling saya suke.. ngeh ngeh ngeh... sebab menatang ni lah yang buat badan ko nampak perfecto... nampak kemas dan badan ko jadi cantik jer bershape... takde ketulan-ketulan terkeluar yer... aku suke sbb senang nak pakai..hahah... dasar pemalas... hook/cangkuk dia akan berada di bahagian kiri hadapan badan... takkan kat bahagian depan pon ko nak menyusahkan orang suh tolong kan? hahah.. hook dari bawah sampai ke atas.. tiga-tiga piece PB ni ada diamond.. so diamond tu semua kene selari di bahagian tengah... pastu bahagian belakang tu ada mcm tali kasut tu.. bile dah siap kemas tu,, ko tarik tali tu untuk bagi ramping langsing lagi..pastu ko silang.. dan bawak ke dpn, pastu cangkuk jer.. dia ada penyangkuk..

selesai sudah sesi memakai Premium Beautiful dari Cikgu Filla... sekarang kita ke next step... PB ni ada size... so sebelum ko nak purchase menatang nie... ko kene ukur dulu.. ko pandai ke nak ukur kan badan sendiri? aku pandai... wahhhh giler ko... anak tukang jait.. biasalah ;)

sila refer gambar di bawah:-

ada 4 jer ukuran... (ukuran dalam cm)

A- ukur lilit di bahagian dada/breast..pastikan betul-betul di bahagian puncak dimple nipple..
B- ukur lilit badan bahagian bawah breast
C- ukur lilit pinggang.. bila aku ckp pinggang tu pinggang lah yer... jgn ko ukur atas pinggang plak..
D- ukur lilit punggung.. ngam-ngam puncak punggung yer..

itu jer cara-cara mengukur... kalau tak reti ukur pon tak pe... meh datang kat aku nanti aku tolong raba ukur..

soalan lazim seterusnya ialah: Mahal ke? yer memang mahal pon..huahahhaa.... RM2,400-RM2600 jer adik-adik..hahahha... jangan ler tegezut... sebut mcm tu memang ler korang fengsan..aku pon nak fengsan...haha.. tapi dont worry.. harga boleh dapat RM2,000... dan boleh dibincang-bincang ;)

cara bayaran:
1. boleh bayar cash...
2. boleh buat loan..

kalau RHB:-
12 months - monthly RM189
18 months - monthly RM133
24 months - monthly RM106
36 months - monthly RM 79

3. boleh bayar guna credit card..lagi best..sebab 0% interest... 12 months tak sampai RM200 per month kot?

kalau mintak dengan laki, 0% interest jugak...kuang kuang kuang..... hadiah birthday apa salahnye... kereta, umah, tv, sofa, meja makan, carpet, kain ela boleh plak bayar bulan-bulan.. ni PB okeh... untuk badan saper... badan isteri tercinta jugak...... kang kalo bini badan menggelebeh.. orang first yang komplen konpom laki... tau nak kompleeeeeeeeennnnnnnnnn jek... eh hangin plak aku ni tetiba... hehehhe... kalau tanak belikan bini tu PB takpe... tapi jangan ngomel2 cakap bini tu gemok yer... terima jer seadanya :)

Nasihat Fillanie:-
kalau nak pakai PB nie, aku nasihatkan disiplin lah yer adik-adik... aiiii takkan dah berabis kuar duit pastu pakai lat-lat kan? macam aku ni InsyaAllah berdisiplin kot.. yelah.. cecita dulu nak jadi askar...tapi i tak tahan panas...huhahahah... ni nak luah prasaan sikit... aku ni menggeletik nak gi gym tau..tapi sejak anak dah dua nie... takde time..lagipon saper nak jaga anak? laki balik malam... masak pon tak sempat, ko ingat sempat lah nak jogging? yer aku tau.. nak seribu daya, tanak seribu dalih.. ahhh ni takde dalih-dalih..anak aku korang nak jaga? hahaha... so besarlah harapan aku dengan adanya PB nie akan membantu untuk mendapatkan punggung macam JLo, dada mcm Kim..huahahahahaaaaa...

itu jelah pelajaran untuk hari ini... aku post sikit-sikit dulu... pas-pas ni boleh lah aku citer achievement aku plak... ini baru 4 hari pakai... eh tapi banyak lah perubahan.. tu nanti aku citer... kang habis semua nak luar kat satu entry, x de benda plak aku nak story mory lagi...

Kalau nak try macam Fillanie, sile hubungi:-

Yatie - 013-3998972 
kalau malu nak call dia sebab suara korang tak merdu boleh email Yatie:-

kalau malu jugak nak email Yatie, boleh email Filla kat framekasih@yahoo.com
kalau malu nak jumpa Yatie, boleh jumpa Filla, kalau malu nak jumpa Filla boleh jumpa Yatie, kalau malu jugak.. dah pegi main jauh-jauh... takpon tengok jer gambar kat bawah..pastu telan air liur..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


auwwww.. tak sabar nak dapat body mcm nie... bye Pak Radie!!!! huahahahahaaaaa...

 

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

emy/mamasuri said...

wah..dah trend pulak para2 blogger memakai pb yek..
tengah pk gak ni..huhuhu..

CikKaikazie said...

kak fila mahalnya kat sana.housemate aye beli last year 1800 cash.ke ade yg fake gak?

ainzuryn said...

nak cantik lagi make up dengan barangan MAC.nak percuma join GA kasehainzuryn kat blog saya.hee...

acidburn junkers said...

pic last yg xtahan 2..mantooooppp

mamamarissa said...

wah!!! bila la nak dpt badan mcm tue??? bila??? bila??? bila??? hahaha!!!!

bubblesphoto said...

kakakaka...

rock btol ayt u..bye pak radie..

hahahaha

luvelymummy said...

waaahhhh...!!! lepas nie MANNNTOPP lah body yer..!!! telan air liur jerlah nengok.. nak beli x mampu.. hheeeee...hheee

:: Mama Butterfly :: said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AMIEROZIANA said...

perfecto explanation....tapi kalau dah pakai hari2 tuh...nak basuh dia camner pulak?

manisz said...

fila, aku teringin lahh.. tapi bila memikir nk ke tandas tu.. ngeri aku rasa.. ko cmne ha time g tandas tuh?

:: Mama Butterfly :: said...

Sy tolong jawabkan boleh yer :)

macam2 cara boleh bayar..cash boleh, pakai kad kredit boleh, cash installment pun boleh.

PB ni bukan kena basuh hari2 sebab tak gatal. ada setenagh produk dah pakai sehari pastu gatal2 kan .. let say pakai seminggu, cuci sekali je & tak boleh cuci pakai pencuci biasa.. cukup dgn rendah dalam softener, biar kejap pastu jemur (jgn perah)

Miss Moon said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Miss Moon said...

pilaaaaaaaaaaaa auwwwwwwwwwwww dah kuar entry ...nko tgu entry aku plaks nanti akakakkakak mak bz noks

nasazfrog... said...

tergelak sorang den baco caro2 ekau pakai pb tu.. tang pak radie tu lagi lawak... ermmm

JuJue said...

elehhh apa sangat! ko belom tengok aku tonggek lagiii...

mannira said...

a'aa nak tanya gak...ko kat toilet brp jam...atau ko tgu je blk umah br ko sheeshee...

ElyaElmo said...

sejakk.... gadis melayuu pakai PB...maken laku PB kannn!!! :)

ZuNas77 said...

Ala Filla...terlambat la plak..i baru beli PB last month. Tp tak berapa puas hati dgn dealer tu sbb dia kasi salah size lepas 2 hari pakai dah leh gi 2nd hook. boleh?? tipu hokeh. part girdle plak selamba leh sauk, tang perut siap baby i leh masuk dlm tu. apa barang beli corset beribu dpt mcm tu kan?? then suruh dia tukar, dpt size kecik sket tp lepas seminggu longgar balik. tgk berat gitu gak. lantak ler..malas nak tukar lagik

nnti if ada my fren nak beli i recommend kt u ok. i experienced masa deal dgn u beli frame, so i ok lah. nak recommend kwn dgn dealer yg salah size ni, buat kena buang kawan jer kang..

J.M.R said...

last2..paling suka tgk gmbr paling bawah..hahahaha

Anonymous said...

salam ,

nak tanya, bila dah ukur tu adakah dia kan beri saiz PB yg ekslusif hanya utk kita sahaja? atau ada specific saiz range. Please advise.

Thank you.

rina

Anonymous said...

berminat la juga ni....kalau boleh nak bayar ansuran....gerenti ker boleh buat loan ni...

eika_jps said...

salam sis....nak tanya klu pakai PB nie kena control makan gak ka.....? tolong bantu saya kurangkan berat badan.....skrang dah 68kg.....

luvly_diana said...

saya nak beli lah..dah sms yati tapi no reply....sob..sobbb

iemag said...

berminat dgn produk hbt premium beautiful,blh hubungi saya ima 0123946918 atau email imamassyiati@yahoo.com.harga menarik n dpt free gift lg