Monday, October 25, 2010

Rumah Baru di Seri Kembangan...

Sape orang seri kembangan angkat kaki!!!! hehehehe.... aku tau ramai orang kembangan kat sini.. aku pon KEMBANGan gak.. hahahah...

lama giler aku tak gi buat site visit tau... al-maklumlah.. dulu preggy.. nak muntah jek keje nyer... pastu prot dah besau lagilah tak larat nak pijak2 becak2..kotor-kotor... pastu dah beranak plak... lepas beranak.. ada anak kecik... time singgah jer sini, aku dok dalam kereta jer.. Pak Radie jer yang turun tengok.. yelah..takkan nak bawak anak kecik masuk umah kosong mcm nie.. aku ni bukan orang modern2... aku pecaya pantang larang... aku tak jenis main redah jer.. waaaaahhhh gitew..hahaha...

so, ahad baru nie, amik peluang lah pegi tengok umah sendiri... Amaani beradu kat umah PIL, maka aku nak ikut jugak!!! wa cakap lu, lain okeh perasaan dia bile melangkah masuk umah sendiri... rasa kembang kempis idung aku..lom lagi bontot... kembang-kembang tak kempis-kempis... muahahahaaaaa... aku kan emo.. tetiba syahdu lagi skali.. yelah.. inilah impian kami, nak memiliki umah sendiri, hasil titik peluh sendiri, walaupon kecik cinonet, ada aku kisah? takde ok...

wah, umah deret blakang dah dpt kunci kot.. aku tgk dah tgh pasang2 grill.. tetiba hati bedebar-debar.. ni yang aku marah Pak Radie nie.. aku suh buat bajet tak buat-buat pon lagi... aku ni nasib lah lembap pengetahuan pasal mende2 wiring, tiles, dan yg seangkatan.. ok, untungnya ada blog ialah, boleh meluah perasaan sambil bagi kata-kata nasihat sikit:-

Pa, lepas nie, ukur sliding door, carik quotation utk folding door, grill apa nak pakai? gi carik quotation.. nak renovate, berapa cost? kitchen cabinet? wardrobe? nak tambah wiring, kipas? aircond? curtain apa?... buat 3D nak tengok nie... ok dengan semua yang saya senaraikan nie, dan ditolak dicampur duit yang ada, mungkin hanya boleh pasang grill sahaja (>_<) eh comel ke aku buat muka orang mata cenggitu? huahahaa...

takpe... aku kawin ngan budak kuar masuk hutan, budak biasa tido dlm kemah, jadi kalau x de bajet nak buat umah.. kami akan bersama-sama tido beralaskan suat kabar lama... berbantalkan lengan tidurkuuuuu.. eh tetiba Cindai plak.. hehehe...

the blogger.. bajet hangat bile sebut 'the blogger' huahah... *fengsan* jangan nak tengok-tengok paha yeh... kene sentiasa pakai long cardigan, if not arrrr.. aiyoooo wa ckp lu.... takpe, mak tengah berusaha gigih..ko tgk arr nanti hasilnye... ;)

tengok laki mak.. relax jer.. tak de pon diet2.. betis tu.. menangis Nasya Aziz tengok okeh!!!

oh depan sana jiran tetangga mak... oh aku suke konsep pintu kecik ni utk keluar masuk.. dan aku suke konsep tong sampah mengadap ketepi mcm tu.. (bagi laluan nak syok sendiri sebab umah sendiri.. sampai kan tongsampah nyer tempat pon aku kagum)

ini bilik kami 'master bedroom'.. timber flooring ni kalau kaler gelap lagi ok kan? orang bagi.. kita amik jer..

anak dara yang dah besar panjang...

tangga

pintu sebelah kanan tu utk 'office' kami.. auww giler tu dlm umah ada opis.. berangan tanak kalah tuuu..hahah.. kami kan orang frame? hahaha... InsyaAllah nak extend sket blakang tu..kalau tidak.. giler ko, sempit nak mati.. keras aku kat dapo sempit2 nih...

kalau ada duit, teringin nak tukar sliding tu kepada folding door..
ini contoh folding door.. bih kureng lahhh.. waaaa kelas gitew... meleleh2 air liur nie.. 
tapi kalau boleh i nak yang kaler putih mcm nie.. auwwwww... huhu...

giler lah budak-budak kecik nie... ganaz giler.. duduk kat show unit nie.. kalau bagi masa tambahan.. aku rasa hancur umah ni... hahahaha....

wahh aku suker..sbb dpn umah aku ni dia tanam pokok doa...

dah penat.. kita gi lepak makan jap... ya ampun..kalau anak aku 5 mcm nie, pastu satu yang baby tinggal kat umah... camne ah? kene kumpul duit bli lori.. senang nak hangkut gi jalan..huahahaha...

tetiba nasik ayam... hahah.. nasi ayam dia tak sedap... sekian thank you..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

30 comments:

nasazfrog... said...

suka tgk design rumah tu,, cantik.. dan ada style.. :)

SURIA AMANDA said...

cantik sungguh rumah mu kak...

fadel said...

canteeeeeeek sgt rumah ko filla...walaupun ko kate kecik...tp aku rasa rumah tu besar....anyway biler nak pindah?tak sabar nk tgk deco rumah org frame ni....

Anonymous said...

bila bley pindah ni? aku berkenan paragon yang baru tu. perghhh... kelas weyh, tp rege tak tau la. kalo ko rajin tlg tgk2 utk aku eh. ngeh ngeh ngeh... ***berangan dulu...
-Ira MOT

J.M.R said...

taknak tny psl gmbr kat atas, kat tny psl gmbr yg plg bawha..naper nasi ayam tu tak sedap? nmpk cm sedap jer?...:-p

Gieyana said...

perghh cantik umah u! suka gak tgk folding door tue..cung giler!

Elin said...

cantik la design umah ni...folding door tu lagi drooling tgk..

p/s: ari tu mcm nmpk filla kat alamanda..sabtu lepas. Tapi segan nk tegur..tkut salah org..kang malu jer..heee :)

cik sophia kirai said...

style lah umah ni kak..tgh carik2 umah gak ni...lawa2...klu x keberatan bape rege umah ni kak??

- Malia - said...

waaahhhh cantik design umah tu...

Chooyaya! said...

terus aku tanya sazli, agak2 design mcm ni berapa harga. n bila sazli jawab, terus aku telan air liur. gulp

Filla ~ Kasihs said...

nasazfrog:auww tq tq

suria amanda:tima acih

fadel:tunggu kunci nie..orang frame yeh? heheh

ira mot: amik ler satu..skarang tgh launch yg beso sikit ;)

jmr:heheh..jgn pandang pada rupa..rupa cantik..rasa sedikit hampa..

gieyana:ermm cantikkan folding door..

elin: yer betul..saye ada kat alamanda hari sabtu..naper tak tegur..hihi tp i mmg pemaluuuss..

cik sophia kirai: dulu 246k kot..skang 1 juta..hahahakktuiii..

malia: umah je cantik?

Filla ~ Kasihs said...

chooyaya:kenapa ko gulp..ni ler umah mampu milik.. mahal sikit lagi.. aku nak dok kat umah kerajaan ni sampai pencen ;)

mamamarissa said...

filla, seriously mmg lain skitt perasaan tue bila masuk umah sendiri for the first time kan??? rasa nak meleleh airmata, airliur kan...hahaaha!!!!

nak masuk umah baru mmg best, tapi bila pk pasal renovations, pindah2 thingy nie mmg pengsan :D

genny da bomb said...

beshnyeee..dh tak byk mende nk kene buat ng umah ni..siap timber flooring lagi..cunsssss!!

irmafittaputri said...

wah..syioknye perasaan dah nak masuk umah...canteeek umahnye..cepat2 buat folding door..nnti mak nak tiru concept ngeh ngeh

FaRah Baharom said...

bestnye!
teringat rase excited bile masuk rumah sndiri dulu..tp rumah i subsale je..
Filla cepatlaa renovate cant wait to see u deko-deko nanti..:)

i;ieta said...

boleh tahu property ni kat area mn ek?

Liea said...

cantik, apa nama taman & developer kat seri kembangan ni...

Sham Ummi Echa said...

cntik umah ko pompuan. x sbr nk tgk ko deco umah baru pasni

Filla ~ Kasihs said...

paragon 202 seri kembangan, developer dia paragon mastery sdn. bhd.

Ogy said...

salam ziarah...

rumah sgt shantek!!!

farah said...

cantekkknyaa uma kak fila :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tantek dan beso rumah la rumah kau ni filla .. aku pun sedang merenovate rumah gak ni.. agak2nya kita saing2 pindah kot. hehehe

zeta said...

cantik design umah kau.. :)

ederq said...

modern design! me likeeee!

NUNU EERA said...

cantik la kak.. nk suh JMR bli 1 jgk la.. huhu..

Anonymous said...

filla..terjumpa yr blog While surfing the internet..kita setaman la nanti..(paragon202)..i blok c..will move in soon..
Do join us @facebook -group
Paragon 202..
all info abt our community area n the best part is..sebelum pindah umah lg..kita dah kenal jiran tetangga kita..

Anonymous said...

filla..terjumpa yr blog While surfing the internet..kita setaman la nanti..(paragon202)..i blok c..will move in soon..
Do join us @facebook -group
Paragon 202..
all info abt our community area n the best part is..sebelum pindah umah lg..kita dah kenal jiran tetangga kita..

irine

vee said...

nice house..alhamdulillah rezki u and family murah...sgt ler kejelesan melihat rakan2 sebaya dh beli rumah sendri...insyaAllah ada rezki la tu nanti..hehehe...anyway kipidap your good work managing your luvly family (^-^)v

Anonymous said...

Hai Filla,

I terjumpa your blog masa tgh surfing internet...then ternampak pic rumah baru you sama dgn rumah I skang...rupa2nyer kiter jiran setaman....
Rumah I kat jalan 1/11...sebelah corner lot jugak....

perhaps one day kiter bleh jumpa.. :)

salam
Jue_Jens