Friday, October 01, 2010

Happy Birthday to my darling Acih...

My Darling Kasih Aleeya turns 5 yesterday (30th Sept 2010).... ohhh anak aku dah jadi anak dara sekarang... betambah lagi ler kedut muka mak ko nih.. arghhhh... harap maap, muka Acih adalah sembab sebab pepagi buta gelap dah kene bangun.. mandi bagai.. tak sempat mata tu nak ok terus kene paksa amik gambar.. hihihi.... penderaan mcm tu dia dah biasa.. dia ok jerrr.. hahaaa..
Walaupon dah ada Amaani, Kasih kene tau.. mama sayangggg banyak banyak jugak kat Kasih.. sebab dua-dua anak mama! cuma cara layanan tu beza-beza sebab Kasih dah besar.. so takkan nak layan mcm budak-budak.. takkan nak 'Kasiiihhhhh..ala la laa tayang butuk mamanie... gagagaggggaaaaa.. pang skali'... heheh..

sorry sangat mama ngan papa tak de pon celebrate birthday kasih this year... takde buat birthday party... takpe. nanti kita celebrate ajak Wan, Atok, Dhya.. kita buat skali masa kenduri cukur jambul Amaani yeh? Mama sayang sangat kat Kasih.. eh dah ckp dua kali yeh? hahaha... walaupon Acih dah mula nak jadi remaja... dah mula pandai nak berboipren.... dah mula malu bila apak ko anto naik motor gi school.. apa??? malu???? siap ngadu kat Wan?? "Wannnnn, Kasih malu lah naik motor pagi-pagi papa antar gi school"... hahahah.. ooooooooooooooohhhh malu yeh??? haku dulu gi sekolah, naik lori okeh.. truck polis lagi.. relekkkkkkkkkkkkkkk jer.. mana ada malu.. bangga lagi ada.. siap berebut nak cop duduk paling belakang supaya leh letak kaki tejulur ke luar... ish ish ishhhhh budak-budak zaman sekarang...

Semalam kasih pinjam henpon mama.. nak main game katanye... game BB bosan eh? tetiba Acih cakap, "mama, kenapa beli telepon ni? tak best okeh.. dah lah game dia boring... lain kali beli lah telepon warna merah tu mcm kat umah Atok Klang tuuuu yang kasih main tuuuuuu".. (pastu mengomel kutuk2 henpon mama..ckp boring 20x)... ohhhhh ko ingat ipod tu RM30 boleh dapat seketul lah???? aku dulu dpt main game apa tu? brick game eh.. game pakai battery bli kat kedai mamak tu.. dah bangga giler.. khusyuk jer main... ish ish ishhhh budak-budak zaman skarang... beli patung ala-ala barbie... main 2,3 jam.. dah boring.. dah tak sentuh lagi... betuahnyer lah badan.. aku??? dapat beli patung kertas yang rm0.20 tu pon sampai lunyai aku main tau... korang ingat tak patung ketas tu?? siap ada baju.. lekat kat bahu... hahahaha... aku suker giler okeh.... kalau takde duit nak beli.. siap lukis sendiri.. pastu gunting...

sila jangan manja-manja byk sgt yer..... kita kene belajar hidup susah tau acih.. baru lah bila dah besar jadi baikkkkkkkkkkkkkkk mcm mak kau.. tak meminta-minta....bersederhana... pakai apa yang ada... kuakakakakaaaaaaaaaaaaaaaa.. saper meluat.. gi blog hop tempat lain yer.. auwwwwwwwww..


yang budak jambul kat atas ni pon keCayangan saya jugers... bestnya ada byk cayangsssss nie.. auwwwwwwww... sepet kan mata dia? well tengok baka lah.. nasib tak ikut apak ko mata besar..hahahahha...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

. Shaheera Nurr . said...

happy birthday kasih aleeya.. muaahh3.. :)

Siti Fatimah said...

Happy Birthday Acih...
Semoga Jadik Anak yg Baik k amin... :)

MrsSLuRp said...

Happy 5th bday Acih!
comeii rupa sahsiah die pkai tudung tuh...sgt gebusss...adik acih juga ;p

Liyanaroxx said...

Happy Besday budak comel~ ;)

inaaa. said...

happy birthday acih :)

mamamarissa said...

happy 5th birthday acih...muahssss

Sue said...

happy birthday, kak kasih.... lain pulak muka acih pakai tudung. nampak remaja gitu!

Sham Ummi Echa said...

hepi besday kak acih.. jgn nakal2 yer.. jgn ko menguji kesabaran mama ko tu.. hahaha

eh betul kan filla.. bdk2 zmn skang ni beruntung betul.. nak apa je dpt.. mak bapak cari duit cam nk pitam dorang senang2 je suh bli mcm2 pas2 buang2 je kan.. kita dlu relek je main kapalterbang kertas kannnnn..

Anonymous said...

happy birthday acih darling... moga jadik anak yg solehah. aminnn... - mommy AinQ a.k.a ira MOT

yunz_02 said...

epy beday cutie pie ;)

NUNU EERA said...

hepi bezday 2 acih.. muahx..

aSmiDar said...

Hepi befday kasih Aleeya..
semoga panjang umo..
murah rezeki...
sayang adik tau..:)

Cikkaikazie said...

sonok baca citer pasal anak2 k.fila wpon sy takde anak lgik...heheh

mummy_ayu said...

happy buzzday kasih aleeya!!!dah besar dah anak dara sorang nie..

i am who i am said...

follow akak oredi..follow me back eh..leh tgok apa itu tepung gomak dia blog sy..jemput-jemput...sdp mkn pns2 woahhh..