Wednesday, October 27, 2010

Masalah Rambut..

Siapalah didunia ni yang tak mengalami masalah rambut?? Anggun duta pantene yang penyanyi Indon tu pon bermasalah.. Kareena Kapor yang macam perfect dlm iklan rambut tu pon menipu jek tu.. kata nak buat iklan.. harus lah kasi ejas dulu sblom kuar tv... isk iskkkk....

(gambar selingan, aku sampai opis tiap-tiap hari awal 40 minit.. giler cemerlang kan? so buang-buang masa dalam kereta... sepit kuku, pluck kening, tambah lipstick, touch up bedak, kuis rambut... kalau pakai sleeveless dah lama aku cabut bulu ketiak plak)

lelaki ke pompuan ke, semua tak telepas dari berhadapan dengan masalah.. yang lelaki, tetiba jadik island... PULAU okeh.. bersinarrr jek.. huhu... tu blom kira kelemumur, rambut becabang, split end, eh bukan sama ke? hehe... rambut berbuah, kulit kepala berminyak, berkutus, melekit, kering kontang, rambut tetiba buat magik jadik penyapu... wahhhhhhhhhh.. banyak giler masalah rambut.. nak senarai.. konpem tak cukup page...

saya? yerrrrrr... saya sedang mengalami masalah rambut sekarang nie.. baru jer masalah kelemumur dah selesai, sekarang masalah RAMBUT GUGUR!!! ok saya admit, perempuan yang baru melahirkan akan mengalami masalah rambut gugur yang kronik... giler kronik dowwww... hahahaha.... aku ni dah lah pantang sikit rambut selerak atas lantai... bukan pantang aper.. aku kan PEMALAS... so bile tgk rambut berderai-derai atas lantai rasa mcm nak nangis.. sebab tak sanggup nak pikul vacum... uwaaaaa.... nak tanak kadang tu kuis-kuis jer dengan kaki pastu kutip campak tong sampah... BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....

Dulu masa Acih kecik-kecik baby-baby, aku pon tak ingat gugur ke tak.. tapi yang aku tau.. tetiba anak rambut aku kat atas dahi tu tetiba kontot-kontot mcm baru nak tumbuh.. dah lah tepacakkkkkk jer lah plak... huhuuu.. time tu kelaka, puas aku penyet-penyet kan rambut tu sbb dia tegakkkk jer... mungkin sbb dia dah gugur byk.. lepas proses gugur.. dia proses nak tumbuh plak ;)

Ni Amaani dah 4bulan... dah pandai *preeettt pretttt* air liur bebuih2 meleleh2.. eishhhh... orang ckp budak kalau dah start main air liur, start lah rambut mak dia gugur.. eh aku tak caye.. nape kene guna istilah 'bila anak start main air liur?'.. kenapa tak cakap je, bila baby dah masuk 4 bulan keatas, rambut ibu akan gugur? betol tak? wah gitu, ko perhal asik nak pertikai bahasa plak nih?

Aku tensi okeh... tiap kali mandi, shampoo2.. bile bilas rambut tu,, skali aku tarik, nah hamik ko... kumpul-kumpul boleh buat rambut pelasu... tapi pengalaman dah ada.. so takyah nak gedik-gedik panik tak tentu pasal... redhooo jerlah rambut tu nak gugur.. sok-sok dia tumbuh lah balik... KALAU lah dia nak tumbuh!

ada ke orang bila anak main air liur rambut mak dia tak gugur? apa petua hebat ko pakai yeh?


ok, pasni kita try contact pompuan nie, kat mana dia servis rambut dia ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

zeta said...

Rambut gugur mmg menyampahkan..sila bertahan ye bukkk...
wehh..lps ilang N97 tu kau ganti ngan BB ehh??? :p

Anonymous said...

cuba try tgk website ni. try shampoo organic lak. dpt review yg bagus tau dr majalah. boleh tgk dan pilih shampoo yg sesuai ikut type rambut.

www.aubrey-organics.com

kalo nak beli,

www.mytns.com.my.

pilihlah yang organic, lebih selamat. hehe. sori membebel di sini.

mannira said...

fila..ai tgh mencuba syampo biovalley..yg kelapa...tgk review mcm ok je syampoo ni...tapi br je pakai..tak leh nak kata apa lg...kalau nak try pun apasalahkan...tak byk tempat yg ada..kalau ada pun may be yg kelapa tak de..laris sgt kut...

supermommapots said...

samala filla..saya punya rambut dah gugur..mcm betol la kalau budak start main air liur rambut mak dia akan gugur..baby saya main air liur masa umur 3 bulan ..skrang dah nak bulan..tensi2 time bangun pagi rambut berguguran2...

Ummi to NAJLA and EMRAN said...

Salam

try supplement vitamin E 400iu or biozinc..daily dosing.. ie once a day..insyaallah...it will prevents rambut gugur coz ia akan menguatkan akar..beside that ada juga suppleent yang khas utk rambut like "crowning glory" from Vita or herbal hair plus from 21st century..ada jual kat pharmacy


love reading your blog..:-))

nadya omar said...

try guna VitaHealth ..
Crowning Glory.
ada jual kt farmasi.. watson pon ada kot..

JuJue said...

ke gambar besar tu yang 'before'.. gambar bawah tu 'after' keguguran lepas melahirkan anak????

baik ko check bebetul...

cik puan akish said...

time me pas beranak ari tuh..pehhh menanges tgk rambot gugur bagai nak rak...sudahnyer..potong pendek..setlle..:)

J.M.R said...

nampknyer kn botakkn luh kepala, then berdoa supaya tumbuh rambut cam pompuan dlm gmbr last tu...

nadd said...

hai kak filla.. facebook akak ape ye? nak add

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wow wee!Seksinya lips u!!! Macam Angelina Jolie nieh!

Orked said...

sama la kita....

rambut berterabur atas lantai....

huuuuuuuuu......

mummy orked

Ipmawan rdt said...

try guna VitaHealth ..
Crowning Glory.
ada banyak jual la..