Wednesday, October 20, 2010

PRODUCT REVIEW...

SHAMPOO...
meh nak story mory sket... aku ni dah bekurun okeh.. bekurun lamanya aku guna pantene anti-dandruff.. sampai aku rasa dah tak ANTI-DANDRUFF dah.. korang penah dengar tak? kita tak leh guna satu-satu product tu lama sgt (bertahun-tahun) sebab dikhuatiri tidak akan dapat memberi kesan yang positif dah.. dah immune sangat dah kot.. sesekali kita kene tukar product.. setuju?

aku memang biasanya loyal dengan product yang aku guna.. sebab? takuttt bile try new product tak sesuai.. lagi mati..hahaha... aku ingat lagi.. zaman belajar dulu.. aku rasa rambut aku lagi ok banyak dari sekarang.. lebat, tak kering, tak rosak, tak penyapu... walaupon panjang.. walaupon aku dok kaler jerk.. tapi still ok! sekarang? oh mungkin faktor usia kot? dulu aku guna herbal essetial kalau tak silap? botol transparent.. ada gambar bunga-bunga sket.. wangiiii okeh...

itu dulu.. lepas tu aku start guna pantene sampai lah sekarang..tapi dulu aku rajin.. lepas shampoo aku guna conditioner plak.. tapi sejak beranak-pinak nie.. asik mengejar masa.. mengejar mcm2 keje umah nak buat.. maka bertapa di bilik air hanyalah angan-angan... berak pon kelam kabut.. ko nak suruh aku baring-baring shave bulu kaki, asah kuku, berscrub bagai.. erghh.. tak sompek noks... bulu ketiak dulu boleh cabut selai-selai... sekarang??? zup zappp shave jer skali jalan.. hahahahaha... sambil mandi pon pasang telinga takut anak melalak.. hahahah... amacam anak dara kat luar? berani ker kawin? hahahaha.. kengkadang rindu time muda remaja begolek-golek atas katil.. kira taik lalat... kira jerawat...pakai lotion... tengok tv dalam bilik... kira kambing biri-biri kalau tak leh tido.. skarang?? tak sempat nak kira 1-2-3 aku dah gone dulu... eh sowiii kuar topik plak..haha

ok citer pasal shampoo, baru-baru ni aku betukar plak pakai REDKEN anti-dandruff.. just FYI, rupanya REDKEN ni ada banyakkkkkkkk jenis shampoo.. sampai fening-fening lalat aku nak pilih utk rambut aku nieh.. nak pilih anti-dandruff.. takut 'kuat' sangat.. nanti rambut keras.. nak amik 'normal hair' kang takut oily plak.. pastu takut kelemumur tak ilang.. oh ye.. ni nak ckp.. aku mengalami masalah kelemumur masa guna pantene.. mungkin bukan sebab pantene tu.. tapi sebab aku ni lamaaaaaa sgt guna pantene.. sampai dah tak leh nak detect masalah dandruff tu.. so aku pilihlah REDKEN anti-dandruff..

harga utk satu botol tu ialah RM60.. tempat lain aku tatau.. mana nak beli? aku rasa kat SHINS ada kot? tapi aku bli kat shoplot kat Puchong.. cik Anny teman.. sayang nak pakai..sebab RM60 tu adalah mahal bagi aku yang guna shampoo RM belas-belas leh dapat satu botol besar gedabak..hahaha.. jadi memula pakai adalah kedekut giler.. letak sikit jek..hahaha.. ok bau dia ialah bukan bau wangi-wangi.. bukan bau bunga-bungaan.. tapi bau dia 'strong' jugaklah.. utk memerangi dandruff lah katakan.. bila ko shampoo kepala, pastu bilas.. haaa kau!! rasa kesat rambut tu.. mmg dia buang habis lah segala kotoran spt minyak punca dandruff.. tapi bile rambut kering.. hamek ko.. mengerbang.. jadi nasihat saya, guna shampoo ini, mesti guna conditioner!! lantak ko ler nak guna conditioner aper pon.. janji conditioner.. barulah dia jadi seimbang dan lembut sket.... tapi.. memang dandruff dah takde!! yeay suke!..





LOREAL Liquid Eye Liner


Serious korang mesti dah bosankan aku citer pasal eyeliner? nasib ler korang... hahahha... aku nieh.. biar takde lipstik, takde bedak..janji ada eyeliner... so nama pon penggemar eyeliner.. maka dah byk ler yang aku try.. yg mahal yang murah.. jom tgk review aku:-

STILA KAJAL pencil eyeliner
ermmm tul ke nama dia.. luper dah mak.. aku mmg akui.. best lah mende nie.. dia similar tu eye pencil... tapi dia sgt moist dan sangat PEKAT hitammm gitew... tp imagine yeh, bile sgt moist.. dia mcm lembik.. bila ko sharp dia jadi tajam.. senang lah..tpi baru pakai sekali.. lps tu dah tumpul sbb dia 'lembik' sket.. takkan asik nak asah jek? pastu silap sket jer.. ko telanggar jek mata ko sikit, nahhh! smudge! pada aku dia sensitip sket lah... tapi paling aku suke sbb dia HITAM PEKAT!! the best way to apply, bila dia tumpul tu, ko dot jer.. pastu ko ratakan/'tarik' jadikan line dengan cotton bud.. settle!!harga mahal jugak... tapi stila dah takde kat Malaysia kan?

In2It liquid
harga sangat murah giler.. dalam RM10? RM12 kot? aku suke jugak... sebab senang apply.. dia guna brush (bulu).. tapi aku tak suke.. sebab effect shining2 tu.. TAK SUKE!!! mcm plastik!!! kira mcm bile tetanggal dia akan jadi keping-keping... tapi yang bestnya.. senang nak remove!

Body Shop liquid eyeliner
ok lah jugak... harga pon bih kurang rm35++ if i'm not mistaken..mak lupers... tapi aku pedih sket guna ni..tatau pasal apa.. tapi pedih tu kejap jer.. bila dah dry..dia ok dah... ;)

LOREAL liquid eyeliner
ni the best eyeliner kot? sebab apa? aku tengok kwn aku si Natra tu nyer mata... aku tanya dia guna eyeliner apa? sebab cantik jer kat mata dia... so dia cakap Loreal... dengan pantas mak membelinya.. actually dulu aku penah guna..tapi bila dah habis.. nak beli.. takde stok plak.. tu yg try2 brand lain.. aku suke sbb dia bukan 'brush/bulu'.. dia mcm sangat mudah utk di apply.. utk first timer boleh guna loreal ni ;) senang diurus! lagi aku suke sbb dia black dan matte.. harga bih kurang RM30++... lupa jugak!! hahaha... oh kwn saya kata eyeliner yg jenis cream tu. yg dia seperate kan brush tu.. dia salu guna time malam..tapi adalah smudge yer! ko nak jadi panda silakan! hahaha.. tapi aku mcm getik-getik nak try!! cuma aku rasa leceh sbb brush dia dgn cream dia seperate.. harus lah memana aku campak brush dia nanti????..

so itu saja review hari nie.. ada sesaper nak share info? aku nak gak tau apa yg bagus.. dan apa yg tak bagus...

sekian ima acih..


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

C!kpuanmuda® said...

nyah, sila beli redken kat shins. morah banyak.. huhu

syah9997@gmail.com said...

filla ..syampu memang kena tukar every 3 months ..nie mak dgr dari cherly ms dia jd juruckp watson .. x tau le kalu dia nak laku kan syampu kat watson tu ..so dia ckp le cam tu kan ..huhuhuhu

ZuNas77 said...

filla,

i pun pencinta eyeliner. Loreal memang the best, cuma if lama sgt u pakai, hujung dia tu akan kembang. tak tajam mcm baru2 beli tu. so max baik abiskan dlm setahun kot. sbb i jenis pakai giler jimat, setahun lebih boleh tahan..hehehe

MAC punya pun tak best mcm Loreal. Bodyshop memang pedih. tak paham ngapa..

ZuNas77 said...

filla,

i pun pencinta eyeliner. Loreal memang the best, cuma if lama sgt u pakai, hujung dia tu akan kembang. tak tajam mcm baru2 beli tu. so max baik abiskan dlm setahun kot. sbb i jenis pakai giler jimat, setahun lebih boleh tahan..hehehe

MAC punya pun tak best mcm Loreal. Bodyshop memang pedih. tak paham ngapa..

spectator said...

filla,
im ur silent reader..i had my 2nd baby 1 yr ago..wonderinglah..rambut u gugur tak lepas delivery?if no..apa petua u?i punye rambut gugur byk gilerrr...tension btol

anyway..i rasa u sgt kelakar..good writing!
thx

me suya said...

kak filla...
ehehehe tkot kot nk tawen.*dush GAtal sikit..
well back to topic.. eyeliner.. me love it to much..me pakai maybeline ng bodyshop aje.. tp bodyshop leceh sikit kan.. nk try loreal jugak :)
thnxx

mUnie UncLe hUsin said...

akak..
saje tau buat orang muda cam i takot nak kawen...
huhu..


mude ke? teeet~


thanks for the info especially pasal eyeliner tu.
sekarang masih stick ngan avon glimmerstick.. yang tu je mampu..
uhuk2..

Filla ~ Kasihs said...

cpm: serious ke shins murah byk? baru ingat nak tukar syampu murah..kalau betu murah nak try redken normal hair ke..coloured hair ke.. yes yes..hehe..

zunas77:giler jimat sampai setaun..haha.. mac mmg tak bagus kalau bab2 mascara dia pon tak best..

spectator:hahah..i baru nak start gugur lah nie.. huhu.. esp time shampoo.. perghh skali tarik tu..byk giler.. pasni kita leh kumpul2 buat rambut pelasu ;)

Anonymous said...

akak,
akak comel.tu je nak ckp
bye <3
-wee-

ImaDean said...

filla,

yes citer pasal eyeliner mmg best sbb i pun xleh kuar tanpa eyeliner... btw, i bljar pakai eyeliner dengan mudah dan betul adalah dengan LOREAL eyeliner tu. Yup mmg best, senang, x comot, line dia kemas (kecuali org yg menggigil la). Lama dah pakai LOREAL. Now masih pakai tp campur2. Bodyshop penah try tp xleh pakai sbb mata jd gatal n pedih. MAC pakai dia punya gel liner dia. pun ok n lasting wpun pakai bawah mata. tp mmg kena ada brush dia la. but utk yg harian mmg LOREAL the best or utk yg baru2 bljr nk pakai liner mmg disyorkan LOREAL (wah cam jurucakap loreal plak)...try la u ols!! Owh, kat sasa ada satu brand tak silap nama KISS ME..try kat tangan lasting gak..tp x penah try kat mata lagi...nnt nak try!!

Anonymous said...

liquid in2it eye liner tu ade jual yg xde shining..sy sampai skrg pakai eye liner tu..mmg ade 2 jenis..tp sy pkai kaler coklat.. :)