Tuesday, September 21, 2010

Malam sebelum Hari Raya...

Ada banyak aktiviti yang ktorang buat demi untuk nampak pening happening.. hihiiiii...

gambar ini ialah gambar curi.. ces... bedebah betol... nampak macam diri ini seorang pemalas pantang letak tidoooooo jer.. padahal mak ler orang paling rajin di muka bumi ni... masa ni ada 2 hari lagi nak raya.. baru lepas berbuka.. haruslah ngantokkk...
bile bangun je tido, terus galak, sampai kepala pon hilang... muahahaaa...
ok, dah siuman sket dah....
ada tak aku cakap aku umat paling rajin di muka bumi ini? (refer gambar) gigih ok... sebab aku urusetia BBQ last day puasa..hihii... omak den prepare nak buat rondang.. ktorang getik prepare utk BBQ..
hahah.. tengok lidi-lidi ni pon dah tau tukang buat dia getik kan???
udang gomok-gomok ok... sedap nyer laaa.. ada kambing.. ada ayam.. cuma malas nak upload jer..
ini lagi satu trademark fillanie.. huahahah.. fruit cocktail nama diberi...
nasi goreng cina mak aku.. sedapsssss...
nak buat coleslaw pon siap ring ring my SIL kat Shah Alam..heheheh... tak reti.. lepas ni boleh buat lagi.. kacang tanah jek!
ok lah... sebelum aku publish post.. aku insert sekeping gambar ni hah... nak tayang balang ke nak tayang kuih? ntah ler.. yang pasti ni balang kuih kesayangan Wan... kuih-kuih dalam tu semuanya beli... pastu suh aku susun kuih.. ohhhhhhhhh.. tolonglah... aku dari kecik adalah sangat tak suke susun kuih dalam balang!!! kang hancur aku kejekan.. last-last Wan jugak yang kene susun.. huahahahaaaaa... eishhh kalau anak aku pemalas mcm nie.. aku sebat jer bontot dia!!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Anonymous said...

salam,

balang kuih cantik. beli kat mana? thank you.

rina

Kauthar said...

salam..aduhai..sodapnya berBBQ :D

NUNU EERA said...

bbq.. bez gak 2.. menu gbungan tradisional n moden..;)

appledia said...

Uiiih semperit!

Filla ~ Kasihs said...

anon rina:ntah ler.. kat sogo kot?? hahaha

appledia: ngeh ngeh.. dap kan?

Anonymous said...

salam.
filla, do share resipi coleslaw tu.
nak try buat.
thanks.

Filla ~ Kasihs said...

anonymous: kacang jek buat coleslaw itu.. hiris kobis putih dan purple.. carrot tu sagat.. hiris bawang besar nipis2.. dah itu jerk..pastu lumur ngan lady's choice 'coleslaw'.. ada jual kat kedai.. hehehe.. lumur lebih sket..baru sodap!!! selamat mencobak!!

J.M.R said...

meriah giler bbq tu..

mamayiyen said...

wah!! cantiknyer kat dalam rumah tu filla!! dalam rumah lagilah kan..bila nak beraay kt rumah filla nih :p
rumah i,datang jer bila2 kalau nak k..

Anonymous said...

hye k.filla..sya zana n suka sgt99 bca cite k.filla ni..mmg mama rock la..huhuhu..kte terpikat la dgn nasi grg cina yg mak k.filla buat 2..bg resepi ckit, blh?hehehehhe..
xmo sedih2 psl phn k..nnt pak radie mesti beli bru pnya...

Filla ~ Kasihs said...

nasik goreng cina tu biasa jer.. boleh campur 'nasi goreng cina adabi' sedap jer..