Friday, September 24, 2010

JANGAN NINGGALIN AKU SAYANG...

Jeeja,

aku buat entry ni special untuk ko... aku sayang ko sesangat... tapi aku malu nak cakap... tapi aku rasa ko pon tau kot... aku ingat lagi memula kau cakap yang ko dapat transfer.. aku dah punch card nak balik time tu.. stop kejap jantung aku bila aku dapat tau kau dapat tukar... takpe aku paham.. nasib baik aku dari awal taun aritu dah pindah naik tingkat atas.. so slowly jarak kita berjauhan.. mungkin jugak semua ni jadi bersebab.. supaya aku tak rasa sangat kehilangan kau.. (oh sedih!)..

aku ingat lagi kita first time jumpa kat adtec batu pahat... tempat jin betendang tu.. masa tu ko ada bespren.. ko wakil dari melaka.. aku dari putrajaya.. pastu bile kene pecah-pecah masuk group.. korang main taktik kotor pegi tukar dengan orang lain.. so kita jadi satu kumpulan.. dari situ kita rapat macam dah kenal lama gila... 3 minggu kita kat Batu Pahat tu.. ntah macam mana.. boleh jadi rapat mcm tu?.. hehehe... orang lain buat keje grouping siap meeting-meeting bagai.. kita lagi best.. guna laptop buat dalam bilik jer.. aku semua orang tau pemalas.. so keje aku tukang type jer..sbb aku type laju..huahahhaaaaa...

aku ingat lagi kita lari-lari carik cacing... carik suat kabo.. bile kene complete one task tu.. ko ingat? kita kan lasak? hahaa.. pastu petang-petang boring dok bilik.. kita gi pepandai main netball kat blakang hostel tu.. ingat? pastu masa main netball aku pegi siku sorang budak tu.. sian dia lebam kot? hahah..
jeeja, aku suka ko.. tapi aku bukan lesbian okeh... sebab ko respect aku.. walaupon ko selalu kutuk aku.. ko orang melaka.. sama ngan aku.. mulut mcm cilakeeeeeeeeeeeeee.. hahahhaaa... favourite ko ngan aku ialah lontong letak sambal.. bukan lontong letak kuah kacang!! kita anti lontong+kuah kacang.. auww kita sama kan?

gambar kat atas ni masa kita gi makan kat alamanda.. ko ingat? aku takut nak order masa tu.. kat noodle station.. sebab aku takut indah dalam gambar jer.. aku takut bile noodle aku sampai.. sikit.. prot aku besar!!! tapi ko meyakinkan aku, makanan tu gerenti cukup..kalau tak cukup ko mesti rela aku amik food kau.. sebab tu aku sayang kau..
 masa ni aku gemok... masa ni kat Langkawi.. bila sebut Langkawi ada satuuuu jer cerita yang kita tak boleh lupa... kan kan? hahhaa.. dlm flight to langkawi.. aku kene duduk sebelah 'orang kaya dari langkawi'.. borak punye borak dia cerita dia ada hotel kat Pekan Kuah.. aku takut kene tipu... tapi tak pe.. pastu kita siap tanye pakcik driver kat langkawi tu.. ohhhhh betul dia memang orang kaya langkawi.. pakcik tu siap cakap betul dia ada hotel.. semua org langkawi kenal dia.. tetiba aku rasa bangga dapat duduk sebelah orang kaya langkawi.. siap tukar nombor tepon lagi... yang tak boleh lupa bila aku terpekik depan orang ramai "jeejaaaaaa!!! tulah hotel boipren aku!!!".. aku lupa aku jerit tu rupanya depan cafe ada ramai orang.. semua pandang aku... huahahhaaaa.. aku terkedu sekejap.. hahha.. sian kat kau masa tu.. sebab takde tempat nak sembunyikkan muka kau...

 masa kau bersalin anak no. 2, aku datang hospital tengok kauuuu... eh tak aci.. ko tak datang hospital pon tengok aku masa aku bersalin anak no 2.. nasib ko dah datang umah time aku pantang.. so aku tak dendam dahhh.. hahahaaaa...
 macamana aku tak sayang kau? sampai kan ko sudi cabut rambut gatal aku.. lom lagi aku cerita kisah ko tolong cari kutu... shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! hahahaha
 ingat kisah dalam kabel car nie? korang gelakkan aku sebab aku baca doa.. aku takut menatang ni tehempas... ko paham aku gayat takut tinggi kan? ko rela ke jatuh terhempas dengan aku?hahahaa
masih lagi bersama fillanie yang tembam nie..

aku suke ko sebab ko sempoi... walaupon ko pakai tudung.. tapi hotak ko sama jer ngan aku.. tengok cara ko duduk time ni pon dah boleh tau dah... eh abang jijoi tu.. lek jer tiarap2 sebelah mak? ewahhhhh! 

 ko kene ingat aku selalu yer Ja... sebab kita paling suke nyanyi lagu time assembly... ko version nyaring.. aku version suara besar... tak sabar nak nyanyi... tengok dalam gambar tu.. kita enjoy kan?

aku harap ko tak lupa kenangan kita kat Pulau Kapas nie.. walaupon ada budak kene sampuk time nie.. tapi kes kita lagi dasyat.. ko ingat orang mengendap bilik air kita? jadi kes besar... bilik kita kene skodeng dengan rumah pekerja resort!!!! tetiba aku teringat aku ada guna toilet bowl.. nasib baik cermin utk refleks tu memang tak nampak toilet.. kalau tidak.. free2 bangsat-bangsat tu tengok aku membuang.. memang cilakerss... ingat lagi..orang kene sampuk kul 12 malam.. kita pulak buat kecoh panggil semua staff resort buat pengakuan siapa yg skodeng bilik kita.. terror nya kita time tu.. ko ingat? memang aku nak penampar jer staff2 resort tu.. dia tau tak dia skodeng saper? silap orang lah kan.. habis kita mintak dorang buat surat pengakuan mengendap.. siap suruh photostat ic sekor-sekor.. malangnya kat pulau tak de photostat machine.. maka supervisor dia pegi naik boat nak gi darat photostat staff dia nyer ic.. ko ingat? hahaha.. kalau keluar lah muka aku kat internet tengah mandi-manda dalam bilik air.. aku dah ugut nak bunuh sekor-sekor.. tak pon sumbat dorang dlm lokap...  

 walaupon kita kene skodeng.. tapi kita tetap gembira naik bas round terengganu..hehehe...

 oh ni masa family day office.. punya lah sayang-menyayangi.. sampai anak pertama kita pon lahir selang sehari.. anak aku 30 sept anak ko 1 oktober... giler bespren kan? 

sampai kat opis ni semua tau.. mana ada Jeeja situ ada aku..

jeeja sayang, aku tau ko takut laut.. ko takut naik boat.. tapi aku cuba sedaya upaya utk meyakinkan kat ko.. 'don't worry sayang, i ada' auwwwww.. aku akan melindungi ko.. aku jamin ko takkan tercampak keluar dari boat nie.. jangan risau..

nie malam dinner office... ko ingat tak aku tahap nak mati kebulur time nie? pastu sebab ko sayang aku.. ko bagi sharkfin soup ko kat aku.. sebab ko kan tekak kampung.. mana reti makan... pastu aku kan tekak tong sampah.. terima kasih jaaaaa...

aku giler make-up orang.. so aku nak make-up ko jugak! aku tak kira.. sambil aku make up ko.. sambil aku hasut ko suh beli foundation mac... akhirnya ko beli jugak.. ko memang suke kene hasut.. sebab tu aku sayang ko.. ngeh ngeh ngeh..

sebab ko bespren aku.. jadi ko pon kenal bespren aku yang lain... sampai ko boleh tido satu selimut dengan Anny ngan aku...

kita boleh piknik sesama... pastu kalau ada makan-makan.. aku amik tuk ko.. ko amik utk aku.. loving sangat kita ni kan?

eh muka ko macam kumbang time nie.. comel... hahahahakkkkk.. eh aku yang macam kumbang.. sorry ja.. terkutuk ko..

aku tau ko suke menyanyi.. ko pon tau aku tak suke menyanyi depan-depan orang mcm ni.. so bila kene perform macam ni.. awal-awal aku cop aku nak buat bunyik batu dlm botol jer..goncang-goncang cukup  *selamat aku* hahah.. i kan pemalu.. semua tau..

pastu kita masuk jungle tracking pon kene sama-sama.. kita kan belangkas.. pastu hangin.. sebab yang lain lembap macam siput babi.. konon kita terror lah.. agak-agak lah kalau peserta lain pon umo dah nak masuk 50 tahun.. huahahaaaaaa...

sebab kita bespren, maka pose kene sama.. kira macam, aku ada pose mcm ni.. ko pon kene ada.. barulah comel.. hehehe...

aku suka ko sebab ko lasak.. ko suka panjang gunung ngan laki kau.. nanti one sweet day kita gi panjat memana gunung sesama yer yang...

oh adik kecik sebelah ko pon antara bespren aku kat opis.. tapi sebab dia blom pindah memana.. so aku takde special entry utk adik kecik tu.. eleh.. ko peluk aku time ni sebab ko takut tecampak masuk laut kan? kan????

bile tengok twisties aku teringat kat ko.. sebab ko bespren aku.. so aku tak malu sangat.. aku selalu pegi meja kau time keje.. bila ko takde kat meja ko.. aku selalu selongkar tengok apa makanan yang boleh aku makan.. aku jumpa twisties.. pastu aku makan.. ko dpt tak message "Jeeja, aku makan twisties ko.. tq".. aku tepek kat PC ko... ko nak aku ganti ke twisties ko tu? huahahaa...

oh indahnye percintaan kita nie.. aku harap ko tak dapat cinta baru kat tempat baru...

ko ingat kisah lampu umah aku nie? laki ko yg tolong pasang lampu ngan kipas kat umah aku... tiap kali aku pandang kipas kat ceiling umah aku.. mesti aku teringat kat laki ko... ingat time laki ko pasang lampu ni.. pastu tak sengaja terjatuh dan terhempas.. tapi takpe..sebab kedai lampu tu masih ada jual last stock lampu nie.. nasib ada.. kalau tak aku curik lampu umah ko!!!

aku suke gambar kita time nie.. anak kita nampak comel kan?

tapi secomel-comel anak-anak kita.. memang tak leh lawan kecomelan laki ko jeeja.. laki aku pon tak comel mcm laki ko... kem salam kat laki ko yer.. hahahahaaaaa...

kalau lah laki ko tau kita ada skandal.. mesti dia suka ko transfer tempat lain kan kan kan?

oh sebab susunan gambar dah tonggang tebalik.. aku repeat kisah kita di pulau kapas.. hehehe... kita participants paling kecoh kan? disebabkan ko ngan aku satu group.. maka group kita menang kan? eh kita no.1 ke? group lagi satu tu jahat.. ko ingat tak dia jatuhkan paku-paku yang kita dah susun? nasib kita lagi sweet.. kita hentak sekali jer.. paku-paku dorang pon jatuh beterabur.. gimme five ja.. ko ingat tak kita main tepi pantai?? game baling air kat musuh tu? perghhhh best giler kan? memang kaw-kaw kita bantai musuh time tu.. tengok gambo kat atas ni.. asal ada menda dapat point mesti kita cepat-cepat angkat tangan.. jawapan taktau pon tangan dah angkat dulu...hahahhaha....

lepas ni kalau ada course2 teambuilding ke apa ke.. aku nak satu group dengan sapa ja? aku mesti rindu kau selalu... sapa nak teman aku? sapa nak kepala gila ngan aku? sapa nak main taktik kotor bagi group kita menang? sapa nak main tipu tukar bilik semata-mata nak sebilik? sapa nak duduk sebelah aku dalam bas? sapa nak lepak tepi jalan makan laksa sesama? laksa belut????euwwwwwwwwww....hahahaaa..

sapa nak tegur aku jalan macam unta bila pakai high heels aldo tu? ko jer berani tegur aku.. sampai aku dah tak nak pakai kasut tu.. cilakerrrr tuls.. saper nak tegur aku jalan senget... saper nak tegur aku jalan tempang? sapa nak masakkan aku ikan tenggiri masak kicap? sapa nak datang umah aku tolong goreng mee indomie? sapa nak datang umah aku masak daging masak kicap? sapa nak amikkan anak kat school pastu antar balik umah time aku tak sempat? sapa nak beleter kalau aku tak sembahyang time kita ada course kat hotel? sape nak tolong aku antar balik umah time kereta aku tak boleh start?

ja, aku sedih sebenarnya... terima kasih sebab ko sudi jadi bestfriend aku... terima kasih sebab selalu buat aku happy.. selalu buat aku ketawa... selalu tolong aku bila aku susah... selalu sesama mengumpat..eh? hahhaa.. terima kasih sebab ingat birthday aku.. sorry aku tak ingat birthday ko.. aku pelupa ko tak leh salahkan aku..huahahhaha....

terima kasih sebab sudi jadi kawan aku.. ko tetap kawan aku sampai bila-bila pon..


ikhlas dari aku,
fillanie


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com


11 comments:

Fina Anastasia said...

so sweet.. ;)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

perghhh..penat I baca sampai bawah. hehe. sayan jeeja jgk! :p

dia tu yang selalu turun cafe dgn u ke??

Sham Ummi Echa said...

rasanya ni entry ko yg paling pnjang skali, tp aku gigih gak baca smpai abis...

baiknyer kwn ko si jeeja tu.. eh dia transfer pi mana? soh dia transfer ke ofis aku nih. meh jd kawan aku plak.

sian ko poms, jgn sedey2 yer laling.. meh mak suap cekodok skettt

J.M.R said...

kompom menang entri ni..ek???

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

auwwww...so sweet ok!
kalau la entry nie dari boyfriend untuk pujuk girlfriend after clash...confirm girlfriend ajak kawin trus! ;D

appledia said...

Tacing...

okinokiyo said...

sedih la filla..siannye ko kene tinggal.kalau aku jadi jeeja tu aku sure nangis sbb now ni pun aku bergenang2 baca nye haaaa

Yann said...

Kalo aku jd jeeja tu.. Confirm rs terharu giler.. Smpai aku pun rs mcm nk syg jeeja gak. Huhu

ila de cute said...

huhuhu aku lak yg syahduu baca entry ni...sabar ek fillanie...

nasazfrog... said...

wah banyak btol kenangan ngn dia... ni baru real best fren. :)

aSmiDar said...

ololo..sayangnya die kat jeeja