Tuesday, September 28, 2010

LV kat mana murah?

Ada few questions nak tanyer korang yang terror-terror nie...

kalau nak beli designer bags macam LV ker... kan kan kan... kat UK ke kat Paris.. mana yang murah??? pastu kalau kat UK boleh tak bagi detail kat mana tempat nak beli??? kalau kat Paris murah, kat mana tempat?

pastu ada tax tak utk bawak balik Malaysia? dia punye murah tu.. murah banyak from malaysia ke murah sikit?

itu jerk soalan saya.. harap kengkawan sudi menjawab soklan saya...sekian thank you...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Nadia Is Cute said...

Kata orang, Paris is cheaper. Itu kata orang lah.

FaHaNa's BloG said...

hahahah filla boleh tak aku nak tanye soalan tu jugak hahah...aku pun terfikir soalan tu..teringinla nak belii satu tapi mahal la hahahah....

Sheila said...

cuba u refer kat www.vshub.com. =)

J.M.R said...

NO KOMEN la sis...hoikhik

JuJue said...

beli kat malaysia...mahal banyak. tapi pasal tax tu..aku tak tau plak. nanti aiii tanya bapak aii yer. hehehe
aritu takde plak mak aku citer pasal tag tag ni masa dia beli handbag kat us.. ada ke?
tapi aku ada 1 web ni baikkk punyer. kl. lv, chanel semua ada. ori. harga murah sket dari kedai. nanti mak bagi yer yang..

Anonymous said...

Compare dr london, kat paris la lg murah n lagi byk choice n design. Hurm tp x jauh sgt beza die.. Kat london pon ok gk, kat sane mmg byk butik lv sume same arga. Kalo cmpare dgn arga kat msia, sana mmg jauh lbh murah dlm lingkungan rm500 ke atas. Pastu siap ade vat lg..

effa said...

Of course kat paris lg murah, tmbh2 kalo time sale. But kat uk pn ok gk. X jauh sgt beza. Kalo kat london mmg byk lv store, arga mmg sama. Nk compare dgn arga kat msia, mmg kat sana jauh lebih murah beza dlm rm500 depends on harga beg. Satu lg kalo u bli beg yg ade "brand" ni, u akn dpt VAT. VAT ni cm cukai la, u akn dpt blik duit dlm 10% dr harga beg.

Kalo u suke hbag yg ade brand dgn harga murah bleh tgk kat bicester village. Tmpt ni cm syurga mbeli belah utk brg yg bjenama (original okey) tp dgn harga yg murah gile!! Tp design agk limited..

effa said...

Of course kat paris! No limited design. Tp kat uk pn ok gk. I ade pgalaman bli lv kat uk.. X byk beza pn. Kalo london mmg byk lv store n kebykkn hrga mmg sama. Harga mmg jauh lg murah dr msia. Dlm rm500, depends on harga beg + VAT lg.. VAT ni cm cukai, u akn dpt blik duit dlm 10% dr hrga brg. ( utk brg yg lbh dr £50).

Kalo u minat beg yg ade "brand" (ori) dgn hrga yg murah, try g bicester village, london. Tmpt ni mmg syurga mbeli belah utk org yg gile pd jenama pd hrga yg gileeeerr murah!! Tp... Design agk limited.

effa said...

Hhjfh

Anonymous said...

Gugfh

Anonymous said...

Yxghdggjdcmvxzsg

Filla ~ Kasihs said...

korang: tq tq tq for the infos... sgt membantu.. ;) saper ada lagi info tolong lah share, i believe ramai yang nak tau jugak ;)

ilygate said...

Cheapest is from Paris, since it is originated from there.Now Paris dah buat rule, only one bag per passport. U can pre-order from this website http://chickstuffs.blogspot.com/.Depending on which model,u can get them cheaper by 400-500. Ada jugak yg harga lebih kurang je ngan KL. Kalau LV neverfull tue, kat KL around 2.6K for the MM size and u can get around 2.2K from Paris/Itay.

mikamusz said...

Dari experience lepas... u tengok gab LV tu made in mana. Ada sekali masa kat London, ada wallet lelaki tu murah sikit... tapi kat paris dia mahal sikit je, bezanya, yang kat London Made in Italy, yg kat Paris made in Paris.. itu je yang kami perasan. Tapi tak banyak beza. VAT tetap ada. % ikut berapa harga yang telah kita curahkan :D

mikamusz said...

Tapi sekarang semua LV dah naik harga...