Tuesday, February 03, 2009

Pirates Party....

gambo jek dah ganazzzzz kan ... hihih....

yihhhaaaa... this week bz ngn birthday parties, kenduri tahlil, gi gym dan lain2 yg never ending... aiyokk penatnyer laaaa.. tp birthday party Qistina (anak kwn Pak Radie).. mmg best..sbb sumer sporting habis... yang tak sporting Acih jek.... yerlah... penat baru abis kelas kat TT.. pastu ngantoks plak tuh... hihi... pastu nak suh dia jadik lanun?? sowi ler.. x dapek...
tgk ler mata dier... x cukup membuktikan lagik dia tgh sleepy.. siannnnnnn dier..heheh
waaahhh jgn mare...anak aku pakai inai okeh!! mak yg peloh2 pakaikan dier inai..dah tu asik memekak time aku tgh masak... heee..nasib aku x amik acih buat gulai.... time aku nk masak time tu ler rengek2 nak inai...Pak Radie ni kalo dia tak tutup mata tengkorak mcm tu pon org dah kata dia lanun!!!!! aku lanun wannabe... huhahaha... birthday girl... happy 6th Birthday Qistina!!!sgt cute kan budak2 nie jadik pirates...
tgk budak nie sgt comel..muker mcm Haziq tom2 bak plak..hihih...

len kali kalo kepala gatal...garu jek ngn menatang nie..sodapppp kan acih kan?cake ni sedap ler plak..aku bukan gila sgt kek2 ni..tp yg ni sodap!!! sib baek ada mende hembus2 nie...acih okey sket arrr..kalo tak 'berangin' jek minah nie...tatau aku nak tulis per lagi dah tgk jeklah korang yer...
acih bangga dpt tiup skali dua.... (boring giler caption aku nieh)

*sebelum aku click 'publish post'... aku nak meluah kan prasaan sakit hati 2 d max sket.... ni sumer terjadik masa kat bday party nielah.... mcm nie citernyer puan2.... aku dok ler makan ayam ngn anak aku... laki aku dok belah sana sket.... pastu ada ler indon/bibik/maid ni dok dpn aku... kemain borak sakan ngn sorang lagik maid..... aku ni buat2 tatau..tp pasang gak tinga kan... rupanyer bibik dua org ni baru bekenalan gitew!!!! hahah..pastu sorang ni tanyer ler pasal kijer.... yg sekor ni ckp ler dia kijer utk carik duit utk anak dier kat indon... pastu ewahhh kemain meserrreeee lagik... siap amikkan kat kawan dier j.co donut... pastu amikkan air..amik itu amik ini.. betolak2 dia pelawa dia.... yg dia pelawa dier.... oklah tu kan... aku diam jek... pastu aku bgn amik jco donut yg ala2 plain jek tuh... ceh..pastu si bibik sorang ni bgn amik gak donut.. pastu si kawan dier nak donut yg mcm aku mkn tuh.. aku tnjuk ler kotak jco yg mana satu.. then aku wat dow jek.... skali tgh aku suap2 kat acih sket... bibik dpn aku tu leh tanyer aku...... "kamu ni pengasuh ya"... sambil tunjuk anak aku...... HOIIIIIIIIIIIIII...CINABENG TUL ARRR.... grrrrr...panas trus muker haku time tuh.... aku tatau Pak Radie dengo ker tak..kalo dia dengo konpem dia dah gelak kan dulu dah.... dgn bangga dan riak aku jawab "takkk ini anak saya".. muker haku tnjuk ler ala2 belagak tp tunjuk gak muker aku mcm hangin sket.... BABS TUL... weiiii muker aku ni ada mcm muker bibik ker weih?????? GILO aper????sakitnyer lah ati aku nieh....... x penah okeh ni ler first time org ingat aku nih bibik...mmg ler aku buat kijer2 bibik kat umah..tp kat luar sampai ati indon tu kata aku bibik!!!!! huhuuuuuu...mak sedey nieh!!!!

17 comments:

azdra-azdra said...

hahahahahhahahahahhahahahhahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahah

memula aku baca entry nih.. at first yer aku dah reka2 apa ayat comment aku nih.. tetiba biler ko dah kata luahan perasaan tuh.. aku still reka2 gaks ayat aku nak comment..

tp biler aku baca ayat bibikkkkk.. giler ko aku terbahak2 kat opis nih... hahahahhah padayappa betull.. giler apa..apa bibik2 tuh pakai dress up macam ko pakai ker??? hahahahhahahahahahahahha giler bebal aku gelak..siut jer tegur mcm tuh.. hehehheheh

jgn marah yer larling.. tunggu aku di putrajaya yerrrr

JuJue said...

hahahaha..sebenarnya, diaorg tu yg pasan diaorg vogue & cun cam ko! sbb tu diaorg tanya ko tu bibik ke? jadik, diaorg rasa itu tempat2 lepak bibik2 glam!! ahhh gitewww jer ayat2 penyedap ati yg lara. kan kan kan..

nasibbb budak tu tak nama filla! cam aku kena...amik bibik cuci umah tuh sekaliii nama juju! dah ler udoh & tetek tersangat2 besar!

Miss Moon said...

sian nko ...;punya cun punya vogue ...dia kata nko bibik .

filla kalau nko la bibik aku takkan upah n amik nko kije sebab nko terlalu lawa utk jadi seorang bibik

Liyanaroxx said...

hahahaha....kak filla!!!baca entry ni dah buat liyana gelak sampai kuor air mata!!!lawak ar...sian akak ye?mmg bengong tols bibik tuh~ neway,bibik tuh pakai baju vogue mcm akak ke sampai diorg xleh nak bezakan MAK BUDAK @ BIBIK time tuh?hahahaha~ *sorry kak,xleh nak stop eden golak nih ha!!!*

Anonymous said...

hahahaha.....bibik kasih la tu..sian kt u..agaknyer u ni dressing konon2 nk mcm indon la katanyer...hahahaha...kata indon dressing stylo..kira okla bibik tu komen cm2..kira dressing u tuh tepat la mcm indon nih..heheh mcm melly ker dressing arituh....auwww.....feewitttttttt

okinokiyo said...

alal filla mmgla igt ko bibik sbb ko gi duduk dgn bibik sapa suh..
cuba ko dok dgn datin.mesti igt ko datin..
kalau ko dok dgn org kfc tu, dia igt ko keje kfc plakkk..hahah lawak tapinye

Kasih Aleeya said...

azdra2:idok ler dorang pakai mcm aku... aku tgh wat kajian lagik ni naper dorang ingat aku bibik..cilake tul...
jujue:skt ati i tauuu..
moon:x nak amik aku jadik bibik? boleh tp ko kena ada sentiasa ngn aku..auwww...
liyanaroxx:tatau ler..aku yg dressing mcm bibik ke.. atau bibik yg dressing mcm aku?
cik anon:hellooo..tu indon stylo..ni bibik nyer style pempaham jeklah kan kan kan..
okinokiyo: a'ah kan?? mana kiter duduk org akan cop kiter se'gang' ngn org tu.. tp masalahnyerrr... aku yg dok situ dulu.... dorang dok situ kemudian!!!! takkan aku nak blah plak..kang org kata aku mcm bgs plak..pasni saper sound aku gitew..siap arrr bibik2 tuh!!!

mimie said...

alahai......camner boleh jadi gitu? kwn aku yg vogue ni disangkakan bibik...aku rase dorang jeles lah filla...takper yg penting ko masih VOGUE! (Aku rase dorang nak soh ko amek J Co. tuh bukan aper sbb takot dorang ingat tersalah suruh org....elok lah dorang tanye dulu samada ko ni pengasuh ker tidak - ni aku tgh sejukkan ati ko lah nih....)
Tp kalau dorang sangka nko pengasuh pon takper...sbb nko lah antara pengasuh yg DISEGANI.....CUN TUH....!!! Itu sebab Lanun jatuh Centa!...(adakah aku merepek? sorry...just joking jek...nak mengembalikan salju di hati....dah aku tak nak comment lagi dah merepek sgt dah nih...)

C!kPuanMuda said...

klako la! tempah maut bibik tuh :P

genny da bomb said...

erm...nk gelak ke ape ye..ermmm..gelak je lah... ahahahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahahhahahhahahha..ampess nye indon panggil buk pilla vogue bibiks cam dorang..kalo buk pilla yang vogue dorang panggil bibiks,kalo cam mak ni agaknye ape la dorang nk panggil ye..tukang kebun gamaknye...

papepun sabo ye buk pilla...dorang nk cakap buk pilla pandai jaga anak kot kekekkee

Erieq said...

wahhhh meriah nyer kak..,best nyer kalau dapat join :P nasib baik tak jadi bibik betul2 kan hehehehe :P

DYLA said...

mula2 tgk gmbr atas2 tu ok jer ar kan, skali part baca kat bwh tu, kelakar gileer. smpai tergelak sorg2!

ada ke patut dia ingat bibik!

happy2gether said...

meriah betoi pirates partyyyy ni kan...masa ko tunjuk gambo kat camera ko pon aku dah rasa kemeriahannya....best best...

ayoyo...gilo apa bibik tu ingat ko seangkatan ngan dorang...ko sound jek blk...ehhehe vogue2 cam ko dorang ingat maid sabo jeklah...aku kalo carik maid bior yg cam macik2, kalo muka cam ko n stylo cam ko, tak senang atie aku pi keje....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah besttt partyyyyy ..happeeeningggn ... sabo0 je la dorg kata u bibik ... apa kelasss ... apaaaa ddaaa .. u 10 kali cantik lagi dari dorg ;-)

ibu iman said...

hahaha...cian akak. xpe kak, yang penting saya tau akak bibik mithali kat umah. respek kat akak!

busyuksayang said...

sabar filla...u la 'bibik' plg vogue & cun...muahsss

Mummy Alysha said...

bagi aki gelak dulu leh tak...
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..!
aku cuma nak pesan satu jer... lepas nih ko make sure kuar vogue abih... kompem bibik2 tuh tak cakap dah ko bibik....!!! bibik zaman sekrg memang suker kuar lagi vogue dari majikan.. contoh nyer bibik aku... aku kuar gi pasar pakai suar tido... dia siap jeans ketat2 lagik..... haru sungguh....!!!