Tuesday, February 17, 2009

LCCT.. Drive sorang with Acih as my co-pilot...

semalam my mom called from airport kat bangkok.. flight dier patut nyer sampai tengahari kat LCCT..tp sudah tukar... sampai kul 6.30petang pulak dah... dia kata kalo aku leh amik ok gak..tp kalo x leh dia amik taxi jer... nanti dia sampei she'll call me... ok ler... aku nie dok pikir nak amik ker idak.... sbb Pak Radie ada presentation sok..so harus dia balik malam.. x sempat plak... aku ni plak..nak drive sorang??? mana aku penah gi LCCT tu drive sorang.. gipon aku tatau jalan... (hahah tu alasan aku salu).. aku dulu ada course kat melia hotel kat dpn times square tu pon.. nak balik umah mak aku kat ampang... 2 jam baru sampai...... siler imagine okeh!!! leh sampai melaka dah ok!!! tu sumer kenapa tu? sbb sesat laaa apa lagik... tp kan aku gagahi gak smlm.. demi mama ngn ayah.. sian dorang..nanti kalo aku tak amik tekial2 plak nak naik cab..pastu nak bayar mahal2 sian kan...
(gambar selingan..tp nie bukan gambo semalam..hihi..ni kunun2 blk keje x tukar baju terus gi arr..gambar sekadar hiasan)
so smlm aku gi lah amik Acih..mintak kat cikgu tupperware susu dia skalik.. tp dah sound acih awal2.. kita nak amik wan ngan atok kat airport.. so tak der milk okeh... ni dah minum dah oke... air panas x de... biasalah acih.. jawapan pasti 'ok mama' ..lembut jer..sbb aku nak bwk gi jalan kan??? terus jadik gud girl.. suara sgt slow mcm wanita beriman gitu.... pastu byk soal... "mama, airport tu apa?" airport kat mana? warna apa? aku ni dah ler blur tatau jalan.... kol arr anny.. anny kata ikut jek KLIA nanti dah sampai tol kol dia balik... ok ok.... sanang bah itew... (loghat sabah sket okeh).. kui kui.... ceh..aku ngn muker yg konpiden... sgt bekobar2 baca signboard... skali aku tak turun kat blah kiri yg tulis KLIA tu... aku terturun kat jalan nak gi Shah Alam.. bangang tak? aku pon tetiba "shits man!!" ... kuakakakak.. Acih terus tekejut tanyer aku "naper mama?".. hehehehh... kenapa yerrrrr.... mak ko ni sesat sayangggg....sbb dok melayan soklan2 never ending ko tu acih!!!!!!... heeeee hangin okeh!! last2 Anny suh aku susur ke Cyber... masuk ler cyber... aku kalo sesat sama ada carik Pak Radie atau Anny.. tp Pak Radie salu nanti bising.. so aku kol ler Anny..hahahha.. anny dia mmg tau.. aku KONPEM SESAT... so dia akan guide aku dgn cara yg tenang sgt...hahahah.. very comforting... (ada ker comforting).. hantam.. pastu aku gi isi minyak dulu kat petronas cyber... kuar duit... hahahha...

muker mcm biasa... nampak mcm kewl... mcm terror pasal jalan2 kat KL nie..tp hancusssss... blur nak mampos!!!! x per xper... janji konpiden...

Then sambung perjalanan aku tuh... (kalo masuk race guna kereta..kem salam hokey!! org suh gi klang.. aku konpem gi Subang...)..hahahah.. pastu x der masalah dah... sbb asek kol Anny jek.. hihi.. tima acih yangggggggggggg.. auwwww... sampei2 jek... parking.. pastu nampak KFC.. gi makang dulus.. hehe.. campak kulit ayam kat acih.. aku makan isik ayam.. wuhooo.. dah ler tgh lapa nak mampos.. dpt lak KFC.. aku tak heran ler mak ngn apak aku dah sampei ker blom..hahah..

pastu my mom called terus cakap "yang, (nama manja).. mama dah sampai.. takperlah kalo susah tak payah amik mama naik taxi je".. ewahhhh2... mak aku nie.. lek lek lekkkkk... penyelamat dah sampei di tempat kejadian okeh!!! "ayang dah sampai ler.. tgh makan KFC nieh".. mak aku punyer tekejut... suker giler... (tak susah kan amik ati mak ngn apak??).. hhahaha.. walopon ko sesat barat sumer... hihihi... (sbb aku nak habuan aku sebenarnyer!!!!!).. dah tu dah jumper lah wan ngn atok nie... aku pon pelik sbb katanyer betolak dari Bangkok pagi..patut sampai LCCT tengahari.. ghopernyer mak ngn apak aku tetinggal flight boley??? sbb jln jam tak hengat ada accident masa otw nak gi airport.. accident kete tebako... dah ler mak ngn apak aku sampai lewat 20 menet!..

ni aku nak kutuk sket AirAsia.. mintak maap yer.. anggap jer ni ruang komplen aku... mak aku gi bangkok 12 org kot... pastu 6 org temasuk parents aku flight pagi... lagi 6 org flight kul 3 ptg. mak aku tu dah konpem ler lewat 20 minit.. kene bli ticket lain.. kwn mak aku lagi 4 org tu lambat gak..tp cpt lagi sket dari mak aku..dorang dah masuk dlm pon... bag sumer dah masuk dlm kapal tebang... skali nyer dorang tahan tak bagi masuk kat last gate nak masuk kapaltebang.. dah lambat katanyer... yg aku sakit ati dengo tu... dorang siap kuarkan bag dorang dr dalam kapal tebang.. suh beli ticket yg kul 1 punyer... aku tatau arr nak kata apa... kalo MAS ko lambat takat 1minit 2minit tu dia leh consider bukakkan gate lagi tuk ko masuk.. ini bag ko bley plak kuarkan?????? org ko tak bagi masuk???? ooooo patut ler AA ni kaya... tak kisah ler kalo itu procedure dorang nak wat cemana?.. ok makanyer nasib ada credit card sumer nieh.. pastu byk lak citer... tak der discount tak leh dpt ticket harga biasa... sbb flight penoh nanti... tepaksa ler makcik2 tu bli gak.. kalo tak..takkan nak tinggal kat bangkok plak.. heheh.. beli lah.. ghopernyer flight kosong okeh.. x ramai org pon... hampeh kan?????

sian mak aku seharian kat airport..sbb dia dah bli flight kul 3 ptg sbb nak sama2 yg org trip petang... budak yg arrange kan rombongan tu sian dia.. mak aku ckp dia baik... dia tak sangka leh jadi gini nangis pelok bapak aku.. bapak aku ni kan jenis kalo org baik..dia terus cair.. bapak aku x salahkan.. dah nak jadik kan.. bapak aku ckp takper.. pakcik tak kisah kalo half-half pon..

ok lah kan.. pengajaran dia... len kali... kalo naik AirAsia yg terkenal ngn promosi2 tambang murah (yang aku dok tegila2 nak book online tu kan)..hahahha.. siler be at the airport 2hours before departure time okeh.... dah tau nak naik yg murah.. pepandai ler dtg awal... x der maknanyer dorang nak tunggu2 nieh.... dorang mmg konsep nak buat duit ngn passenger ni sumer... so berhati2... insap aku dgr.. ni nk gi bali... kalo flight kul 3... aku rasa kul 12 kene ada sana dah.. gi ler mkn mc d ker... baring2 kat kusi luar tu ker.. hahahhahaha..BENGONG!!!...

Pastu perjalanan balik diteruskan.. nak anto my parents balik Ampang terus.. sambil cik Acih dah kecoh nak milk.. nak milkkk.. hee budak tetap budak kan?? ko xplen arr cemana pon kata x der air panas... tadi dari nursery.. mana ada milk.... tnggu sampai umah wan mama buat.. oh sumer x jalan!.. dia tetap kumat-kamit mcm berzikir... 'MAMA NAK MILK MAMA NAK MILK'.. suker ati ko ler acih.. teruskan jek berzikir...

Sampai umah Wan ampang.. terus jek unpack barang... waaa aku suker!!! sbb aku dpt Thai Raw Silk kaler sgt syahdu.... pink...pink yg sgt lembuttt giler kaler dier.. wah terserlah ler kesopanan dan keayuan aku nanti.. hahahahhak... bg wife abg aku kaler biru turquoise tu kan.. mak aku maroon... dah sah2 aku paling ayu..hihihikkk... utk Pak Radie dpt ler white HR collar t-shirt.. utk anak aku dpt t-shirt x der brand gambo gajah kaler pink!!! hahahahha... ok ler tu kan... tengkiu2..

Pastu perjalanan pulang diteruskan bersama cik Acih... nasib keadaan terkawal walopon acih asek panggil 'mama tgk nie.. tgk nie'.. (suh tgk dier).. abis nak suh aku langgar jer kete kat dpn ar???... ok lerr.. pastu sampei umah penat laaaaa... kemas2 tido..

9 comments:

tiemie said...

hi i'm ur silent reader yg email pasal fm bali tu...

ni nak citer pasal air asia tu...dey all mmg mcm tu, last 2 yrs, i n keluarga mertua pergi jakarta, then masa que tu mmg still tulis flight jakarta, pastu lagi sorang jer depan kitaorg, dia dah tulis counter close, dat time ramai lagi beratur, boleh dia cakap takleh check in...tak bertolak ansur betul, mmg dat time i gi sound kat counter tu, tapi dia buat tak tau jer, ramai lagi org belakang we all sume bengang...nak taknak kena beli tiket baru...kesian my mil, kena cut budget shopping dia...

pastu my nephew ada study kat medan, ni dah dekat 3 tahun dia belajar, dah nak 5 kali kejadian kena beli tiket ni berlaku, yg paling bengang bile org yg check in tu tercheck in kan barang dia ke flight lain, then bila dia nak tukar boleh dia cakap tak boleh, dah salah dia kan...


mmglah kalau naik aa ni kena dtg giler awal, kalau tak mmg hangus jer duit nak beli tiket balik...

anyway any response regarding the fm...hehehe, if tak boleh takper key...tq

JuJue said...

wehh aku tatau ler nak ckp mcm mana tp ko nyer bangang mmg terserlah mcm aku! seyes okeh, aku pon kalo bab jalan2 ni kompom aku sesat. nama jalan pon aku taktau. cuma beza, mak tak pakai tilam vono jer cam ko! TAPIIII!!! ek kus me bila ko ckp muka ko cam zena zen! heeeloooo 1 donia tau zena zen muka cam jenniper lopes. bila ko ckp muka ko cam zena zen ko dah samakan diri ko cam jlo. ahh tu dah buat aku marah!!!

aku benci hakikat yg zena zen muka cam jlo sbb aku nyampah zena zen.

ehh..lupaa ni blog aku ke ko ah?

mintak mahap yer..undur diri dulu.

genny da bomb said...

bleh geng aa buk pilla...mak pun FAILED bab2 jalan2 ni..nk gi mana2 pun kene tunjuk jalan dulu ahahahhaa..tapi takpe la kan..at least mak bukan org sini ahakssss!!saje bako line kekekekekee

Kasih Aleeya said...

tiemie:hi.. u ada email i ker?? tak der pon pasal bali?? alaaaa email laa lagiii (tetiba nak bemanja plak..heheh).. terok tol kan airasia buat org mcm tu??? lps ni jgn ler nak lambat2 lagi..
jujue:sabar2.... aku kata aku mcm zenazen... naper ko nak marah..len ler aku ckp aku mcm ko..dah tentu ko hangen..hihihikkk.. ko kan x drive sendiri..ko kan ada supir??
genny:hehehhe.. yer jom sesat beramai2..

mannira said...

fila..lenkali..nak g klia ke LCCT guna je jalan yg dr puchong nak cyber /putrajaya tu...terus je..lalu kota warisan...kut situ tak de tol..pastu sampai simpang yg kiri ke nilai ko ambik kanan..dah tu ikut je signboard...selamat mancari... byk teksi lalu sini..sebab diaorg elak tol..

Kasih Aleeya said...

mannira: huahahah (gelak dulu).. nak suh ikut jln x der tol tu?? sumer dah ckp guna jalan tu..masalahnyerrrrrrr...suh ikut jalan yg senang giler lalu highway gi KLIA pon aku leh sesat pegi cyber dulu.. haaa nak suh redah jln x der tol???? ikut ckp nabil...lu pikir ler sendiri babe..heheh

Lenny said...

hehehhe... part acih gak best...

tapi.. ko pon.. ngok ngek cam aku gak ek rupanyer... jalan2 tak reti sangat ekk.. ahhahaha...ko lagik nak kutuk aku tak reti area putrajaya ekk... sabo je lahh..!

happy2gether said...

filla, aku pon sekapal ngan ko sbb aku x ley nak ingat sgt bab jalan2 ni, pi antor syasya pi tumbletots bila zaimi xdak pon bepuluh kali tanya kat roundabout kanan ke kiri? padahal minggu sblmnyer aku gak yg antor...huhuu tapi aku respek ko ley gak sampai LCCT tu...kalo aku x sampailah gamaknyer...huhuu Acih byk ckp ek? aku pon kalo byk sgt ckp aku susah nak concentrate....tau tau dah sesat...ehehhe

genny da bomb said...

dgn komen2 yang ada kat sini rupanya byk gak le yang sekapai tak bleh nk hapal jalan ni ye..hahaha..at least mak ada alasan kt laki mak bukan mak sorang je tak hapai2 jalan kekekkee..tau pegi keja..balik keja..amik anak..gi jusco..kekeke..