Monday, February 16, 2009

Kedai Mamak...

al-kisahnyer..kalo dah tatau atau dah malas nak masak..kami salunyer jalan kaki gi kedai mamak... sbbnyer peberet acih ialah maggi goreng w/o telo or sayo... aku masak pon tak setanding ngan mamak tu masak..sah2 mamak tu dah mandrem anak aku... Kasih plak kemain suker lagik gi mamak.. sbb dia dah jatuh chenta ngn sorang mamak tu.. salam cium tangan kemain dia respect lagik kat mamak tu... kasih kalo mkn maggi goreng? sepinggan tak cukup..jgn ler gatal2 nak try makan maggi dia..kang tak cukup nak kene order plak lagi sepinggan.. pastu yg 2nd order tu..aku lah tong sampah yg tukang perabis.. meh layan gambo2 acih kat kodai mamak...
waaaaa....happy kan anak aku nie..dpt makan maggi goreng yg dimasak oleh boipren dia yg terchenta... aper tak happynyer!!!!

dah lama aku x nyemak2 masuk dlm gambo kan..tataplah wajah jelita aku tanpa make-up.. uihhhh..gemoknyer acih..... lagi ada ati nak sound mama gemok...

biler tgk muker acih teros rasa nak ngadu pangai anak dara nie... makin acih dah beso..smakin tercabar kewibawaan mak dier nieh ok... acih ni jenis suker tgk org... dia leh tgk jerrrr renung jer org..sampai aku ngn Pak Radie salu risau.. (x penah tgk org ker aper?).. pastu kalo dia ni ok ler kalo gi playground ker aper.. dia takkan kasar2 ngn budak2 lain..ada masa siap pimpin2 lagik anak org yg lagik kecik dari dia.. (baik mcm aku kan pangai?)....

skang ni pangai acih ialah mengarok tak tentu pasal..asek dengo ckp dia... dia leh jadik meroyan kalo aper dia ckp tak ikut.. contoh kalo dia dlm toilet nak mandi... dia kata jgn siram..tp kita siram.. siler lah dgr dia menjerit2 melalak2 "lap balik....lap balik...kan dah basah dah nie..... keringkan keringkan..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa".. jadi kene lah kering kan giler2 nyer kering!!!.. pastu dia yg akan basahkan diri dia ok... lagi kes makan..kalo dia kata jgn usik..ko usik gak makanan dier... dia akan jerit "kuaaaakan balik...kuakannn balikkkk...uwaaaaaaaaaaaaa".. lagi kes otw balik umah dlm kete... kalo ko luper nak tanyer dia "acih pasni jalan mana?".. kalo dia prasan dah telepas dari simpang2 yg dimaksudkan..harus dia meroyan dlm kete... "pusing balik...pusing balikkkkk pusing balikkkk...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa".. sampai lah kes dia melalak sbb kene penampo kat bontot dier sbb byk sgt songeh dia....

kalo dlm kete dia kene setting dulu tempat dia nak baring isap milk..jgn cobak2 nak tekan minyak jalan time tu yer... kene sampai dia dah tul2 baring..puting susu sudah sumbat dlm mulut baru ko leh jalan... kalo tidakkk...dia akan menjerit2 "berentttiiiiiiiiiiiiiiii..berentiiiiiiiiiiiiiii...stopppppp.... berentiii...uwaaaaaaaaaaaaaa...kan kasih dah ckp!!..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa".. lom lagik bab2 dia nyer cekadak..dia nyer cerewet tu.. perghhhh..sakit jiwa okeh!! tp mama still cayang acih... auwwww (kaver line sket)... kasih sgt fussy okeh.. (yg ni combination mak ngn apak dier).. mak dia cewet bab2 tertentu...apak dier cewet bab2 lain..sumer kene proper.... nak baring kene setting dulu bantal dier.. kat kepala bantal ini... kat tepi kanan bantal yg nie.. tepi kiri bantal lain.. bantal bucuk sini... simut tak leh tekelepet...kene bentang cantek gilerrrr... baru dia masuk slow2 dlm simut tuuu... (dia bukan jenis yg asalkan boleh).. perghhhh tensi... aritu aku mandi..pastu kuar bilik air pakai baju... pas siap aku kuar ler dari bilik.. acih tgh kelamkabut nak nyorok..tp x sempat sbb aku dah kuar... haruslah dia meroyan mcm biasa... salah aku ker??? mengamukkk jerit 'mama pegi mandi balik....pegi mandi baliikkkkkkkkkkkk..uwaaaaaaaa'.. then aku wat2 tipu masuk bilik air.. pas dah 2,3 minit kuar le carik dia bawah meja mkn.. dia still x puas ati okeh... menjerit2 melalak..kata aku tipu..tak mandi lagi skali... weiii perlu ker aku mandi 2 kali semata2 nak puaskan hati dier.... perghhhhhhhhhh... nak tgk aku plak meroyan tejerit2 uwaaaaa2 sumer ker acih????.... tp apa pon... aku tetap cayang acih nieeee... auwwwww (bodek lagi skali)...

acih sgt caring okeh.... tp jgn ler skali2 bagi dia sentap..skali dia sentap ko terima ler akibat dia meroyan cemana nanti.... acih tetap budak baik dan sgt menghiburkan hati ngn mulut dia yg asek nak menjawab jer...tak kira dia tgh nangis cemana pon kene marah..dia tetap aku ada jawapan dia... (konon nak mempertahankan diri ler tuh)... smoga acih jadik budak baik yg sayang mama slalu yer acih yerrr... muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhs utk acih... (ceh ni konpem kalo kiss tul2 aku kene sound busuk lah mulut bau ikan lah aper lah)

11 comments:

sheila said...

adoyai...terkekek2 sensorang aku baca posting ko pasal acih ni..tp nasib baik ko mcm sabar gaklah kan..
kalau aku, aku xtaulah..tangan aku ni jenis laju je..

JuJue said...

hauhauahuhauha..seperti aku membaca kisah akid. ahh giteww ler anak aku weh! ntah la..susah nak citer! tapi aku rasa ko pon paham!

-butterfly- said...

:: hahahaha!! (gelak besau dlu kak filla)
:: boleh hilang sengal2 badan baca kisah dak Acih ni..
:: terlalu particular gak die erk..
:: kecik2 pun dah pandai erk..
:: esok jd anak daro kena le cr bf yang tahan dgn sume tu..
:: hehehe
:: "photostat" kak filla gak kan..
:: hehehehe
:: ape pun Acih still seorang yang loving...
:: sesuai dgn name die KASIH...

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Lenny said...

hahaha.. anak 2005 camtuh kot filla... ke.. anak2 zaman skang mmg songel? hahaha.. aku rasa.. kalau acih dok ngan aku... tukar alya dok ngna ko.. sama je la... jenuh nak layan derang cakap... ada jeeeee menda dier nak cakap kan...

btulll... mmg derang jenis tak bleh asal boleh jeee.... kasut stoking seme berkire... tak bleh lipat stoking satu rendah satu tinggi.. seme lahhhh.. arghh..kecoh tul kannnnn...

tapi aku suka nengok acih skang bam bam skit.... comelllll...

SiCkHaNNy said...

anak anak memang begitu mama fila..dan mama2 lain..yg takde perangai mcm tu ialah anak hantu.jeng jeng jeng,tq.

happy2gether said...

sickhanny: Annie, ko ni sabo jeklah...bukan anak hantu lah...tapi kalo x byk akal...diam jek, pasif, itu yg kita patut risau..

Siti Fatimah said...

apa2 pon acih mmg cute especially tang pipi dia yg gebu tuhhh aduhh dpt picit2 cikit mmg best lah....

genny da bomb said...

bam bam nye acih ni!ye la mama dia rajin masak sedap2 kan..bam bam le jadinya acih kan..hehehehehe..takpe kecik2 ni tgk budak bam2 yang rasa nk penyek..kalo kurussss je tak besh tgk hehehhe

Sham Ummi Echa said...

leh tahan gak cik acih kita ni mengaruk kan.. kuat iman ko yer filla.. sib baik ko x g trjun bangunan...

re : buk pilla..jgn marah ya... jgn la nk babap aii.. ns ayam tu pon inspirasi dr buk pilla gak.. hehhe.. asik tgk buk pilla jer msk ns ayam...meh sini..buk sham plak nk tnjuk bakat...hahhaha

Liyanaroxx said...

hahahah~ lawak baca entry nih...btol2 cerewet dak acih nih kak!uiks!pic no 3 tuh,nampak dah double chin acih..cutenya!!!

manisz said...

tergelak2 aku dpn PC opis aku baca kes acih nie.. boss aku siap tnya baca citer apa yg best sgt tu.. kekekekekeke.. so kiutlah dia..