Monday, February 23, 2009

Acih and her white wedding gown...

saper nak kawen? Acih ker? yer yer yer... akhirnyer mak ngn apak acih kene gak mengalah sbb dia mati2 nak gak white gown yg kembang tak hengat nie.. tp nak wat cemana? kesian plak tgk muka dia biler dia dok brangan princess kat fitting room nie.. rasa2 mcm budak pompuan mmg kene ada satu white gown..tuk dia brangan2 cantek kan?.. dah plan ada masa kita gi photoshoot kat padang memaner ok acih?acih nak pakai masa auntie anny kawen.. ok ok ok.... ko tak pakai mmg aku hempuk gak kang!

citer byk tak moh ler... jom tgk jerlah gambo yg ado...










alamakkkkk dia dah start dahhhhhhh aksi jantanzzz... * sile bagitau saya how to say no when u see a big smile on her face??? ohhh luluh sungguh hati mak yg mcm singa nie... auwwww.... anak mmg mcm tu kan? tak sampai hati okeh...

19 comments:

Sham Ummi Echa said...

fillaaaaaaaaaaaa.... waduh...
comei bangat acih nih... geram aku nengok nyer... acih mmg ala2 pwincess okeh... mmg sesuai dia pakai white gown kembang tuh.. nnti ko amik byk2 pic acih masa kawin annie tu tau...

okinokiyo said...

lawa siutttt...
nasya pun ada satu tpi cream color..pastu kan sleeveless gak la..pastu dia gi kotorkann..tumpah2 kan air dengan sengaja..aku perapp jek dlm lemari...mcm acih takper laaa dia dah pandaiii..haha..cun giloss okehh..mmg kene ada satu..kalau tak, jadik mcm aku kecik2 dulu teringinn jek kesiannn

C!kPuanMuda said...

eee.... cute acihh.. aunty kalau ada anak pompan pun nak jugak pakaikan dress kembang-kembang ni. shantek.. filla, buatkan rambut gulung2 skali.. kompom cantek

mannira said...

filla,

cantikla gambar yg last tu, mcm acih ada 3 lg kembar kan...acih comeyyyy....

Zanna_MamaBatrice said...

comel comel comel
ya....budak pompuan mmg harus ada satu gown putih cam princess tu...

aku suka ngan gambar acih last sekali tu...
cam ada 4 acih di situ tengah pegang2 tangan.......sweet ler oit.....

DYLA said...

cute nyerrr... acih ni mmg pandai posing.

salah satu gmbr tu baru nmpak acih muka sket2 pak radhie.

ayien78 said...

acih...so cheecky....
cute jek muka dia posing depan miror ....
skit2 ada mcm mak dia gak yg rajin bangatttttt posing
hik hik hik

sukala.... besar susahla ko asyik kena angkatkna tepon bf si acih ni

Mrs.Nury said...

Comeiiinyer acih pkai baju gaun putih.Macam nak jadi flower girl.Tapi tula biler beli bukannyer bleh pkai selalu....balqis punya gaun putih pun beli last year baru pkai 2 kali.Itupun biler ada function malam br pkai.

JuJue said...

wehhh..aku tingat ada 1 email tuh budak2 pompuan comei2 pakai wedding gaun!
cute nyer..

kalo pakaikan kasut converse itam tu ko rasa cun dak? hehe

Jasfyra said...

sangat le comel..geram sgt..ni nk tanya,beli kt ne ek?sbb saya pun nk belikan untuk my dotter.untuk wedding makcik dia bln 7 ni..kira skg ni nk survey2 dulu ar..tlg reply ek wak...tq

Kasih Aleeya said...

korang: kalo ada 4 org acih...mati lah aku!!!! hahahahahha... baru dia sorang pon aku leh tersentap2 teketap2.. menggigil2 nak marah..hahah...

Kasih Aleeya said...

jasfyra: gown tu bli kat subang parade (parkson level kids tu).. "room 8" nama dier.. sumer baju ala2 pengantin kecik..heheh..comel.. ada gak kat butik 'precious' kat bawah subang parade..tp tak cun... kat room 8 tu mcm kedai pengantin utk budak kecik... sumer white gown jer..

Liyanaroxx said...

OMG kak filla!!!acih sangat comel okeh?liyana suka pic last tuh~ smart ar pic tuh~ nampak acih ada 4...hehehe~ cutenya budak tecik nih...pipinya buatku geram!!!hehehe~

busyuksayang said...

mmg rugi kalo u tak beli gown tue utk acih...coz she look so damn adorable with that gown...:)

shimazahar said...

sukaa la nengok acih nie.. COMEI... suka tengok keletah acih...
cantik acih pakai gown kembang tu.. cam princess...

Mummy Alysha said...

amboi... chomelnyer....!!! anak sapa tuh...????
Aku tengok tag tuh... kompem lerr reganyer ratus-ratusan kan...buk filla.... aku pon baru jer beli utk alysha khas adik aku nyer wedding next month.... konon2 nak jadi flower girl laaa.. kalo acih aku tak risau... tengok dia fitting... behave jer... siap pandai bergaya lagik... alysha kompem duduk tak diam... takut masa berarak nanti... dengan gaun2 dia berlari ke hulu ke hilir... aku berdoa sangat lerrr dia behave time berarak tuh... kalo tak melayang lerrr duit ratus-ratusan aku tuh....

Siti Fatimah said...

Sangat cantek & sweet!!! comei2

Miss Moon said...

sangat the very princess like la si acih nih ..
lawoooooooooo sangat ....mmg sesuai acih jadi flower girl

happy2gether said...

filla, mmg girl kena ada gown2 gini..eheh baguih ko belikan dia satu...at least bior dia pueh hati...eheh syasya ada a few...yg 1st bday dia aku selalu pakai kalo pi wedding yg kat dwn ke tmpt sejuk2 gitu sampai dah x muat, pehtu yg zizie bagi pon aku bg pakai sampai dah nak sendat, ada satu lagik yg panjang tu bibik beli utk syasya masa dia blk cuti dulu...janji nak pakaikan kat syasya bila dah muat nanti...syasya skang mmg suker tgk princess ala2 barbie n mermaid gitu...ehehhe layankan jek dorang...dah besor nanti takkan nak pakai gown kembang2 kan....eheheheh Acih sgtlah comel, ayu, and cantik cam Princess...mmmuah for Acih!