Thursday, September 25, 2008

Still sakit hati...

semalam mcm biasa...aku amik Leave..jadik macai gi angkut indo2 tu gi tempat pasang gazebo tuh.. mmg dugaan sbb bulan puasa kan?.. x perlah.. dah anto dorang tinggal ler aku sorang2 perati dorang wat kijer.. penat giler x yah ckp arr kan.. mcm org bodoh je melangok kat situ.. pastu tesengguk2 sbb ngantuk.. tengahari dah nak gi belikan nasik plak.. **** tul arrr!! geramnyer aku.. aku siap tapaukan nasik buh kuah kari.. sayo kobis ngn ayam goreng.. ceh!.. dah bagi kat indo2 tu.. aku duduk lagik.. dah naik kebas bontot mak nie duduk berjam2 kat situ.. pastu ngantuk giler.. nasib ler ada pakcik pasang lampu dlm banglo tu...dia ngn anak dia... so aku rasa selamat sket ar.. aku amik bag aku wat bantal.. dpt ler aku membuta kejap..isk isk..kalo dipikir balik sian aku.. mcm pelarian hokey!..

dah petang sket baru cik Anny sampei.. terus angkut aku gi Cyber jap.. dia nak gi site.. so aku teman.. dah gi site ktorang balik ke bungalow tu balik.. sbb nak kutip indo2 ni nak pi hanto balik...weiiii giler ker??? pompuan2 cantek nie tau yg nak anto indo2 ni balik..naik kete aku okeh!!!! buatnyer lah polis tangkap aku time nie.masuk lokap.. hari raya kat lokap arr aku!..

Dah tu kelam kabut ler aku ngn Anny balik umah Anny kat Subang.. sbb dah nak berbuka.. sampai jek umah Anny... Azan.... aku pon cakap kat Anny.. kita buka posa minum air dulu..pastu baru kita kuar carik makan ok?.. dia ok jer... carik air...air pon takder!!!! ngong tul budak nieh.. azan aku telan air liur jer.. baru kelamkabut nak masak air.. hampeh!.. pastu berbuka ler minum air nescafe share 1 mug...
Nak makan kami gerak ke Taipan.. so kami makan kat Nailis... Thanks blanjer fillanie yer annynie..hehehe.. aku dah mengidam nk mkn kueyteow... so order kueyteow cantonese with beef and ginger.. (my fav).. dah makan... kami gerak tgk2 baju kat butik 'JINJANGJOE'.. sesaper yg tau..tau ler aper maksud mak..hahahha...
keadaan old gazebo sebelum dibaraikan...

ni masa nak dismantle kan gazebo nie.. pastu skarang dlm proses nak pasang gazebo aku tuh... bumbung lah prob.. mcm2 lah... aku nak fikir pon dah nak menyampah!.. penat giler..skt pala hotak aku!

pastu ni haku tnggu kat sini sorang2... bosan nak giler.. kalo x posa leh gak aku tapau McD ker.. KFC ker... dugaan tul...

Anny bintik2 sbb kene suluh ngn lampu kete..heheh

me ditepi cahaya lampu @ nailis taipan

dah kenyang...b4 balik singgah kat kedai try baju..hehe..ok ker kaler putih tu?

haper tah masalah gambo putih giler...heheh... yerlah org teraniaya gitews..hahahah... tp okay tak baju nie? hehehe..last2 aku hamik yg black..sbb white tu jarang sgt..dan sempat gak merembat kasut ini..sangat suker..sbb kasut kije aku dah hancos..tp nak tau? arini pakai ler... sakit giler plak dah.. tensi aku ler... windu kat Acih.. me drop Acih pagi tu kat umah my in-laws.. huahha..ini malam baru mau amik dier..

5 comments:

azdra-azdra said...

fil..

aku faham.. faham sgt2..sure ko tensi tahap baboon kuar buntut kaler merah kan.. sabar k fil.. semoga dimurahkan rezeki ko lepas nih..aminnn...

dugaan org teraniaya akan dibalas ngan kebaikan jua.. sabar k.. sabar..

happy2gether said...

cian ko filla...aku pon x ley sabo kalo camtuh...geramm aku bila baca entry ko yg lepas n yg ini...tapi terubat gak bila dah shopping sikit kan? aku pon suker ko amik kaler itam tu dari yg putih...best beli kasut baru, aku raya nih berpantang huhuuu....tp x kira raya aku nak pakai baju raya gaks..eheheh

busyuksayang said...

sian u filla..nasib baik, iman umasih kuat kan...kalo x, dah lama tapau nasi utk diri sendiri...:)

yg best tue, siap bleh shopping lg...huhuhu...

Lily Satrina ® said...

hihihihih..the devil wears PRADA?

cantik.

...$weE+ 666... said...

fuh! byk gilos entry ko aku terlepas pomsss... ampunkan akuuuuuuuuu... aku tak smpt romensing satu per satu... ko pun tahu naper kan... yg mana smpt jer lah aku dok menempek k...

lekkk k, jgn sakit hati... aku faham. kalau aku tmpt ko pun aku sakit hati. tapi rasa mcm tak berbaloi nak sakit hati dgn indo2 tu kan, not worth it... so just lekkk... tu jer aku bleh ckp...

take care poms! miss u! as for now aku TAKDE LIFE! :'(