Monday, September 22, 2008

BUKA POSA @ SEOUL...

HEHE..bukan Seoul kat Korea sana yer... kat tepi federal highway jek..mcm opposite jer ngan Angkasapuri itew.... aku mmg dah berkobar2 nak gi buka kat sini... uhhh..dapnyer... ok jom tgk Acih and me dalam kete masa on the way nak ke sitew.. nasib Papa sempat join balik amik me and kasih... kalo tak? aku dah plan nak tumpang kete k.nana jer... kat kembangan tuh..
Kasih ngn baju kedut2 bahu.. (baju lain sumer dah tak laku.. sumbat jek dlm lemariiii) sorry ler kalo tgk mcm mak acih x penah shopping baju acih.... huhuuuu...
tgk tangan Acih tu... huhu..masa amik dia kat nursery petang tu.. cikgu cakap ada kawan dia cucuk ngn pensil... boley??? aku mcm buat2 x kisah... tp biler balik umah.. aku tgk.. AKU KISAH!!! tak ler... pensil aper mende tajam gitu??? tu tangan..kalo cucuk kat mata??? aku faham dorang x leh nak take care kat sumer budak2 sbb ramai.. tp as a parent of course aku risau kan.. kalo gigit.. cakar tu dah biasa lah..ni guna pensil..eii gerun aku.. cikgu dia ckp Acih x nangis kuat2 so dorang tatau.. tetiba nampak acih dok kat celah2 mana tah.. nangis slow2.. (adoi.. terus sayu hati aku).. merah mcm bengkak sket pastu..now dah ok sket..
kembong lah pipi Acih tu... cewah..muker kami disimbahi cayaha matahari di petang hari..arghh hover!Acih yang over..my cheeky+lovely+notiiii sayang..kalo nak kiss acih kene ckp mcm nie (between me and acih je).. "Haaaa!Acih, jom kiss mcm butterly nak?" (muker kene excited giler).. pastu baru leh kiss moncong nie..heeh.. ni sumer gara2 iklan aper yg butterfly tu kisss tu? moncong panjang giler tuuu.. heheh..

aku paling suker kat Seoul sbb leh main masak2.. pastu ada steamboat..kuah tomyam.. pastu aku suker sauce nyer yg merah dah itam tu sgt sedap..
kambinggggg + daging... sumer adoni gang2 gi Sg. Congkak arituh.. ni jugak gang2 kalo weekend lepak kul 12mlm till 3,4 pagi..heheh.. memamakkan diri.. dah kenyang makan kat sini... ktorang gi terjah A&W PJ lak... nampak ler kak sheila majid..lawa nyerr..kecik gilerrr... skali ngn husband Acis.. and anak2 dier..
sebenarnyer... sumer ngidam nie.. para hubby ngidam nak rutbir buh icecream tuh.. GLABAH..Lawak kan gambo Ieky and Acih nie.. ni sbb mama ckp 'smileeeee nampak gigi'.. sekali dua2 buat muker nie..

10 comments:

busyuksayang said...

filla, i thought i nampak u kat aldo @ alamanda last saturday...at first, i nampak u tp x sure whether thats u or not...then, i nampak acih...so, mmg confirm la u...i baru nak tegur, tp u enggaged on the hp & kebetulan hubby dah ajak kuar...:(

zie said...

adush ganas tul budak yg cucuk acih nie, kalu aauntie ada sana, auntie babab budak ganas tu..buang die dr nursery tau..apa lah main cucuk nie....acih lak jenis perangai gitu rupanya..kalu sakit bawak diri jerk..tak gi ngadu pun, bagus gak anak ko nie fil..hubby aku mmg definately takkan berbuka tanpa nasi fil..time kat emsia waktu dating2 dulu, terkebil ler aku tgk emnde2 nie sumer, sb die mmg perut nasi...kenapa aku citer pasal dating, sb zaman aku kat mesia mmg sumer zaman dating..hahaha..zaman kawin bermula di UK..waduuhhh..acih dh beli baju raya?

ila de cute said...

filla, cam dap je aku nengok ko mkn kat seoul tu..ari tu aku pegi, aku tak lalu nk mkn...huhuhuh....
comel nya gambo acih dgn ieky tu...aku suka...gambo ko kiss dgn acih cam butterfly tu pun cute banget...

kalau aku jadi ko pun sure aku bengang org cucuk anak aku pki pensel cam tu...ko tanya la cikgu dia, budak mana yg cucuk tu...bahaya laa...

Kasih Aleeya said...

busyuksayang:yes..it was me..haha..ingat nak carik kasut kat aldo..tp hubby yg bli..skt ati jek..naper x tego jer!!! nx time tego jer yer..
zie:yer..kalo camtu..aku leh gang ngn hubby ko..aku kene ada nasik..mcm tak puas..tp kalo x der..aku pasrah jek..hahah.. janji kene makan.. acih x bli lg..aku tatau dia nak baju aper..kang aku bli dia x moh pakai..heheh
ila de cute:mana ko babe? lama x online..windu bangat nieh.. tu ar..aku nk ckp sket arr nanti kat nursery.. sbb mende2 tajam ni..bahaya..takat gigit2 or cakar2 aku ok lagi..

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

sedapnyer aku tgk ko mkn kat "seoul".Hari2 aku lalu depan tu...ramai jugak org g mkn kat situ tp tula aku ni kureng skit bab2 mkn steamboat.

Laaa siannyer aku tgk tgn acih tu...nasib baik tak kene mata dia filla.Klau akula mahunyer mengamuk hehehe :)

happy2gether said...

Filla, ko ni kalo x letak gambo makanan x sah, aku suker mkn kat seoul ni, dulu dkt ngan opis aku...mmg best bakar2 food tu esp daging dia..pehtu byk gak choicekan...emm x smpt aku pi mkn seblom bersalin dulu...

Filla, kecian acih kena cucuk pensel...aku niat nak antar syasya ke nursery kalo xde choice nxt year bila bibik blk, aku risau lah, anak aku lgk chengeng...nanti aku lengkapkan dia ngan ilmu mempertahankan diri, skang ni aku ngan bibik asyik kena cakaran harimau syasya jek...hehee

busyuksayang said...

harap2 kita terserempak lg nanti...i janji i akan tegur k...:)

hari tue, rasa cam nak cium jer pipi acih...shomel tul dia ngan baju oren dia tue...:)

C!kPuanMuda said...

filla, seoul tu penuh tak? sbb selalu i tgk bln pose penuh giler, rimas la pulak rasanya..

Kasih Aleeya said...

mommy balqis:aku ko suh mkn aper jer..sumer aku okeh..hehe
happy2gether:sian ko..nanti lepas pantang ko gi mkn yer?..ajak Zaimi..heheh.. syasya mmg garang.. takottt aku..hahah..tp hati dier cairrrr jer..nangisss..hehe
busyuksayang:haa tegur yer..sbb saya ni pelupa..dan mudah x pasan orang!hehe
CPM: seoul tu penoh gak bulan posa..better dont bring kids..sbb ssh nak buat 'keje' membakar!! hehe..

Nurul said...

kurus gila dlm gambar ni