Thursday, September 04, 2008

OUR 4th WEDDING ANNIVERSARY

I think this is the first time for me to come up with the idea of making a special entry for our wedding anniversary... our Akad Nikah date is on 4th September 2004.. and my side was on 5th September 2004... and Radie's side on 12th September 2004.. why we chose September? because Pak Radie's birthday is on 13th September... and my Acih was born on 30th September too!! then u know why September is so special to me..
Tp me and Pak Radie mmg not that romantic type... we didn't celebrate our wedding anniversary at all.. heheh.. to be frank... last year... both of us forgot to wish each other.. boley?.. dah baper belas hb baru teringat..kuakakakka... so no one should be blamed.. there's no 'ayat2 bunga2 kembang setaman' for u lah Pa... heheheh.. mak x reti hokey!!..

But just want u to know.. i'm not a good wife enough (u know!!).. i'm so sorry if i never fulfill ur needs.. i'm trying my best to improve.. but if i failed sowiiii yer... (alahhh awak pon sama gak!!..asik nak carik gadoh jek..nyampah tauuu!!)

So our love (not so love arrrr) story begin..... once upon a time... there was a girl who was very famous (auww mak prasan).. at Shah Alam.. heheheh... and there was this guy (not so famous laaa kan... rambut jek panjang).. always lepaking at this warung infront of 7Eleven section 2.. me never eyeing dia ni pon.. hahahah... but all his friends were my friends... me and radie were bestfriend memula tuh... lama gak lah bertahun2 *just friends*.. sbb mamat ni belagak nak mampos...nyampah dot com tul aku nengok nyer... every time kuar for dinner.. we will take turn to pay for dinner.. bley? yerlah..kawan kan...heheh.. per hal lak aku nak suh dia bayo jer tiap2 ari... heheheh.. tp tulah jodoh.... KAWAN leh tukar jadik KAWIN.... hehe.. aper daa?... but frankly i'm so comfortable with this mamat.. coz u're my bestfriend! we share same interest kan pa kan?.. lelaki ini sgt bermulut laser berapi.... kene lah ngn mulut aku nieh... lelaki ini sgt active dlm outdoor activities... kerana dia sudah menakluk gunung kinabalu baper kali ah? 3 kali eh? and next must be with me kan kan?? we will go to Gunung Kinabalu together..that is our next big plan!! tp Acih? tinggal lah... yer saya sgt suker org yg aktif... sbb leh sama2 beriadah... auwww... (aper aku merapu dah merepek2 plak)...

Kami sangat tak pandai beromantik2... selama kami kenal sampai skarang.. rasanyer baru 2kali pak radie bagi saya bunga? eh silap 3 kali... first masa kawan... on my birthday... tetiba Pak Radie call petang tu.. he asked my full house address sbb dia dpt free voucer from Pizza Hut.. siap tanyer 'korang nak mkn pizza ker? ada xtra voucher ni..kang nak suh budak pizza anto kat umah korang'... time tu aku dok sewa umah ler... wahhh tekinja2 sumer suker Pak Radie nak anto pizza!!.. aku yg bongok ni kobar2 gi bagi dia Address umah... tp x sampai2 lak mamat nak deliver pizza... lama sgt tunggu malam tu nak blah arr.. turun bawah... ada plak mamat keje anto pizza tu kat bawah condo tu.. aku lek jerr tanyer... "eh nak anto pizza ni kat umah kami kat tingkat 4 ker?"... mamat tu ckp takkkk... (malunyerrrrrr aku).. hahaha.. nak tanyer Pak Radie segan plak... mcm aku x penah mkn pizza plak... ghoper2 nyer the next day tu... ada org deliver bungaaaa...auwwwwwwwwwwwwwwwww.... sgt tak sesuweiiii nak wat surprise romantik gitewww...hahahha... aku nak marah!! tp aku nak nangis... tp aku nak geramm... tp aku ala2 happy.. last2.. aku tekedu jek... hahahahha... skang ni dah kawen... nampak kedai bunga.. ckp ler nak bunga... siap suh pegi beli sendiwi... aku tonyoh bunga kat muka tu nak????? menci tauuu...

on my engagement day (sepet sgt mata nyampah!)

siap2 utk Akad Nikah

lepas Akad Nikahsgt suker gambar nie.. (walopon kamera bodow jek..heheh) belah pompuan... nampak aku sgt chubby.. huhu..... bunga ngn daun byk sgt atas meja mkn..nak suh aku mkn nasik ke makan daun?aku siap tambah 2 pinggan ok..ada ker pengantin mcm nie..hehe..lapo..

my make-up artist merangkap wedding planner (Nurol Shukor)my bestfriend Natra (bride's maid).. and ayue cayang.. baik arr korang!! hahah.. mati aku nak tonyoh bagi ilang inai nie..sbb nak gi honeymoon..malu!!! hahah... suap2 pulut kuning gediks

malam berinai just for families and friends... ada bunga api (melaka style) and tarian..Anny-Natra-Pengantin dok nyangkung..aku tetap aku...hahah.. x kaver line langsung!!-us-
at Pak Radie's side..

aper pengapit vogue2 nie..tenggelam aku okeh!

me and natra...

gambar2 nie sumer camera biasa..photographer zaman ni guna film roll tu sajer.. aku x der masa nak scan!! hahahaha...

honeymoon at karambunai sabah gedik gilers.. gemok nyer aku..

byk lagi ler citer2 kelaka me and Radie.. my close friends know us better... hahah... well... Happy Anniversary pa!!!! nak blanja bukak posa kat ner???? hahahahha....

17 comments:

Mimie Ishak said...

Congratulations fadilla (he amek ko nama penoh aku panggil) Semoga kekal ke anak cucu.....(bila nak tambah anak nih? Mai dah bersalin, Min pulak ngandung nih cemana ko pulak?) nko mesti tak sedih nengok gambo kawin ko sbb tak der perubahan pon masih MAINTAIN kurus gitu......hehehe....aku teringat malam berinai ko tu cam HANG TUAH ngan PUTRI HANG LIPO.... Gong Xi! Gong Xi! hehe ko ingat tak maksud gong Xi tu? kan kiter gi belajo bahasa mandarin sesama! hehheheh

Lenny said...

aku suka la entry ko nieh... tak jiwang.. tapi penuh makna...

mmg dah nama jodoh kan.. dah ditakdirkan bersama... aku suka korang nieh.. dalam pada tak romantik.. tapi sebenarnya.. romantik ngan gaya tersendiri... lain org lain cara maaa.... ye tak?

gambo ko kawin cung ar.. ala.. org dah cung... apa buat pon cung... tapi btul la.. mmg cam puteri hang li poo.. hehehhehe...

apapon.. aku doakan korang bahagia ke akhir hayat.. dikurniakan anak2 yg soleh serta solehah...

aminnnn

Ummi Echa said...

hepi 4th anniversary to filla n Pak Radie...
Kita sama la filla...kapel yg x romantik lngsung sbb laki aku pon sbnrnya adalah bespren aku gak... kelaka kan...dari kawan tiba2 kawin plak..pas2 dulu ber'aku' ber'engkau'..tiba2 ber'awak' ber'saya' plak...hish..geli kan...hahahhaha
Pics kawin ko masa yg kt radie site tu cam ziana zain plak aku nengok...tp mmg cun la ko masa kawin..kellllassss gitew..

manisz said...

congrats filla.. cayalah!! ko doakan aku plak yer.. dpt ikut jejak langkah ko.. berkahwin dan beranak pinak..

fahyda said...

Happy Anniversary Filla & Radie

babysofia said...

Happy Anniversary to u & hubby :) semoga bahagia selama nyerrr aminnn...

okinokiyo said...

ko tembam sket masa ko kawin tu tpi ok la aku rasa.ko xleh kurus sgt tau skeping jek..ewah aku ckp mcm bagus kan?pakai baju pengantin cangkung mcmtu..kalau dgn mak aku kene bebel jek..tpi aku pun sama..siap angkat kain lari2 masuk bilik amik itu ini..

busyuksayang said...

happy anniversary to u both...may ur happiness will last forever...:)

ila de cute said...

happy anniversary filla... aku suka le nengok gambo kawin ko tu...cun banget... mcm puteri gitu...paling suka yang gambar ko pki songket bunga tabur tu...

may u live happily ever after filla.

mamalisa said...

Happy anniversary, entry yang sempoi tapi surela meaningful utk korang berdua kan..semoga berbahagia hingga akhir hayat.

fatiyahh said...

Happy anniversary!

eyh.. kite pon honeymoon kan karambunai.. best kan???

=)

suker tgk acih comelll!!!

-butterfly- said...

:: Kak Filla..
:: Happy 4th Annivesary erk..
:: mOga kekal & bahagia hingga ke syurga..
:: Wahh!!
:: :P
:: Aminn..

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

ejea aziz said...

one of e reason love reading this blog b'coz of acih share same b'day with me..hehehe..
hepi 4th anniversary to mama & papa acih..semoga kekal hingga hujung nyawa..(xpe x lomantic pn) tp plan nk naik Mt. Kinabalu tu kira romantic la...
to Acih hepi b'day in advance from aunty...
suka sgt baca this entry..n e piccas..cun banget..

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

Happy anniversary filla!!!
Aku pun suker baca entry ko kali ni (semua entry ko pun aku suker) hehehe....even ko ngan pak radie tak romantik tp korang betul2 mcm bestfrens best ape.

Gambar kawin ko semuanyer cun la...tp aku jeles seyyy sbb dr kawin smp skrg acih dah besar ko maintain jer.Nak kata ko tak mkn aku tgk entry2 ko asyik g mkn jer.Weyyy apa rahsianyer...aku tak sabar ni lepas delivered nak kuruskan badan hehehe (hope so)

hOtMaMa said...

hepi 4th anniversary filla & pak radie! waaa..sama la kita, aku next month celebrate 4th anniversary..!
hurm..cerita ceriti ko dng pak radie tu beh kurang aku gak la filla... tak pernahnyer laki aku tu nak romantik tak tentu pasal dng aku... bg bunga pun boleh kira occay! kengkadang tu try nak wat2 romantik mcm tak jadik lak..hiks.. mcm spastik lg ada..huh tak sesuwaiii dng jiwa mak nyah..hahaha!
apa pown...gambar2 kawen ko mmg cun2 banget!semoga korang kekal bahagia ke akhir hayat! bila nak tambah anak lg...hikhik!

Sue said...

happy anniversary...

acih tetap comel masa nanges. hehe..

err..aku pon masa jadik perantin dulu makan bertambah2 2 pinggan. sampai pantin laki da stop makan, bini dia ni masih makan lagi.. lapar kan?

...$weE+ 666... said...

fuh! mcm tak caya jer aku... byk kali aku gosok mata, btol ke ada entry nih... huhuhu...

korang mmg sempoi. the unromantic couple that doesnt need to show the romanticness of their romance. it will appears naturally, cewah!

hepi 4th anniversarry korang! sib baik ko ingat plak tahun ni ek buk filla... hehehe... *wink*