Saturday, September 13, 2008

Bukak Puasa @ Moon's Place...

Wah nie aku mmg teruja gilos.. dah lama plan..sbb Mak Buyung Lenny dah lamo ngidam nak makan Nasi Dagang... tambah plak yg masak nasi dagang tu mmg terror nak mati... sedapnyer Moon... aku dah tak tertahan dah.. kul 5 petang lepas tukar rim keter... terus dah tepacak kat umah Moon..hahahah... sowiii lerr.. aku dah nak telepek2 dah kat sofa ko tu moon.. rasa nak slamber badak mintak bantal ko...pastu baring... tp Pak Radie tu kan suker cuit2 aku..ini x leh.. tu x leh..hahaha..
Seperti biasa alasan aku x masak apa2 utk dibawak ke umah ko.. sbb aku x balik umah.. aku dari luar... so as usual gak.. aku confirm bawak 'mix-fruit cocktail' yg bunyik & sebutan dier jerk stylo!! hahahah.. cara2 nyer.. beli sajer mix-fruit dlm tin.. pastu bli susu ideal.. campor kan..buh air sket.. bancuh air gula.. pastu buh ice cubes.. sodapppp.. meleleh2 air liur mak ni haaaa.. hahah..
Walopon ila x jadik datang.. tp kemeriahan tu.. hahaha (well kiter kalo jumpa biasa arr kan)..heheh.. nasib mak fenriz si ZZ dapat gak dtg.. zz lambat sket..nasib ko dtg lambat..tp bwk roti john..hahahha.. Lenny datang bawak spaghetti ngn mee goreng.. sumer mak tala okeh.. hahah.. nasi dagang moon 2 pinggan... Radie mkn 3 pinggan.. waaaah gitew.. Lenny pon 3 pinggan.. mmg dasat sekali penangan nyer.. pastu minum lak air gas... sarsi, ice kim soda bagai.. buh ice.. sampai tekembung2.. x laku air oren ko bancuh moon!! hahaha..
Moon..sempena bulan mulia nie.. tima acih aku and family nak ucapkan sbb sudi 'bekerjasama' ngn aku pasal 'mende' tuh.. thanks sbb invite aku makan kat umah ko.. sorry sbb tolong nyepahkan umah ko... yg penting ko nyer nasik dagang mmg superb melatoppp kebaboomm!!
tetiba jek aku leh selit kan?.. hahah.. kiter kan cekap...nie ler tuan punyer rumah moon+sutan+yaya... abg isk tido..hehe
posing2 lagik...

gambo food..harap maap... x sempat nak snap..dpt yg nie jek..hahahah.. sbb lapar giler... stok 'Allahuakbar' jek..sumer terkam!!! hahaha
bukak posa terus nak air gas.. bley?.. bergelen2 minum okeh..yer... samat Hari Raya moon... haa tgk tu.. moon meja ko ni x cukup beso nak menadah lauk-pauk ini okeh.. hahahha..dasat sungguh!!aku pecah rekod x bgn2.. kene gam kat kusi okeh..hahahahmoonnnn??? hellooo..ko wat aksi industan ker tgn tu? x tahan mak nengoknyer!!! hahaha...siler tolong..please... jgn sumpah aku yer... (pose gedik sakan).. hahaha.. auwww... zz...ko perhal..malam2 buta pakai spek nieh!!!ko x suker gambo ni kan zz???? hahaaa.. aku suker!! kuakakakkayer yerr.. aku tau.. gambo ni kita nampak mcm Taiko okeh!Acih nie sibokkk tul arrr.. bg chance lerr sket... hahah.. suker gambo ni gak!Ini adalah acara lenggang perot yg kami 'wajib' buat di kalangan gang 3G.. hahah.. zz.. betol arr..kaler purple ngn coklat nie nyerlah ok.. pastu suar ko koyak.. sampai kek pon masuk dlm suar ko kan?? asal? lutut ko lapo ker?? hahahah.. nie acara angkat prot nama dier yerrr... hahahanie acara aku jadik rabbit... comel kan gigi aku yg beso2 tu... hahaha... ko geget tinga aku?
la la la laaaa..... kalo sumer ada tinga pink nie lagik best kan?

biar mak buyung yg jadik rabbit... lebih afdal... hahahah.. gambo nie gelap..mak edit sket bagi cerah.. moon mintak maap muker ko stengah jek kuar!! ko sebat pak radie dia yg shoot..hahahLenny and her daughter Alya....

*ada byk lagi edisi yg nyusul.. hahah.. edisi anak2 jadik rabbit.. edisi mak+bapak jadik model.. hahah.. PRADA okeh! hahah.. u guys wait!!

10 comments:

Sham Ummi Echa said...

wah filla..cargasnya ko mghapdet.. pg ni je da 2 entry ko wat... mmg cokap..hahhaha.. kwn ko si moon tu mst pndai masak kan...aku tgk gmbo ayam tu jer aku da lapo nih.. meriah tul korang brbuka puasa yer.. siap brposing bagai...

ila de cute said...

wah bestnya korang bergumbira...huhuhuh sedih aku tak dpt join...tapi nak wat cemana kan, aku ni kan anak yg baik dan solehah gitu...huuhhuuh...

seronoknya korang, filaa, apsal ko tak amik gambar makanan byk2...laaa ko bwk signature dish ko tu lagi ek? hehehe

happy2gether said...

alahai...jeles sungguh nengok korang mkn2 gini..dahlah aku dlm pantang..tgk gambo pon meriahhhh gilerrr...suker tgk lenny preggie, cute jek...eheh apsal aku xde acara 'angkat perut' tu masa aku ngandung? emm aku pon nak demand mkn nasi dagang lgk pas pantang bole?huhuuu...nanti korang dtg mkn2 umah aku lah raya nanti ek?mmuahhhh...rindu giler ngan korang semua....

hOtMaMa said...

wahhh..sakan korang ek...!

Miss Moon said...

wah sangat meriah u olllsssssssss

waduh aku baca entry nko tersengeh sengeh sensorang hahahhha aku pun tak der amik gambo nasik dagang tew hahhahah . Kali nih mmg made special utk korang ...gumbira hati tgk korang makan tak hengat donia pastuh semer kekenyangan cam buaya tembaga silver emas suasa semer hahahhahah

Penuh 1 meja aku yg kiut miut tew . Jangkakan nak ala ala buffet makanan hidang atas meja then semer terjah n makan ala kampung bersila di atas lantai ...hahah last last aku ngan nko je pilla duk kat meja tew ...sementara tunggu lenny ngan zz dtg hahahh sian dia org berbuka ouasa dlm kereta ..kita plak dengar je azan terus telan ayorrrrrrrr hahahha sangat haus ok ...mak yg duk mengukus nasik 1 jam nih pun sangat haus . Ingat tukang masak tak teruja ke ...duk bau nasik dagang ...lapo dowwwwwww

Aku suka la baca cara nko tulis. Nampak cam aku terrer gilors . Cam nasik dagang aku nih la yg paling sedap mengalah kan kedai nasik dagang sheila rusly hua hua hua kalau balik terengganu nih nasik dagang aku kena tolak tepi hokey ...sebab banyak lagi yg kebabommmmmmmmmmmm siap bungkus dalam daun pisang . Aku buley terlupa nak alas kan pinggan ngan daun pisang ...pagi tadik aku baru nampak daun pisang tew terselit kat tepi mesin basuh ...hahahhah sian pak sutan . Kemain agi aku paksa dia beli daun pisang hahahhahah . PAstuh pampers anak ngan toys yaya pun ley terselit kat rak periuk aku ...sapa pnyer kije neh ...misti Isk la neh .

Aku nak ucap bebanyak timer kasik la kat korang sebab memeriahkan majlis di umah aku yg ala ala kiut tew ....sempat la dinding cekelat tew jadi backdrop ala studio hhahahhahahahah mmg gamat ok ..harus jiran jiran yg lain makan hati bau nasik dagang n dengar kegamatan kiter hahhahah ....pedulik apa kannnnnnnnnnnnnnnnnnn.

ok aku nak komen yg atas plak .

Kalau Ila ngan Mai ada harus lagi gegarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Miss Moon said...

Nko dah makan nasik dagang berpinggan pinggan ...lidah nko dah buley cakap terengganu ke belom nih ..

cuba try nyanyi ..

wa timang wa timang landok ...landok sesama landok wey ..
...hahhah

ho doh guaner bereh dok ?

Mimie Ishak said...

Wei Bunny Filla....boleh ker rabbit makan nasik dagang???? setau aku rabbit makan carrot jek...heheheheh.....sonoknyer dapat makan nasik dagang...mai pernah citer kat aku si Moon tu mmg expert masak nasik dagang....mesti lah sedap tuh pasal korang semua makan bertambah tambah!eh satu lagi aku nengok zizie pon dah kuwus.....aduis..semua pakat kuwus nih....

...$weE+ 666... said...

uhuk! uhuk! tersedak aku dibuatnyer dowhhh... mimie ni lah... ni yg aku tak senang duduk ni, asal aku baca komen jer, mesti ada yg sebut nama aku... glamz gak aku nih!!! muahahahahaha... kuwus kah aku mimie??? itu ilusi khayalan peringkat ketujuh semata-mata tu... jgn caya, kamera trick sumer tu...

auwwwwwwwwww!!! i like okehhh... kaler purple jumpa brown, malatops!!! sib baik mak pakai kaler yg menariks tertariks itu... slama ni mana der baju aku kaler tu... sempoi gak kan... aku suker sangat reflection kaler timbul atas cat coklat moon tu... mmg rasa mcm kat studio gitu... sib baik aku tak pakai baju sama cam ko dowhhh... aku dah nak sarung dah tshirt baseball itam putih tu, tapi basic instinct aku mengatakan tidakkkkkkkkkkkk!!! huhuhu...

lama aku tak jumpa korang, aku rasa hepi gilos + syahdu la plak. aku menci keje aku nih! aku suker bila dpt jumpa korang tau... aku suker sgt! dgr lah jeritan batinku... ahaks!!!~

ko mmg kan poms... muka ko yg cun sumer ko tepek sini... abis tu muka aku??? muka aku??? sapa nak jawab?!!! sanggup ko menconteng arang ke muka aku??!!! eh mana der arang... conteng pakai krim kek coklat pun ok per... ko nih tak kaver line sini pun nak citer suar aku kotor makan kek nyer pasal... ishhhhhh... malu ler makkkkk!!! muahahahahhaha...

aku suker sumer pics! aku tak sabar nak tgk muka anak-anak kiter plak... hahaha... mana muka aku pesaing model PRADA ko tuh??? teruja aku nak tengok... hahahahahahaha...

aku dah bleh nyanyi dah moon, aku dah bleh!!! (siap angkat tangan atas meja okeh!!!) ko nak dgr tak??? ni sumer penangan nasik dage mu yg sedap tu ler... aku bukan stakat timang landak jer.... rusa, hyppopotamus, mengkarung, beruang kutub, sumer aku dah bleh timang dah ni... ko mmg terror arrrrrrrr moon!!! suspekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

*muahz muahz*

Miss Moon said...

wahhhhhhhh duk nyanyi2 ek ...sapa yg makan nasik dagang sila nyanyi lagu nih plok ..

wau wau pek pek
wau pek pek hujong galoh
masok keluor masuk
hujong galoh buker pintu
cak lalok lalok
cak lalok lalok

hahahhahahah lagu masa kecik kecik main hahahhahahahah lama doh aku dok nyanyi lagu nih ...hua hua hua

Kasih Aleeya said...

sham:hehhe..tgh cargas ler ni..heh
ila:tu ar ko..len kali eh?haha..(nsb ko x der..kalo x mmg aku kene kutuk psl cocktail)
happy2gether:mai windu ko gak.. harus raya ni ktorang nak terjah umah ko!! mesti okeh..suh bibik buat bakso.
hotmama: harusss!!
miss moon: ko nie moon..aku nak gelak ler lagu landookk landokk. aku mana reti ckp tengganu..yg aku tau.. 'menate beruk mu' .ahhaha.
mimie: mmg dap moon masak!!
zz: aku pon happy..blk uma tgk gambo aku gelak sorang.. tgk video lagik arr aku gelak!! hahah