Wednesday, September 03, 2008

Announcement!!....

Mai has safely delivered her 2nd baby... and this time it's a boy!!! yahoooo...congrats to u and family mai... i'm sure u'll be so happy right now..i can feel it..auwww... so mai has a boy and a girl now... wahhh dah complete dah rasanya.. pasni dah x der masalah nak boy ker girl.. maybe will visit her at her new house... (Puchong) this week gak..tgk ler biler yer mai....
So itu ler citer mai.... x sabar nak visit dier and dokong2 baby baru mai.. hehehe... nie ler kwn saya dari time study lagik... (gambar ulangtayang) sampai dah anak 2 org... sampai dari secretary dah jadik cikgu ok!! hahah... take care mai!!

Lauk buka puasa Day-2
sup daging - guna brand adabi 'Sup Siam'.. thanks Fara for introducing me.. (walopon aku jer yg rasa sgt sedap!!)
-ikan goreng bercili-

-sayor goreng-

saya update blog saya dgn gambar2 makanan..sbb saya suker tgk food... any problem with that?.. saya suker..sbb gambo food sgt cantik kalo nak dibandingkan dgn muka saya nie.. again..any problem with that? i have no intention to show-off apa yg saya masak.. bukan masak yg dasat pon.. simple jer.. but again.. this is my blog.. so i think it's up to me lah kan?.. lagipon.. salah ker if i want to appreciate my ownself kan? kan?.. saper lagik nak appreciate kalo bkn diri sendiri..

11 comments:

ila de cute said...

dap nya lauk yg ko masak tu filla,.... hehhehe untung pak raide dpt bini lawa n pandai masak cam ko ni... :P

Azie N Arif said...

filla...tgh bulan pose ni...tgk lauk2 ko masak buat aku terliur beb....filla...aku bukan sombong....aku ada...ko YM itu hari aku balas..tp ko sonyap jo....btw apa2 pun aku sayang ko....selamat menyambut bulan pose my dear fren..

mamalisa said...

uish..dapnyer, terliur beb..
konpem pandai masak la filla nih!!mesti pak radi bertambah sayang tuh :-)

Lenny said...

ha ah.. btul kata ila.. untung pak radie dapat bini cantik ngan pandai masak...

aku pas masak terus bongkang .. flet lah.. tak larat giler....

arini taktau nak masak apa tah...
takder mood nak masak.. sbb buka sorang.. laki aku keje shift petang.. cian aku kan..

Aryana & Adrienna said...

me sokong 101%...blog kiter suka kiter ler nak letak aper (sbb aku pun suka letak apa yg aku masak tak kira lah walaupun masak telur goreng) ...heheheheh

zie said...

pomps..terliur aku tgk ko masak bulan poser..teringat aku tatkala beronggengan kat pasar ramadhan..oo mai tu kawan ko dr dulu ker, alhamdulillah die dh dpt sepasangka, ko pomps?tak mo ikut jejak langkah mai ker..kalu ko tanya ku..hehe..bendera putih tuh masih berkibar teguh atas tiang tanda aku still surrender..haha..aku baru rasa nk bernapas filla..bukan tak mo, dlm rancangan gak, tp maybe rancangan untuk beberapa taun lg kut..ekekek..anyway selamat berposer pomps!

...$weE+ 666... said...

wahhhhhhh gituuu! siap wat announcement lagiks!!! nanti kalau aku peknen ke bersalin ke, ko announce gak tau! ahaks! taun bila? wallahualammmmmm... mcm kiter chat tadi kat ym, serrrem plaks aku! ko dah nak cargasss dah plak... ni kes teruja lah kan, byk geng 3g dah nak tambah korum, per kes kita tertinggal ketapi yer tak? aku rasa aku lah yg paling ketinggalan skali kot... huwaaaaaaaaaaaa... aku paling tua antara kiter, aku yg paling tak sedar diri yer tak... huhuhu...

aku teruja gilos tengok ikan goreng cili tu, btol la puji-pujian dorang ni. untung radie dpt bini lawa + pandai masak. sbenarnyer radie dok kembang kempis kembang kempis tu owang puji bini dia tau tak, tapi ego nyer pasal kena kontrol macho dowhhhhhh... muahahahahaha... ampun pak radie kalau baca ni ek!!! auwwwwwww!!!~

hOtMaMa said...

wahh..mai dah bersalin ek..! rumah dia puchong kat mana tu?? lela pun duk puchong gak.. ala2 berjiran bleh la dtg melawat mai nanti haa..!kasik tau detail sket filla...hehehe..
mak aihh.. lauk pauk ko mmg menggugat keimanan la..! aku adalah antara bloger2 yg menyokong ko menempek gambar makanan kat sini... bleh aku tiru weyyy..kengkadang fening gak tak tahu nak masak apa... bila masuk blog ko ker.. sapa2 la yg ada tepek gambar makanan mcm neh terus dpt idea... apa kes ko nyer statement tew.. ada yg tak suka ko tepek gambar food ker... aku syak org tu jeles sbb dia tak tahu masak..hahahaha.. matilah melezer lak bulan2 pose nih..!

flatfinger said...

cak!! mari mencelah...tu dia lauk2x berbuka posa amat mengiurkan...anyway selamat berpuasa utk anda dan Adie serta sicomel...kata kat Adie...simpan je la beskal tuh...takyah masuk competition...kayuh sambil tgk bulan bintang ja Putrajaya...hehehe

Kasih Aleeya said...

ila:huahhaa..statement ko..bebulu owang dengo..hehe
azie:uwaa ko x rindu aku ker azie?
mamalisa:x pandai..tp suker sket2..hehe
lenny:saper dpt ko lagik untung len.. preggy pon lek jer masak nasik ayam bagai..haha
aryana:haha..yer betoll..
zie: ko dok UK ko masak steak jerlah zie oiii..hahah.. pstt..teguh lagik ke bendera ko? aku join arr..hahah..
sweet666:weii lom cargas lagik..tu acah2 jer.. tatau lagik biler..heheh..
hotmama:rumah baru kat Puchong..tp aku tatau..aku kene kol mai..ko bg no tepon ko kat aku akufillanie@yahoo.com...yer 'org' tu mmg jeles sbb dia tatau masak!!! org tu laki aku!!!! hahah...aku suker dia kene laser..pdn muker..asik nak laser aku jek..hehehe.. (dosa ke wei?)
flatfinger: haha! yer.. sungguh x adventorous kan kan?..samat berposa!

Ummi Echa said...

congrats wat kwn ko mai..'
weh filla..aku lagik suker ko tempek gmbor food yg ko masak tu..sbb aku dpt idea plak apa aku nk masak..lg pon ko kn ada buku resipe pak radie wat tu kan..leh ler aku copy jer menu ko tu kt cni..hahahha lg pon blog kiter..suker hati kiter la kan...