Sunday, September 14, 2008

HAPPY 32nd BIRTHDAY PAPA RADIE

Nie ler kerjasama between me and moon..hahahah... aku kan bukan type2 wat surprise.. infact this was the first time kot blikan cake nyanyi2 birthday song gini? mebi sumer nie pon sbb kebetulan Moon nak buat Nasik Dagang on the 13th September... so dah alang2.. leh lah celebrate skali birthday si panjang nie...
Dah bank-in duit siap2 kat Moon mintak tolong blikan cake... tq Sutan.. sbb hubby moon yg pi Jucso beli kat SR tu.. Pak Radie bukan nyer giler mkn kek.. sama mcm aku jugak!.. hahah.. tp sajer suker2.. budak2 leh makan... ni penggila2 kek (esp. zz) sampai lutut dier pon nak makan cake.. dorang leh tlg makan gak.. hahahah..

So citer dia gini..me keluar dari celah dapor si Moon tu... sambil tegedik2 bawak kek... (gedik okeh).. pastu nyanyi ramai2.. Pak Radie pon muler lah belakon ala tekejut.. (glabah!!!!).. pastu terus dia wat aksi burung terbang dtg kat kek... heheheh.. Acih dgn confident nyer.. tlg mama pegang kan cake (sbb kan b'day papa dier..so dia bangga lahh!!).. hahahah...
Setelah settle acara tiup2 lilin sumer tuh... tibalah acara menggedik2 suap2 cake plak.. hahah.. atas paksaan tuan umah kami diminta utk menjadik model PRADA... pesaing terdekat kami ialah Pn. ZZ dari keramat.. hahah.....
walopon korang kata aku pose gedik..yer betooolll..mmg pon! hahaha..
mcm pompuan bermasalah aku nih..hahah... tgk ler muka pak radie yg malu2 meow.. nyampah!.. (aku pon segan sebenarnyer..hahah)yer2.. tgh belakon sambil diperhatikan photographer2... ngn tukang meriah majlis.hhahh.

siler jgn muntah darah yerrr... bagi laluan sket yerr... hihikkkssyer x per..siler2 kutuk jer.. leh buat iklan... ada saper2 nak pungut kami ker.. auwww..

sekian dulu drama swasta arinie... kepada photograhper tima acih... pada kwn2 lain yg sama2 celebrate bday Pak Radie juger.. tima kasih yer? cake aku ada lagik dlm fridge x usik!! hahah.. to Pak Radie... hope u like the surprises! (ni first time okeh).. harus ko blanjer baju raya+kasut raya+make up raya+ jeans raya+ duit raya.. satu bakul sbb aku dah mensweet2kan diri dah buat mcm2 nieh!!

11 comments:

Mimie Ishak said...

wah wah wah...HAPPY BIRTHDAY PAK RADIE.....SEMOGA PANJANG UMUR, BAHAGIA DAN DIMURAHKAN REZEKI DISAMPING FILLA YG 'GEDIKS' DAN ACIH YG 'TOMEI' itu! wah wah bersuap suap aku nengok korang eceh! malu2 pulak!

-butterfly- said...

:: yeayy!!
:: beshnye celebrate birthday husband..
:: ngeh!!ngehh!!
:: btw, moga Pak radie akak dipanjangkan umur & sehat selalu..

p/s : u've been tagged by me :)

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Miss Moon said...

filla ni 1st time ke nko wat suprise kat radie ? hahhaha aku siap guna kelebaran badan aku utk tutup pintu dapur tew hahahh masa nko ngan zizie tgh nak setup kek hahahahha....

yg aku tak tahan tew siap pak radie wat muker ala ala terkezuttttttttt hahahhahah nanti aku update gambo kat FP ek ...aku nih kan malas nak update blog aku hahahhahahah cam nko pun dah malas apdate nko nyer FP kan ...nko upah la mana mana maid indon gie bersihkan FP nko tew dah berhabuk bersawang semer ada ....

Bagus la nko PIlla bab acara makan makan ni nko dah plan sesiap ..siap suh org lain bwak makanan ....nanti habih la aku semer org mintak nasik dagang ...harus aku bukak meja pukul 5 kat bazar ramadhan tepi umah aku tew ...hahah mari mari nasik daganggggggggggg. Ha dah ada yg terliur ke ...specialy made pakai rempah darik terengganu . Pila aku bagi rempah tew nko pakai tau jangan simpan sampai expired ...pahammmmmmmmmmmmmmmm

acara bergambo tew nko ngan radie mmg best ala ala model gitew? gambo yg wat muker eksen tew akan ku edit special gitew u just wait hokey . aku kan lambat sket banyak komitment gitew hahhahahahh nyampahh.

radie ku sangkakan malu padahal dia suker kan kan kan ...betul tak pilla .sporting habih pak radie . Yang pasti nyer setiap klik kamera nko pose yg berbeza beza...hahhahaha mmg ada talent jadi malaysia next top model auuuwww...

bebudak pun enjoy kan siap wat kuar carrot bagai ...nasib aku tak wat kuar sawi lengkuas kunyit bagai hahahhahahhahahah ala ala vegetarian la bebudak tew .

syuHaini said...

epi besday to pak radie..mga dimurahkn rezeki & pnjng umo sllu..rmntik gitew ko dgn pak radie yer kak..aku lh bygkn kdaan ko msa tu..dlm hati xmo wt..tp kena wt gk aksi2 rmntik..kuang2..if aku & jeja de..mau ketawa snguh2..hihi...

...$weE+ 666... said...

siotnyer poms... tak ikhlas dowhhhhhhh... wat seprais sweet2 konon, rupanya nak mintak blanja shopping raya... huhuhu... bistu, aku??? aku yg turut terlibat mengkaverline kek masa pak radie dok jenguk dapur masa tu, takkan tak dpt imbuhan apa2 kot??? aku nak gak lerrrrrrrrrrr.... muahahahahahahaha...

korang mmg lawak arrr... sbenarnyer nampak cam romantik, tapi pasal dok sakan kena sakat, korang mcm ala2 terkesima nak posing tak reti gituuuuuu... mana ada satu pic tu aku tengok hampir2 nak cimolot mereciksss??? mana ek??? harussss pic tu ko wat front cover ko tau tak!!! gimik sure menjadik punyer lah!!! dgn title "kucupan bibirmu bagaikan elektrik!!!" muahahahahahaahahaha... aku suker dowhhhh masa part tu... aku kan berjiwa romantik... muahahahahahahaha...

tapi best, korang sporting giler... ko mmg gediks poms... aku tgk sendiri tahap kegedikan ko malam tu adalah yg paling maksima... aku ada rakam pakai video kan... sila masuk sini arrr weh, buat penat aku amek video arrrr....... panjang sangat ek?!! pedulik hapaaaaaaaaa... hahahahahaha...

to pak radie, hepi befday la yer... lenkali suruh bini ko wat seprais cenggini lagi, i likeeeeeeee... smoga bahagia slalu di samping keluarga tersayang... hidup mesti sempoi!!! ahaks!!!~

ila de cute said...

aduiiii...melepas aku nak nengok saat saat romantik ko dengan pak radie..jeles jeles... romantik gak ko ngan pak radie ek... apsal tak cemolot sekali...sesuai korang ni jadi model prada.. filla, sure lepas ni pak radie pun akan wat surprise utk ko...

happy birthday pak radie....

moon!!! bila ko nak wat acara cam ni lagi...harus le aku tuntut acara melenggang perut cam lenny tu....

Miss Moon said...

ha aku akan buat nasik dagang lagi hanya apa bila mak yong aka Ila je yg mintak . Kalau yg lain perut yg kempis kempis tew mintak ...tak koser mak nak layan hahahhah harus kena dtg sendiri kukus nasik akkakakak

Ila tunggu perut nko besar sket ek ...masa tew acara lenggang perut moon kat open house ila n kat burger king ....nanti kiter kasik lenggang perut ila plakssssssssss. Agaknya Syahmi akan nangis tak? misti dia ingat kita org buli nko

busyuksayang said...

filla, i swear...this is so sweet...:)

'happy belated birthday to ur hubby...'

Kasih Aleeya said...

thank u very much kat sumer my friends komentorrrr2 kat sini yg wish happy birthday kat Pak Radie..(eh aku lak tukang kepoh)..haah.. yer edisi kanak2 dan carrot nanti dulu yerrr..aku simpan baekkk nyer..hahah
thankssss!!!

Sham Ummi Echa said...

hepi 32nd besday pak radie.. cayala filla... romantik gak ko ni yer.. mst pak radie bangga ko wat surprise dpn kwn2 ko sumer wpon dia shy2 cat gitew..
pape pon aku doakan korang brbahagia n brkekalan la hndaknya.. amin.

azdra-azdra said...

hahahahahah

bodoh moon nih..gune kelebaran tutup pintu dapur...hahahahahahh statement lawaks gilerrrrrrrr...

hahahahahahhaha

lawaks tul..mmg aku rasa mcam dengki jer..asal aku turun Kl jer..moon ko tak buat nasi dage..ko tau tak moon?? aku lebey suka makang dasi dage dari kerabu oooooo...wahhh..comfirm naik sekilo terus aku.. aku nak buat nasi dage..kie cakap tok sah..awak bukan reti masak pung... mangkuk tak pilla?hahahahha

pak radie ku sayang... hahahahahha aku panggei ko sayang.. marti la weh.. sebab aku sayang ko radie?? sbb kaki aku muat pakai selipar ko...hahahahha

anyway pak radie.. happy belataed bday! semoga dimurahkan rezeki dan berkat dgn kebahagiaan sehingga akhir hayat..