Thursday, September 04, 2008

Buka Puasa Day-3

Day 3
Hari nie lauk buka puasa mcm biasa2 gak... sebab senang so aku buat lah... balik from amik Acih kat nursery terus balik umah... bz lak budak ni ajak2 gi kedai nak bli ice-kim arr.. dah ler dah nak dekat kul 6 dah.. nak masak lagik... sekalinyer masa park kete nampak Pak Radie baru sampai gak..heheh.. (Alhamdulilah) selamat aku x yah bawak Acih gi kedai.. aku kadang segan nak gi kedai kat umah tu.. sbb Acih kadang amik gula2 tu sebijik jer..suh amik lebih sket dia tak moh..dia nak satu jek.. nak bayo pon malu..hehehhe.. so nyer... aku terus pass Acih kat papa dier.. aku terus balik umah.
-Ayam Masak Lomak Cili Api- (nak nampak ala terer sket buh peria..heheh)-Telor mata kambing jek goreng cili & bawang..pastu buh kicapKurma boss Pak Radie bagi..gambar keseluruhan

sebenarnya aku hangin sbb x pandai sgt guna camera kecik nie.. kadang ok..kadang blur.. menci tul..
Al-kisah Kasih...

Semalam budak kecik nie mengada2 lebih... mmg kene bantai ajer lah kan... ngn papa dier..kene bantai sbb lepas gi toilet dia tak nak pakai suar...cantek sgt ker nak tayang2 kat orang? pastu melalak2 x nak kawan papa..gi mintak support kat mama lak.. hishhh.. pastu biler dah kamcing ngn papa dier... x nak kawan mama plak..

Pastunyer Pak Radie nak gi tarawikh kat surau bawah jap.. dah ler melalak2 Acih nak ikut... mama lepas sidai kain.. malas nak layan terus selak pintu... yg kelakar.. Acih sambil menangis2 tu terus lari masuk bilik (ingat dia merajuk.. gua wat dow jer lah).. sekali dia keluar sambil lari2 bawak kusi pink dier...hahahahaha... lawak tul arr..

Jom tgk aksi Acih cuba nak bukak pintu...heheheh...

dia tarik2nyer bag Pak Radie tu..
pastu hangin..sbb mama amik gambo plak lagi..heheh

sedaya upaya tu... siap bunyik 'hiaaaahhhh..hiyaaahhh...'

burok tul muker kamu melalak Acih... pastu last sekali dia senyap bile mama wat2 citer.."shhhhh...nanti neighbour marah!".. pastu Acih wat muker saspennnn plak..hehhe.. dia jawab "mana ada neighbour marah?.. neighbour sleep!" then aku jawab.. "A'ah ler..neighbour sleep...Acih pon sleep arr".. dia wat bodoh.. dia blah... hahahaha...

4 comments:

LovelyLady said...

Hi....
seronoklah baca story pasal Acih ni, kelakar + cute....

suke acih said...

kih kih kih (gelak guling2) lawak gile bace kisah acih nie...jimat kalo belanje acih ni, yele die nak sebiji gule2 jek....he e he he he

okinokiyo said...

sama perangai dooowhh dgn nasya nak ikut gi terawih..tensi aku.layan dia nangis mcm xpenah jmpa ayah dia plak..dah tu bila aku pujuk tepis2 tgn aku.

bab xnak pakai suar tu pun sama.aku pun babap jek kalau nak bogel2..aritu dia xnak pakai pampers, aku biarkan 5 minit pastu leh plak dia kencing mcm banjir-bnyk giler kat rumah mainan dora dia tu..tak pasal2 mlm2 laki aku kene mop..

-butterfly- said...

:: hahaha..
:: adoilaa Kasih ni..
:: sabar je la..
:: saje lah tu die nak maja berlebey2an dgn kak Filla tuh..
:: :P

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^