Monday, November 16, 2009

SUSAHNYE ENGLISH!!!!!

di suatu pagi yang indah tatkala menjamu selera di meja makan di rumah...


Acih: mama mana nak letak balls nie?

Mama: bukan balls, kalo satu, ball je..tak de 's'...

Acih: ok...


*********************************************************************************


pastu kat luar rumah nak tunggu lif nak turun bawah....



Acih: Mamaaaaaa.... tgk tu... trains!!!!!

Mama: mana??

Acih: tu trains tuuuu....

Mama: bukan trains... kan ada satu je tu? train!!! takde 's'..... kalo banyak train baru ckp TRAINS..faham tak?

Acih: oooohhhh....

Mama: cuba bagi tau apa lagi kalo banyak boleh ada 'sssssss'???

Acih: RUMAHS!!!!!

Mama: )$%&*^(*&(^()^& huahahahahhahaha!!!


pengajaran cerita ini.... ermmmmmmm sile fahamkan anak anda apa itu singular apa itu plural.... dan sila bagitau rumah itu adalah house!!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

yati_hamid said...

hahaha... so cutee la kasih ni..

teringat lawak dlm satu email..
kalo kawin satu.. mampu
kalo kawin 2-3-4.. mampus
leh ker.?? hahaha

oleh tu. betul kata ko.. ajar plural & singular..
tp, jgn campur adukkan english n bhs..hikhik

mannira said...

wakaka...lawak la acih...

Chooyaya! said...

hahahahha. acih kecik2 dah ada bakat lawak macam mama dia ni.. comelllllllllllllllll

nadya omar said...

akak!
sy dh abes exam, asik view blog akak, takut2 ada cite baru, tp xde, sgt teruja bila akak dh update.
akak sihat? mcm mana medic check up? okk x? baby sihat?? **errr. bzbody.. excited akak dh hapdet blog!**

Anonymous said...

BABYSSS..SIHAT'SS-SIHAT'SS JERSSSS...KIHSSKIHSSKIHSSS

Anonymous said...

salam kak filla,sayer silent reader akak...best ah bc blog akak..salu follow blog akak ni..aper2 acih lawak ahh..kiut lak tu...nway, tahniah for the incoming baby...

S!eZaN said...

Acih lawak giler..gelak guling2..

Siti Fatimah said...

geli hati i baca entry u nie hehehe... ada2 aje acih tau!!!
p/s: last few wknd mcm ada nampak acih & pak radi kat OU lah but i x nampak u lah pulak kan.... nak tegor segan kahkahkah...

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila buat extra class for aceh lah. hee.

JuJue said...

ehh tu tanda tanda budak tu bijakk okehhh...
sebijikkkk cam aku!

busyuksayang said...

lawak la acih nie :D

Mummy Aisy said...

hi kak filla... hr sabtu lepas npk akak kt mamak... comel je acih... nk tegur tp cam segan je... hehehe....

ms diaz said...

haha..pandai betul acih ni..kalo i kecik2 pun belum tentu lagi nak bagi jwpn tu..sbb tak tahu..ehehe

Muhammad Ijam said...

caya lah acih... i lyke!! go rumahs!!
ahahahahaha.... mmg selamba..