Thursday, November 05, 2009

Menghantar Mentua ke Kelana Jaya utk ibadah Haji..

Selasa yg lepas, kami amik cuti... sebab nak menghantar Ibu/Bapa mertua ke Kelana Jaya... perasaan masa tu sedih jugak lah... masa kat rumah orang azan tu.. pon rasa meremang bulu roma...

dari pukul 9 pagi mcm tu..bersidai sampai dekat kul 2.00 petang... perghhh gile menguji tahap kesabaran.... aku dengan tak laratnye... serious loya gile tekak.. tp jgn ikut perasaan.. sabarrrrr...

bag dah siap sedia..tp last minute masukkan plak bag purple tu dlm bag beso lain kaler orange.. mcm nak roboh plak tgk bag purple tu.. dijangka akan berada di tanah suci sehingga 45 hari sebelum kembali ke tanah air.. lama giler... dah lah selama ni my MIL yg jaga cucu2... so my SIL yg amik alih tugas selama 45 hari nie... hehehehe... selamat menjadi babysitter berjaya kak yati!! kemas kini bag.... tape2 ape yang patut... aku yg lemau mcm orang kalah judi... hehehe... (sebelah mak mentua) my mom (si jubah oren) bersama besan... dan dua orang perempuan comel kat tepi tu tengah kunyah2 kerepek (si baju hitam itu saya dan yang tengah kunyah lagi sorang tu my SIL yang akan menjadi babysitter kepada baby Nurin yg kecik comel loteh) eh mulut kami mcm sumbing kan? ..huahahaha.... pak mentua saya Pak Haji yang lidah tesentil tu mcm korang tak kenal plak... apak saya lah.. hehehehe... jemaah tengah khusyuk dengar taklimat... ni semua rombongan kami tesandar kat tepi pagar....


semalam dpt sms dari my sil.. dia bagi nombor tepon FIL kat Mekah... depa baru lepas solat kat Masjid Nabawi... wahhhh sedih plak rasa... tapi mesti dorang happy tercapai hajat sekian lama nak menunaikan ibadah Haji.... semoga pergi dan balik dlm keadaan selamat....... maka kali ini.. berhari raya haji bersama mak&apak saya di ampang.... Pa, sile rela yeh!! kejap jer 45 hari tu... kang kita sama2 gi amik dorang kat airport yeh? (kene pujuk sket pak radie nie.. dia ni rambut jek panjang.... tp jiwa syahdu sket).. huahahahaaaaaa...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Mimie Ishak said...

nko ada tak mintak PIL nko berdoa supaya dapat anak lelaki kat sana doa nyer selalu mustajab.....

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahah..ada!! (sempat lagi tu).. tp x kisah ler boy ke gegirl.. mak redhooooooo...

Chooyaya! said...

Semoga selamat pergi dan kembali yer Mak Apak Filla...

p/s; Mak ko hot siot...

Lenny said...

filla.. perasaan dier lain kalau mak pak g haji... mmg syahdu.. mesti pak radie rasa camtuh...

takper.. kita doakan drang selamat pegi.. selamat kembali.. and dapat haji yg mabrur... aminn..

YanDarwisy said...

Salam Singgah...kita doakan mereka selamat pergi & pulang dan balik dgn haji yg Mabrur. Mak kita pun dah selamat sampai ke Tanah Suci...

mannira said...

a'aa betul tu perasaan dia lain mcm, kalau g haji ni..kalau g london tak rs sgt mcm tu...

Sutera Batik said...

Ms peknan Acih dulu ur parents g mekah kan? Ni ur FMIL lak g wat aji.. Bagus tol.. HUhu

Filla ~ Kasih Aleeya said...

chooyaya:a'ah mak aku hot tempered!!!

lenny: a'ah syahdu lah..sedih jer rasa....

yan darwisy: sama-sama lah kita berdoa..mudah-mudahan...

mannira: kalo gi london konpem tekinja2 nak pakai segala boots, segala jacket... auwww...

sutera batik: wehhh bagus daya ingatan!! hahah.. a'ah 2004 my parents pegi...now 2009 my PIL plak pegi...Alhamdulilah.. dan semua pegi time saya peknan!!! haha..

Widurisha said...

Salam,cr elegant wear,kebaya,blouse dll?Jemput ke http://www.widurisha.blogspot.com TQ

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila. muka sememeh pon hot lagi ok ;) take care..jaga baby in ur tummy tu baik2..

happy2gether said...

Alhamdulillah, giliran PIL ko plak pi Haji..aku doakan dorang selamat pegi dan balik, dan dpt Haji Mabrur...emm lain kes aku, FIL aku jatuh sakit pulak, ikutkan dorang pon pi haji thn ni...may be blom rezki dorang....harap2 cpt sembuh...dugaan...