Wednesday, November 04, 2009

Sesi Adu-Mengadu...

macam biasa takde entry bergambar..... cuma ada entry mengadu jek.. yelah.. i kan manje lagi mengada-ngada...

di stage ini, saya mula kelihatan mcm pompuan gile yg tak terurus.. ko letak lah eye liner nak bagi mata bersinar-sinar dan nampak bermaya..tetapi tetap TIDAK okeh.. malahan muke saya sgt keletihan dan tak bermaya... kalau pregnant kan acih dulu.. saya mabuk/loya time2 maghrib tu.. tp kali nie... lom penah skali pon muntah.. tp saya dpt rasakan dlm beberapa hari ni konpem aku muntah punyelah... cuma saya gigih menahan diri dari muntah.. cpt2 saiko jgn muntah.. so berjaya utk tidak muntah!!!

air liur dah jadi payau dan pahit, tekak dah kembang-kembang sket.. tp bile tgk nasik ok jer? dulu tak leh... tgk lauk2 besantan terus kembang geli anak tekak.. now ok jer... badan semakin menggemuk... aku tatau ler ni sbb peknan ker sbb mmg aku GEMUK... suar jeans mengetat kat paha... Pak Radie ckp ni GEMOK... benci okeh!!! baru nak berangan ala2 Jessica Alba.. perot jek beso... ini blom apa2.. anak baru beso kuku kelingking, tp perot, paha sumer dah membesar... how how? uihhh ini ada possibility aku mengembang dengan jaya nye mengalahkan peknan anak first nieh...

malam-malam kat umah..jangan harap aku nak on laptop bagai.. aku masih leh masak lagi lah..tu pon sbb peknan kali ni tak leh lapar langsung.. sbb seriau,.. kalo lapo perot masuk angin konpem lagi nak muntah... so isi tank bagi penuh2.. pastu bukakkan Acih cd Upin-Ipin, aku kebabom!!! tapi customer-customer framekasih dont worry, saya masih check email almost everyday kecuali weekend.. (sbb weekend salu kuar).. walopon tgk email rasa nak muntah.. tp mak hokey jek lagi nie... go filla go!!! hehehe....

tgk kain baju yg tak sempat basuh rasa nak nangis jek.. kain tak belipat pon rasa nak nangis.. tp lantak lahhhh... pandai2 lah carik spender memasing kat kain baju yg mcm gunung tu.. tak kosa mak!.. macam malam tadi... letih giler... (oh bday saya.. thanks utk semua yg wish i tu yek)..hehe.. tak kemana pon sbb tak larat... anto PIL kat kelana jaya tabung haji dari pagi sampai kul 2.00 petang.. so dah penat dan tak celebrate apa pon.. balik umah mlm tadi awal dah tido..tp sebelum tido masuk kain dlm washing machine.. kul 12.45mlm tebangun.. rasa nak nangis teringat kain tak sidai.. uwaaaaaaaaaaaaaaa... tgk Pak Radie tgh layan internet kat hall.. rasa nak ckp "Paaa, tolong sidai kain.. tak larattttt".. tp mulutku terasa berat... dengan berat hati bukak grill sidai gak kain tengah2 malam tu... uwaaaaaaaa... dulu peknan stay ngn mak aku.. sumer mak buat.. skang???? pandai2 ler nak idop!!!
sekian saja sesi pengaduan utk hari ini.... oh sile elakkan dari 'terserempak' ngn saya utk tempoh saya pregnant ni yeh.. nescaya ko tak sanggup tgk muke aku... aku pon tak sanggup tgk diri sendiri..ini kan plak orang!!! smlm gi alamanda mkn pizza, sememeh giler... mintak2 x de org nampak.. dari parking straight jek masuk pizza...tunduk jer laju jalan.. malu!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

mannira said...

baby boy tu...ceh pandai plak aku ni...

mumy yaya said...

hepi belated!!!May God bless u wit many many more years to cum.....Amin!redha jer yerk!hehe.

APE AKU RASA said...

COMEY LAAA org peknen nih.....

go kak filla go.....

Anonymous said...

hai filla, 1st time comment ni. selama ni silent reader jee.sbb semlm i nampak u kat tabung haji.i pun antar mak i nak g haji.nak tegur tapi xberani...sbb tgk muka u cam letih ...xbermaya je.anyway, happy belated besday!kalo tau semlm besday u...leh ckp happy besday masa terserempak tu.hihihi...acih x ikut ye semlm?sbb xnampak pun dia..

yati_hamid said...

hepy besday filla...
org kata,kalo pregnant naik seri..
so jgn la malu nk jumpa org..
ko tetap cun melecun..:)

Anonymous said...

hari2 jumpa kak filla kat opis...cun jer ari2...so jgn malu2 k...=))

Mimie Ishak said...

puan filla, jgn lah terlalu stress sgt....tak baik ngandung stress stress itu semua temporary period jek..pejam celik pejam celik nanti dah 9 months....utk pengetahuan puan org pegnant ada seri die sendiri...skang nih 1st trimester mmg lah semua org selekeh...sbb pertukaran hormon dari normal kepada pregnancy mmmg camtuh..biler nko dah sihat nanti....insyaallah..mesti muker nko glowing punyer....heheh...yg penting nko sihat sepanjang pregnancy dan tidak dikurniakan mabok yg terok....pasal kain baju yg tak settle tuh pon jgn risau..biasalah kalau time pregnant die naik menggunung..heheh...(kasi discuss elok2 sama itu pak radie, soh die basuh sendiri baju die utk tempoh nko ngandung...heheh lgpun die mesti gembira membantu sbb dah lama menunggu kelahiran adik Kasih...mesti die okay punyer,kpd pak radie yg terbaca nih jgnlah berkecil ati ek...saya cuma nak comfortkan org yg sedang mengandung pasal dorang nih kita tak tau emosi die camner...kalau die okay mmg okay sgt...sampai tak terlayan tapi kalau tak okay....pon sama gak sampai tak terlayan heheh ini semua hormon org mengandung...ada gak org kater org ngandung byk cekadak..tp depends on people gak heheh..)aku sebenarnyer tompang gembira dgn bakal cahayamata yg akan dilahirkan ini...heheh AKU DOAKAN KORANG AGAR MENDAPAT BAYI YG SANGAT COMEL DAN SIHAT...KEPADA FILLA PULAK AKU DOAKAN SEMOGA SIHAT DAN CERIA SELALU DISEPANJANG PREGNANCY INI....jgn risau yek filla yg comei ini....1st trimester adalah sgt mencabar bagi sesetengah org tetapi nko berdoa lah agar perasaan yg tak best itu hanya utk 1st trimester dan utk trimester berikutnyer engkau sihat sehingga bersalin....pssttt aku tak terkejut kalau spjg pregnancy ni nko menyepi di blog maupun di fb sbb benda yg nko buat sepanjang tak pregnant itulah benda yg paling nko tak suker buat.......TAKE CARE DARLING!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mannira: fuh... mcm bomoh arr ko..hahaha...

mumy yaya: tq!!!

ape aku rasa: yes gogo girl.. auwww..

anonymous:alamak aiii..malu nyer... ai mcm antu bungkus kaler itam semalam..sgt lemau!!

yati_hamid: yer yer lah tu... hahaha... aku tak malu kot..org yang malu nak jumpaaaa..auwww..

anonymous: ni hantu raya mana lak nie!! korang suke je tau..aku tau ko saper.huahah...

mimie ishak: thanksss mimie...tetiba rasa terharu..tp rasa semangat biler ko bagi kata semangat cenggini..aku besyukur gak..ada org peknan sampai masuk sepital masuk air bagai.. aku baru loya2 kembang tekak adat lah kan? ah tak kira..nak balik tido jugak!!!! kui kui kuiiiii...

busyuksayang said...

very happy birthday to u filla...muahsss

p/s : rasa nak nangis baca entry nie :D

pHat sUe said...

yay bunyik boy!!! hoorayyyyyyyy

Sidratul Muntaha said...

laki ler kot filla
aku time pregnantkan aqil
bapak punyer malas
bapak punyer letih
segala2nya
tpi kali punyer pregnant
ok jer
siap boleh bwk motor sendiri gi keje lagi.
apepun..
chayok!chayok! tuk aku dan ko jugak!!

Anonymous said...

rilek kak filla.akak boleh.happy belated bday jugak u akak.mesti pregnancy kali ni hadiah paling berharga.org tua2 kata kalu kita sememeh,tak berseri,tak bermaya,org ckp anak lelaki.hehehe..insyaallah.dapat sepasang okla kan?akak apa kata every month akak upload gambo perut dlm blog.leh kami tumpang tgk perkembangan sekali.hehehe.tp pakai baju la.huhuhu...kalu permintaan tidak keterlaluanla...

Diana Abd Rahman said...

Biasa la peknen 1-4 bulan ni mmg cam gitu. Buat mana yang larat ..jgn paksa2 sgt..harap2 Pak Radie jgn buat tak reti ye yg bini dia tgh peknen tu..ringan2 tulang skit cakap kat dia hahaha..and to Acih take of your Mama tau..

huda said...

boy la tu kot...i 2 kali preggy muka mmg serabai...ke mmg muka aku ni serabai sepanjang masa..kehkeh...kali ni pun serabai gak & insyaAllah boy gak......

Anonymous said...

fila... happy belated bday.. n congratss pegnen lg.... ibu pegnen ni sexy la... ne de slekeh2... takecare.... (ur silent reader 1st coment) :)

Anonymous said...

Hi Filla...hepi belated besday!
Saya dh lama follow blog awk nie, kekadang jer ada comment. Hepi banget biler dpt tau yg awk pegnen. Mcm pakat2 jer ngan Jujue, Lenny & Ceera jer kan?

Mcm yg lelain teka...maybe baby boy kot. Saya dulu pon gitew gak ler...selebet jer...seb baik mr hubby yg mabuk2. Aper2 pon...cm mimie ckp...jgn stress sgt...jgn ikut2kan hati...yg penting enjoy your peknen nie yer...

happy2gether said...

Dila, fenat aku type tdk tetiba offline,sabo jeklah...emm xper kira ok aper ko x uwek2, setakat kembang tekak tu kira wokeylah. Aku dulu 2-2 pregnancy xdak muntah2 maybe aku jenis sumbat mkn sblom masuk angin n on time. Aku doakan ko pon sama cam aku...xdek uwek2 nih.

Bab ko rasa ko sememeh tu, may be ko pk camni, segala yg cantik/hensem tu turun kat anak ko kalo dia kuar nanti. Lgk satu ko bayangkan Acih masa baby, sure ko happy sbb Acih masa baby amat cute n bam bam. Kita doakan baby tu nanti sihat n sempurna, boy ke girl tolak ketepi dulu, dpt boy kira bonus aaa...tapi kalo girl kasih dpt playmate...kalo boy pon ko dah psycho Acih kan?

Lgk bab gain weight, no worries, aku yakin kalo ko fully BF nanti insyallah kuwus cpt, aku camtu, masa aku stop fully BF aku naik sdkt demi sedikit n sbb maleh exercise. Cam ko aku yakin ko suka exercise, sit up n pelbagailah...so confirm ko akan cpt susut...think positive...mmmuah...oops lgk satu rajin2 amik gambo pregnant, sbb moment tu amat precious maner tau ni jek last kita pregnant huhuuu...

happy2gether said...

Oops,pada Pak Radie, 'dokonglah Fillanie spjg pregnancy nih, dah lama kan ko tunggu saat nih kan?'dokong tu bkn dukung tau..ehehe bahasa indon...ehhehe aku pon doakan ko sihat spjg pregnancy n kembali ceria sbb ko tau kan apa yg kita rasa selalu menurun kat baby huhuu....Hugs n happy belated b'day!