Monday, November 23, 2009

The Biggest Loser...

hehe.. ni ler aktiviti aku petang Ahad sampai bawak ke malam...huahahha... begulung bawah selimut tgk citer ni kat channel 702 Hallmark tu... auwwwwww... best gilosss....





dia punye best sampai aku rasa nak bangun nak lari setempat okeh!! punyelah bekobar2 aku tgk dorang workout mcm tu... perghhhh ko tunggulah aku dah banak sok... konpem aku nk workout... hahah.. *semangat*semangat*.... iyer lah tu.. silap2 bekejar cuci berak budak, buat susu, cuci kain baju, dan bla bla bla yang tak abis2...





serious aku mmg teruja giler babeng laaa... bile tgk Finale episode tu.. perghhhhhh!!! tak caya okeh sebesar2 orang leh jadik halus mcm tu??? takkkk takkkkk..aku tak caya!!! tp nak buat mcamana?? benda tu mmg betul!!!! ko bayangkan 400 pounds okeh!!!!! leh jadik halus cekeding.. tetiba plak handsome!!! aku pegang ayat dalam citer tu...jgn bagi alasan nenek ko obes, mak ko obes, ko pon obes dari zaman kanak-kanak... walaupon ada betulnye jugak..kalo dah keturunan besar2..mmg susah lah sket ko nak jadi halus.. eh.. tp persepsi aku terus betukar 100% okeh!!! BOLEH!!!!! tp aku kagum... stok kagum giler babi nyer lah... tgk dorang struggle giler nak kurus dan sihat.. ko bayangkan.. beso giler.. pastu kene belari.. laju-laju plak tu.. kene cycling mcm orang giler... nak bawak diri pon tak boleh.. tp dorang boleh buat..walaupon menangis-nangis... aku serious nangis tgk yang si Erik tu... bile dorang kuarkan gambo dia masa gemuk tu... dia sendiri nangis tgk gambar dia masa tu.. rasa mcm baru lahir sebagai orang lain plak... berharga nye jadi 'orang baru' yg handsome beketak2 badan!!! tp ko tgk lah dia buat cemana nak berjaya... cemana nak reject sumer food yg dasyat2 mcm pizza, fries, cheese... huiii..nangis okeh!!!





cemana ko nak bertahan tiap-tiap hari workout mcm tu... pergh!! tp seriouslah.. experience aku yg seciput tu dulu pon aku mmg percaya lah... senang je ubat dia.. disiplin!!! ko kene set mind ko.. jgn malas.... kene buat tanpa stop sampai ler berbulan-bulan..bongok2 pon 3 bulan ke... berbaloi2 wa cakap lu!!!!! baru ko tau betapa hebatnye dpt workout.. betapa tekinja2 nyer rasa badan kalo tak dapat bersukan!! betapa puasnya hati ko bile tgk baju ko melekap-lekap dek basah sebab peluh... betapa puasnye hati ko dpt lari naik tangga sampai 13 tingkat walopon baru tingkat 6 ko dah rasa nak mampos... hahahaha...





setahun okeh... setahun aku murammmmmm jek sbb gemuk lepas beranak acih dulu.. tak caya gi tanye Pak Radie tu haa... benci tgk seluar2 yg tak muat tu... tp benci gak ngn perangai pemalas tanak start bersukan.... tp kene nekad laa.. skali start jgn berhenti sampai lah ko dpt hasil yg ko nak....





ye aku buat entry ni utk motivate diri sendiri jugak..haha.. padahal anak baru baper cm jek beso dia.. huahahah... dah citer cemana nak kurus balik lepas beranak... eh takper.. mak bercita2 okeh... lagi-lagi lepas aku tgk the biggest loser nie... bagus giler lah citer ni..dari kita ngadap AF tu hah... menyanyi pastu x kene vote ko kene keluar... yg ni dah ler ko kene kurus.. utk kebaikan dan kecantikan dan kesihatan ko jugak!! pastu dpt duit plak lagi.. pastu boleh bagi kebaikan utk orang yg menonton plak tu!!!
bile tgk citer nie.. tup-tup dorang keluar ngn badan yg kurus aku mcm dengan penuh teruja dan stylo ckp 'Oh My God' berpuluh2 kali...... glabah tp comel kan?? huhu... korang tak 'ter'OMG gakke tgk dah kurus gini?? eh tapi jap... aku tgk try nak baca Erik's shocking weight gain after blablabla years... eh dia gemok balik ke??? uwaaaaaa... korang try lah search tgk balik..dia gemok balik ke aper?.. malas aku.. dah nak balik dah nie....

eh yg tak baik jangan ikut... kita ikut jer usaha dan semangat dia sampai leh kurus dan sihat!! kencing manis dia pon ilang okeh... eh dah aku nak balik... (tak sabar tnggu pak radie belikan roti john malam kang..dapnyerrrrrr) meleleh2 ayaq liuq mak nie!!!















EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Anonymous said...

aku diskas benda ni ngan member seblah aku neh. aritu dia kata dia tgk Oprah, berat badan dia mmg bertambah balik, less 100 pounds je dpd brt yg asal. bayangkan, dia gain balik 370 pounds lebih kurang after loosing 400 pounds... hmmm... tp macam ko taip la, motiva8 urself frm his loosing weight kan... ;p - Ira MOT

pHat sUe said...

btol displin nok!.

aku muram sekarang. terima kaseyyyyyyyyyyy! kate bf leh kurus. tak ponnnnnnnnnn huwaaaaaa

setahon ker? * pengsan *

LynN said...

salam kak filla....mmg brt bdn si ERIK'S ni naik blk la....xcaye ke..??? meh tgk kt cni..
http://images.google.com.my/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_j6c-A5oEIiA/Ss3WdNLtOaI/AAAAAAAAAIs/_e8NNjVopck/s400/erik-tells-oprah-about-his-weight-gain.jpg&imgrefurl=http://aniszherbalife.blogspot.com/2009/10/biggest-loser-asia.html&usg=__OzaDCf5jwHq3P6XybUDhEZIT1Xc=&h=263&w=350&sz=23&hl=en&start=2&um=1&tbnid=_vKpFVaL4n3iEM:&tbnh=90&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DErik%2527s%2Bshocking%2Bweight%2Bgain%2Bafter%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26um%3D1

Ibu_Khalish said...

biasanya kita ni semangat je berkobar2 nak kurus. kalau tak betul2 motivate diri n support dari orang lain, maunye tahan seminggu-dua je bersenam n jaga diet. ibu yang baru beranak satu ni nak turun 5 kg punyalah seksa....payah betul nak kuruskan drumstik.tgk workout dlm biggest loser, gluupp....

Sidratul Muntaha said...

fil
eric tu gemuk blik ler
dia appear dlm oprah
yg main kat 702 tu repeated
season yg paling latest aderlah time michelle duet dgn mak dia edisi couple
last2 dia yg menang
yg eric ni klu tak silap season bape yerk?
3 ke 4
tpi eric sendiri admit nak maintain mmg susah
displin tu yg penting

Kit Pryde said...

salam fila,

ni link kalau nak tgk Erik on the Oprah show (Jan 2009).

latest news tak jumpa plak.

http://www.bittenandbound.com/2009/01/19/erik-chopin-biggest-loser-gains-122-lbs-photos/

ShaZila said...

adoi filla....aku tgk badan ko cukup punya lawa lagi2 dan berbadan dua ni...aku rs mmg dah standard ko badan cantik...so x yah nk pikir sgt..yg penting bdn ko sihat..at least naik tanggan nak naik tkt 6 x mencungap...( mcm aku je tu )ahahha

busyuksayang said...

tunggu la pas bersalin nanti kan...akan ku kuncupkan segala yg terkembang...semangat wei...jgn yo yo jer udah la :D

noor said...

salam perkenalan filla..
awak dah gemok sekarang niepun tapi tetap cun...

JuJue said...

tu biggest loser kalo dia dpt loseeeeee kan berat badan dierr.. kalo berat tak turunnnn turunn? tak ke lagi biggest loserrrrrrrrrrrrrr...loser! huk huk huk...

prot aiii lapooo.. jom menyekek jom!

Ms Pancake said...

wah..mmg la teruja tgk.. tp semangat nak buat nye x datang2 lagi.. hehe.. i follow n link u eh.. :)