Friday, November 20, 2009

Bile Pompuan Emo Berkata-kata....

betul ke orang termengandung mengandung ni emotional lebih??? rasa-rasanya mmg lah betul kot... eh dalam buku pon ada tulis kan... perempuan mengandung nie macam-macam hal... tak leh lah nak salahkan mereka-mereka nie... perubahan hormon yg buat dorang-dorang ni jadi mcm tu...

macam aku ni?? ye, aku a bit emo sket semenjak dua menjak nie.. padahal sebelum ni tak dooo pon... laki nak balik? tak nak balik? nak balik lambat? ada mak kisah?? tak kisah okeh.... sbb aku tau dia ada hal dia.. bz kat opis... bizi nak gi minum ngn kengkawan... aku kan open minded.. so no hal... tp skang tidak lagi... benci tauuuu hormon2 nie... aku rasa mcm terbiar jek.... macam kain buruk!! auwwwwwwwwwww... menggelabah.. idak ler mcm kain buruk tu buruk sangat... rasanya sebab malam2 tak berdaya kot? pastu mcm loya.. nak temuntah.... pastu nak layan Acih... pastu laki asik balik lambat... pastu tak de apa nak makan.... mana lah aku tak emosi???? nak order kat kedai kelantan bawah tu.. perghhh.. bau dia pon aku dah tak boleh... biar aku mkn biskut pon tak per... aku rasa faktor2 tu buat aku jadik emo tak abis-abis nie....

ye aku tau... dpt laki sibuk kene lah paham.... hellooooo??!! mmg ler mak paham!!.. tp macam hiba bile muntah sorang2 kat toilet bowl.. sampai tepeluk-peluk ler toilet bowl tuh... (eh tetiba begenang air mata masa type ni).. sah.. mmg sah aku emo lagik!!! WTF tul lerrrr!!! pastu pening pale... tader saper nak picit... nak suh acih?? panggil sploh kali baru pandang.. pastu picit 2 kali jek... tak sampai 2 saat!!!! uwaaaaaaaaaaa.... hiba hibaaaa.....

pastu asik tekonang ayam belado omak den yo..... monci tul laaah!!!! dulu peknan acih.. omak den yang masak.. den tinggal nganga yo.... skarang?? skarang?????? pepandai den laa nak idop... dah bosa dah... iskkkk terguris hati den...

bile laki balik belikan char kuey teow.. terus rasa hiba mcm nak nangis.... (tupon tolong beli lepas sms!!!!)... bukak mata terus gi dapo carik gerapu... duduk makan ngap ngap ngap.. campak gerapu kat sinki, minum air, telan obimin, terus tido balik... sambil berdoa.. "Ya Allah, jangan lah bagi aku muntah lagi.. sayang Char Kuey Teow dlm perot nie".... sib tak muntah.... hihi...

semalam rasa berbesar hati dapat cuci kain ngn sidai... berbunga-bunga rasa hati sbb rasa sihat sket... mcm konpiden tak muntah... padahal lepas-lepas tu lah muntah yg maha dasyat setakat nie.. pergh!!!!! kuar nasik tengahari tadi ok... uiiiiiiii tak tahan laaaaaa... rasa mcm 'tersentap' segala isi prot.... sampai tak de ruang nak bernapas!!! masam berasid plak yg keluar tu.. menggigil2 badan ni haaa... (mcm ko sorang jek lah yg muntah time mengandung).. ces! fedulik aper aku.... aku kan manja.. mana leh sakit2 teruk2 ni.. terus nak nangis... bile ngadu kat Acih.. "Kasih, mama muntah tadi".. kang Acih jawab "heiii mama nie.. muntah.. muntah.... muntah!!".. ceh.. nyesal ngadu!!!

peknan kali nie... takde lah nak makan apa-apa yang best pon... cuma teringinnnnnnn nak gi makan asam pedas ikan pari mcm kat blog Ceeramoon hari tu... dia makan kat Kg Pandan.. tp tak de address.. terus ckp kat Pak Radie.. tp mcm nak tanak jek layan permintaan nie.. hibaa hibaaaa.. huhu.... 'ko bukan taktau, asam pedas ikan pari tu kan kegemaran aku!!!'.. arhhh sudahlah!!! (nasib aku dah makan beli lauk kat bawah opis ni semalam)...

tp peknan kali nie.. suke sgt makan ice jelly aper mende tah? kat foodcourt memana shopping complex mmg ada jual... yang masam tu... ada nata de coco, ada cube2 buah2 peach lah... pastu ada jelly2 kaler kuning tu... perah ngn limau kasturi tu... perghhhhh.. sejuk nye tekak mak!! kalo gi the chicken rice shop pon ada gak yg jelly nata de coco tu.. padahal selama ni tak penah makan pon... hari tu dua mangkok aku makan.. sodap!!!!

dah lah.. pompuan emo ni nak blah.. penat!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

mannira said...

oiitt..org yg tak pregnant pun, terbayang2 je asam pedas dlm blog ceera tu...

fila..yg org tau, yg kat tmn dagang depan balai polis ipd ampang jaya...kalau kat Pandan jaya/kg pandan tu org tak taula...

try la kat situ...

sian ko kan...org pun dulu gitu.. laki malas layan...so layan diri sendiri je..sedihkan... sebab tu org ms pregnant malas manja2 kan diri..org teringin makan kurma nabi pun tak de dia layan..mujur la danish tu, tak meleleh air liur sampai ke tua ni... he..he..

♥chentaMAYA™ said...

xtao sebab xpenah mengandung!~

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak filla...sabar ye banyak2..heeee

ZuNas77 said...

sian org pregnant..hehehe..

yg saya tau ceera pergi tu kat asam pedas kg pandan. ckp kat hubby awak, dia betul2 kat junction bawah jembatan MRR2 tuh.

ni add dia

No 37, Jalan A Kg pandan dlm, kuala lumpur.

kalau tau tmpt goreng pisang famous kg pandan, lagi senang. dekat je dari situ. tepi jln je..

ejea aziz said...

sob sob sob..huhuhuh sodihnye bace..btul2..time mcm ni la emo terlebih...sabo ye..mtk2 ler muntah2 tu sampai ko 3 bln je..
asam posed tu dkt je ngan umah den...ko ingat x jalan time antar frame tu..dia kt jalan beso deret ngan Satay Station..kalau xtau roger nti...perghhh memang sedapppp
opsss sowie..huhuhu nk jgk..

shafa said...

sabar ek...
biasalah perubahan hormon...
lama2 nnt mst ok...
caiyuukk...caiyuuukk...

Mimie Ishak said...

sabar filla, mmg 3 bulan pertama nih mencabar utk org yg selalu muntah during pregnancy.....aku doakan nko mabok ni utk early pregnancy jek...pastu nanti nko okay....kesian aku dgr citer nko....sedih pulak aku baca kisah nko kena marah kasih..."ee mama nih muntah muntah muntah" heheh...
mcm aku cakaplah dua dua kena sabar..engko kena sabar menahan dugaan perubahan hormon dan pak radie sabar melayan kerenah nko bertukar hormon...hihihi...lagi satu apa yg nko tak pernah makan masa tak pregnant itulah yg nko suker...dan apa yg nko selalu makan masa tak pregnant itulah yg nko tak suker...hihihi.....biasalah tuh...
Kemalasan mmg ada pasal badan kita tak selesa.....hihih....(aku ni cam memandai jek...tp itulah pengalaman aku mase pegnant) sabar tau...sbb mase nko pregnant nih adalah pembawakan anak nko tuh....kalau nko rajin die ikut sama rajin, kalau nko tabah nanti die pon sama tabah...heheh insyaallah......

anakcikmad said...

kak filla~
sy penah terbca satu artikel ni,katanye anak hasil dari ibu yg alahan truk time mengandung *ayat cam hape*, iq nye lebey tgi dari anak dari ibu yg xalahan...

cnfrm iq tgi baby dalam perut tu~hee

^_~

Anonymous said...

perghhh... macam2 kan. sian kat ko. nak suruh sabar pun, lelamo jadik tak sabar gak jadik eh kan. po kato nak sodap kan ati senirik, esok plan2 la poie umah omak, kol malam ni sesiap suruh dia masakkan ayam masak merah tu. peh tu ati tu jadik sojuk sikit. sambil2 tu doa la mintak dikurangkan hazab yg melando. pasal laki tu, mmg banyak yg camtu, sobab dio tak raso. takpo, cubo doa sikit kasik dio raso sikit apo yg ko raso skrg. botul poit, last time maso ngandungkan Ain Q laki den kato den ngengado muntah2 bagai. den doa sekali, dio lak mabuk seminggu dan seminggu tu la den relek sket, tapi lopeh tu den sambung balik la... muahahaa... memang sekso tapi seksi. muahaha... tapi den raso pueh hati sobab dio raso teruk peh tu den dilayan bak puteri bunian. sobab lopeh tu dia still balik lambek gak.. muahahaha... asalkan dio raso sikit pun jadi lah...! baru dio tau... - Ira MOT

Sham Ummi Echa said...

alahai siannyer ko filla..huhuhu.. sedey plak mak baca nih.. ni yg aku pikir 88 kali nk peknen lg nih.. dlu leh la lebih2 nk manjer.. mklum ler peknen anak first kan... pasni kalo peknen lg.. nk ke laki aku layan tekak aku lg...huahhhhhh

JuJue said...

ermmm menurut firasat hamba.. ada kemungkinan tuan hamba peknen anak pompuan??
apsal hamba berkata kata sedemikian rupa??
ahhhh hamba kan.. ahhhli nujummmmmmmmmmmmmmm.

busyuksayang said...

i faham sgt apa yg u rasa skrg nie...sabar ya filla...take care :)

Lenny said...

alalalala.... ciannyer..

aku paham.. aku paham perasaan ko... aku arituh pon camtuh.. rasa sedih... rasa cam... sbb i peknen.. i makin gemuk... dah tak nak layan dah la kan.. ahahhaa.. aku lg teruk siap nangis2 lg... laki aku ketawakan aku jeee... sabo je la..

yerla.. kita mmg time tuhla emo.. bukan apa... penat... sakit tau muntah tuh.. mmg tak dapat tolong apa.. tapi kalau ada org tepuk, usap belakang time muntah tuh..
lega skit ati kan? aku mmg kalau stock muntah.. sampai nangis2... sakitt pedih.. berasid seme lahhh...

acih sama la ngan alya... kalau tibe time concern dier datang... elok je main kat luar sorang2 taknak kacau aku rest... kalau tiba dier takder mood.. cam ko cakap la.. panggil doploh kali baru nak datang..

eh... panjang plak comment.. blog ko ke.. blog aku ni..? ahahhaha

pHat sUe said...

hehehe...

dah tau dah camne rase tak ditatang bagaikan minyak yang penoh.

nahhhhhhhh ... pekataan hiba ko dlm entry ni belambak okeh.

btol. sms baru nak tehegeh belikan. kalau tak sms. lenggang badan balik umah tido.

pHat sUe said...

terase macam keperempuanan jerrr nih filaaa...

Anonymous said...

Hai filla,

I dah lama follow blog you..tapi tak penah komen...kalo ni tergerak nak komen because i pun sedang rasa apa yang you rasa...
mabuk,lemau,lembik..dan segala galanya lah...I baru nak masuk 7 minggu...long way to go....and sekarang nih tengah terasa nak makan karipap yang maha besar...karipap kat ikea ke...tak pun...chicken cornish kat secret recipe....tapi laki ku tidurrr.....
sangat sedih dan lapar.

ShaZila said...

aku lak...mengadung x mengadung mmg dah emo...ni pun aku rasa mcm dah over emo..tu belum lagi aku berbadan dua...kesian siut laki aku....

happy2gether said...

Filla...aku doakan ko cpt2lah berlalu dr musim sickness nih...huhuu apa2pon ko harus kuatkan semangat, yakin boleh...jap jek nih..pasni dpt tgk baby comel...huhuu aku suka cium bau baby...wangi....

sheila said...

sian ko...
lebih kurang 2x5 lah ngan aku..

sensitif x bertempat..sesikit nak nangih..huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Drama Mama said...

hehe saya masa peknen pun very the emo. sikit2 nangis. sikit2 rasa terbiar. haha

sampai skarang saya suka ungkit ngn husband sebab dulu nak makan cendol dia tak gi cari hahahahaha