Wednesday, November 11, 2009

Lu Pikir La Sendiri Babeeeee....

malam semalam:-

sms pak radie...

me: Pa, nampak cincin ma tak atas meja solek ni?
Pak Radie: mane la pa tau, awk kan suke tarok barang merata
me: ma letak atas meja tu, sape plak yg amik..
Pak Radie:pakai laa... jari tu blom gemok lg
me: ma sapu lotion laaaa
me: dah jumpa dah bawah katil kasih

tah per per kan? nyampah i tau... jom tgk kejadian malam semalam gak masa tengah gigih mencarik cincin tunang platinum yg berbatu diamond kecik nak mampos sbb tak mampu nak beli diamond besauuu..huahahha....

time carik cincin:-

gile nye panik.. carik atas meja solek tak jumpa cincin nie... ni konpem budak kecik ni yg main nieh....

mama: Kasihhhhhhhh.. meh sini jap...
Acih: saya mama...
mama: Kasih main cincin mama yeh? mana? cincin yg mama selalu pakai tu.. smlm mama letak atas meja ni, kasih letak mana?
Acih: (muke konpiden ketepi2 kan perfume sumer... konon2 gigih mencarik)
mama: mana? ingat tak kasih letak mana? papa dah marah mama dah... ni bukan cincin mainan tau tak.... lain kali jgn usik barang2 mama.... ni cincin kawin mama tau tak??? papa bagi masa kawin...paham tak????? (huahah.. tetiba membebel kat budak 4 tahun..mcm dia paham)
Acih: yelah... kejap lah.... kasih tengah cariklah nie......
mama: carik sampai dapat!!!!!!
Acih: (lari gi bilik dia..konon2 tgk kat celah2 mainan yg belambak tu)..
mama: (haku dah sakit jiwa time nie... mampos ler tak jumpa kalo dia campak cincin halus ni kat longgok2 mainan dia nie....) pastu kasih relax jer main masak2 sorang2... ces!!!!!!!!!

then aku pon tonggeng2 tgk bawah katil... (uiiii leh tahan habuk ngn rambut..BENCI okeh).. skali jumpa aku nyer brush kening elianto yg aku carik semalam tak jumpa.... aik??? bawah katil.. ini sudah lebeyyyy ini budak kecik nie.... tau naper bawah katil???? sbb sikat kening yg kecik comel tu dah rongak2 Acih kejekan.. takut mak dia marah... aper lagi.. campak bawah katil arrrrrr....

then aku bongkok lagi kot2 ada cincin tu.. tp hampa... tp tak puas hati.. amik torch light plak... skali tetiba nampak blink2... yahoooooooooooooooo... lega mak kejap!!! terus tunjuk kuasa veto kat anak....

mama: Kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... meh sini jap!!!!
Acih: sayaaaaaa....
mama: Sini lahhhh...
Acih: sayaaaaa...
mama: ni haaa dah jmpa dahhh.. bawah katil kasih... asal campak cincin mama bawah katil???
Acih: jap jap kasih tengok... kat mana????? (sambil tonggeng2)
mama: dah dah dahhhh... tak yah...

itu jer kisah semalam.....


kisah petang ini:-

Kejadian berlaku dalam kereta otw nak balik umah....

Kasih: mama, lain kali jangan kawin!!!!
Mama: ah??? naper plak?
Kasih: kawin... kawin.... tgk cincin kan dah hilang!!!
Mama: eh, kasih yg hilangkan..nasib dah jumpa...
Kasih: yelahhh!!! kasih cakap... lain kali tak payah kawin... mama tak payah kawin ngn papa... nanti cincin tak hilang lahhhhh!!!!!

korang paham aper yang budak ni nak sampaikan???? huahahahahahahahahha..... kalo layan aku leh giler okeh!!!


kejadian baru sat tadi:-


tak sedap tekak... tak sedap badan.... rasa mcm angin sampai bedengung2 telinga, tekak aku sumer... mmg konpem akan muntah lagi nie... pastu mmg betul... muntah dengan jayanye.. ni 2nd time muntah... korang rasa best tak muntah kalo keluar maggie kat idong????? lu pikir la sendiri babe!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

aja_biee said...

kelakar betol la acih ni..
suke bace cite psl dia..
erm kak fila teringat ms pregnant dulu, mabuk sampai 6-7 bln.. gilerr ah.. fobia!!

-ilyannur- said...

kasih ni kelakar btol! tp seronok layan budak2 mcm tu!

fadel toha said...

cute aje Acih buat lawak...cam sape ek?

ratna said...

apaaaa?? keluar megi kat hidung? biar betul?? 1st time dengar.

anyway..kasih sgt pandai mencover diri..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

pandai nye kasih berdalih. hee.
buat2 xtau xtahan tu. siap jgn suh kawen n pak radie lg..heee. budak kecik ni. sabo jelahh..

Anonymous said...

ko tau filla, aku jadik addict nak baca blog ko nih tau tau tau sampai aku lupa nak bukak FB aku. Aku berterima kasih kat ko sebab u make my day lad! hahaha aku suka... aku suka...
pasal megi kuar kot idong tu aku tak penah experience sebab masa peknen aku kurus kering so mak aku tak kasik makan megi. tapi kalo takat roti canai ke, telur 1/2 masak ke, nasik lemak kuar kot idong tu mmg aku hadap 3 bulan (tolak seminggu laki aku yang mabuk)
-kasteme MOT- (if u do remember me)

Sham Ummi Echa said...

mujur dia nk gak tolong ko cari..wpon ko yg jmpa sndiri..

kalo ko nak tau...cincin kahwin aku pon ilang gak masa bulan poser ari tu... cam nk mampos dah aku cari...tp x jmpa... sgt sedih okeh.. dok kenen kt laki konon nk ganti yg lain... haram la dia nk ganti kan... menciiiiii

Faramin said...

saya penah..saya penah..muntah kuar megi ayam kat hidung.eyiew..comel je lah kasih ni.

Shadani said...

kisah acih sembunyi sikat bawah katil tu ingatkan aku kt hair dryer aku dulu.. kalo ko masih ingat ler.. hahaha...

hOtMaMa said...

hahaha..lawak la acih...hihihih

tu dia...dah start muntah2 dah.. aku dulu tang muntah2 nih yg tak bleh tahan nih...hazab kan..

hazlina said...

nice blog,jemputla follow blog kite jgk..;)

C!kpuanmuda said...

OMG! kuar megi kat hidong?? blom pernah.. blom pernah.. hoh.. maknanya tahap kemuntahan mak tak seteruk hang lah nyah... *lap peluh kat dahi tetiba*

ms diaz said...

comeila si kasih ni..em, die x jeles ke nak dpt adik ni akak oi?