Thursday, March 19, 2009

My Ayah's Birthday..

today 19th March 2009 is my ayah's 59th birthday... paling senang nak ingat dah umo baper..sbb lahir tahun 1950... hahah.. cuba ko bagi aku yg lahir tahun 1963 ker ape... habis jari kaki ngn tangan nak ngira tak lepas... so i'm writing this entry today (not for him to read ponnn) sbb nk citer2 sket kenangan indah bersama bapak tersayang...awuuuu... hahah... nak suh bapak aku baca nie? huishhhh... nak guna phone suruh sms pon kadang tekial2.. sian ayah saya... ayah saya sebenarnya mcm saya gak... agak slow..tp kadang bijak... sapa yg mcm sapa? ntah ler... tp hati dia baik mcm saya!!! bley gitu??
(aku ngn ayah..aku suker gambo nie.. tp sebenarnya benci sbb aku nampak gemok kat prot.. aper kes???)



saya sentiasa mendoakan kesihatan yg baik utk ayah saya (sumer org pon mcm tu kan?).. sbb yelah dah berumur ni kan.. mcm2 ler plak penyakitnyer... kadang biler dia tak sihat.. aku buat biasa..tp dlm hati adalah sgt risau... sbb ayah saya ni manjaaaaaaaa... sakit sikit ngada lebih.. (kan mcm saya tu).. tp saya kalo nak manja2 time sakit.. of course lah nampak comel.. tp ayah saya lagi comel... hihihi...


selama saya hidup 29 tahun (tak temasuk tahun ni yer).. tak sanggup nak type no. '3' kat depan tuh... hihi... seingat saya dia pernah babab2 manja pon 2 kali jer kot? walopon misai dia tebal dan dia adalah bekas polis... sumer org gerun tgk misai lentik bapak saya kecuali saya.. kisah pertama bukan dia babab saya... tp dia tarik pastu pulas tinga saya yg comel nie.. masa tu darjah 3 kot?... kenapa dia buat mcm tu? sbb saya pon tak ingat.. tp rasa2 berkenaan ngn bilik air... sbb dia pulas pastu lekkkkk jer dia tarik saya dgn telinga saya sekali menuju ke toilet.. (adalah tu..aku sepah kain baju kat lantai toilet ker aper tah)... pastu dia ckp 'nak kene tarik tinga mcm lembu baru nak jalan!!'... ha kan... bagus tak ingatan aku?? time aku darjah 3 nyer dialog pon aku leh ingat.... siler jgn slh ckp ngn aku.. sbb kadang2 aku leh ingat aper dialog tu walopon masa tu sok aku dah umo 58 tahun...


ok lagi sekali kejadian kene babab adalah masa saya berumur 19 ker 20 tahun.. lupa plak.. tp time ni saya bajo kat uitm lagi lahh.. (kan tengah mensyaitonkan diri time tu).. pdn muker aku... ntah ler masa tu byk sgt buat hal... mak aku?? huih jgn citer lah kan.. mak aku kan garang.. gedebak gedebuk gedebik dah kene ngn mak nie... tp bapak ttp sabarrrrrrr... hahahha.. tp masa tu dia naik hangin... dia tarik cardigan aku yg ala2 jarang tu.. pastu dgn kewl dan relax dia koyak2 kan dpn mata aku ni haaa.. nangis2 aku sbb cardigan tu mak syg okeh.. (eh mcm aku penah citer kan?).. tah ler.... pastu dia menolak ke menampar ke tertolak ker aku pon tatau ler kan.. kat kepala mak yg comel nieh... terus bedengung2 jek aku rasa... patut le citer katun tu ada kuar $%@&%^@$% segala bagai tu kan.. yer aku nampak bintang2 time tuh.. gelap kejap... sampai hati ayah 'pang' pala ayang tauuuu.... oopsss.. tebagi tau plak panggilan manja i... huhu...


itu jelah kot yg aku penah kene.... tp sebagai anak perempuan solehah yang lemah lembut lagi penyayang.. aku sikit pon tak amik hati.. dah mmg salah aku kan... so dihari jadi beliau yg ke59 nie... saya doakan semoga dia tetap akan ada bersama saya selama mungkin.. sbb saya takkan bisa memikirkan gimana caranya hidup saya ini tanpanya.. (eh tetiba jd indon plak).. kuakakakka... aku syg bangat sama kamu donggg... dan dihari jadi ayah ini.. saya dah fening tatau nak pwesen kan aper.. tp sejak dua menjak ayah saya ni berkecimpung dlm dunia pembelaan ikan air masin yg sgt2 comel.... adalah lebih afdal kalo saya dan Pak Radie dan Acih menghadiahkan beliau accessories akuarium.. (tul ke aku eja akuarium?).. ingat nak belikan ikan.. tp dah mcm2 dah aku nengok dlm tu.. segala Nemo dah ado... gipon dia mention aritu ikan tak leh sebarang2 beli nanti depa gaduh dlm tu... ok ok ok.... ckp jerlah nak segala batu2 hiasan tu kan... nanti ayang carik okeh? awwwwww.. ayang!!!! lempang nak?..

6 comments:

Aryana & Adrienna said...

pheewwwiiitt....bday bapak u sama arrr ngan bday mak kiter....19th march gak ...thn 1955........hehehhehe

C!kPuanMuda said...

babe, i dah agak dah.. hahaha siap baca 3 kali tapi tak paham2 jugak... rupa2nya untuk orang lain.. i rasa coment yangs epatutnya untuk i tu u terpost kat blog orang lain..:P

JuJue said...

beli la senza la... baru la comel

...$weE+ 666... said...

suker giler entry nih... :-)
how i wish to have someone to call me 'ayang' too... eh bukan dah ada ke? ermmm maksudnyer someone to call 'ayah'...

anyway, slmt hari jadi pak berahim!
hehehe... (ko rasa ayah ko marah tak aku panggil dia cenggitu? alaaa pakcik jgn marah, tak rock arrr...) *peace*

syareena said...

today is my emak birthday (20.3)....

n tomorrow my abg ngah bday pulok (21.3)

moga semua beroleh kebahagiaan....

sheila said...

happy besday to uncle brahim...
ckp tau ngan dia..aku wish dia hepi besday hehehhe..

"mcmlah dia kenal aku ni.."