Wednesday, March 18, 2009

kehabisan stock..patutkah membeli??

tajuk entry nie arini adalah setelah melihat bekalanstock2 harian yg dah susut menanti kering... uwaaa... tp rasa2 mcm nak berjimat cermat..tak semestinya biler dah habis..wajib kene beli.. mana yg rasa tak perlu tu... siler berhenti terus penggunannyer... tp mak konpius lah.. mana yg nak stop mana yg nak beli stock??? entry ini jugak dibuat selepas membaca entry mai-nasya ... berkenaan ngn shopping makeup..kuakkakaka...

Clinique toner/clarifying lotion
Jujue..... toner aku tinggal sikit dah... nak bli ke tak nie??? tp kalo baca kat mana2 pon.. adalah wajib utk menggunakan toner kan kan? tp aku tgk idok ler halus muker aku??? jawat jer..menci tul aku okeh!!! rasa2 mcm kene beli gak lah.... tp nanti lah dulu..bg kering giler dulu...

MAC liquid foundation
Dah susut nie.. tp aku wat dow jer... kang dah kering giler baru ler nak tekuis2.. Pak Radie memekak.. sbb gi keje pon nak guna foundation ni.. guna jeklah makeup murah2 gi kije.. boleh ker gitu? asing2 plak gi keje lain..gi jalan lain.. (punyer lah kedekut!!).. ko siap pa... aku nak mengikis sket duit ko yer.... sbb nya ini adalah tanggungjawab laki utk membeli peralatan makeup, kain baju, kasut.. spender... dan lain2... (siler ingat yer)..heheheh


MAC Two-Way-Cake
aku tatau ler aper jadah nama dier sebenarnya..tp rasanya cukuplah sampai disini... kalo ko abis.. mmg aku rasa x yah ler nak bli lagi... aku bkn nyer artis nak kene guna mcm2.. (sebenarnya duit nak kuar tu tgn menggigil)..huahahhaah... ni dah haus dah.. biler abis bye2.. samat duit aku!!!

MAC lipliner

aku guna satu jer... tp dah tak boleh pusing dah.. dah abis pusing tinggal cinonet jek.. menci tau... rasa2 mcm x perlu ler nak berlipliner bagai.. sapu jek lah lipstick terus... huhuuuuu....


MAC compact powder
tak yah beli..samat duit aku.. hok yg mak aku bagi bday pwesen aritu lom pakai lagik... sbb yg ado ni x abis lagi... syukrannnn2....

Evening Primerose Oil
ni pon dah selamat... sbb balik ampang aritu... mak aku hulur plak satu botol beso.. dia ckp dia malas nak makan... syukran ya mama!! kuakakakakak.... len kali aper tak nak meh campak kat aku....


DNhans
nak kene beli lah nie... huhu...sbb aritu nyer tinggal 1 sachet... boley? tu pon aku skip.. sbb tak beli lagik...


Handbag/Tote
uwaaaa..ini dari dulu mmg sepatutnyer aku kene beli... tp kalo ler korang mengikuti perkembangan aku... penah ke ko tgk aku pakai bag lain selain bag coklat cerut yg beso giler tu?? ado??? tak adoooo... sian kan? aritu gua dah usha satu kat website topshop.. mcm cun.. x mahal sgt..hihii.. tp skang biler bukak balik dah x do? aper ke heyyy nyer... nak pakai segala LV ke MarcJacobs ker.. hajat di hati mmg lah nak.. giler ker aper ko tak nak? tp hrmmmmm.. (menghela napas jap)... nanti2 lah dulu... janji aku ada bag.. sudah ler.. bukan org kisah pon... (weiii tp aku nak gak designer bag).. uwaa uwaa uwaaaaaa...


Shoes/Sandals
perlu ker? mmg ler perlu.. tp aku salunyer sgt susah jumpa yg bekenan di hati.. clarks aritu pon antara berkenan ngn tak.. tp aku sgt memuji puji-pujian tul okeh.. sbb aku ni.. pakai aper pon kasut.. sumer jahanam cpt... tp clarks sandal itam tu.. dah ler byk tali2 halus tu.. satu pon lom ada yg tecabut lagik... betapa aku kagum okeh.. dah ler aku gasak jer selalu... (tetiba tepikir pepatah..alah membeli menang memakai).. yer yer... aku sgt sokong...

Clinique liquid facewash
aku rasa tak payah ler kot... aku guna jek Olay ker tak pon lactacyd... hahaha.. weii ko jgn main2 okeh.. Lactacyd tu sgt bagus utk masalah kulit tau... saper ada jerawat batu... jgn segan2 beli jer Lactacyd tu.. harga affordable.. kat guardian watson sumer ada..jgn lak ko bli hygine wash tu ko ingat tu utk face.. ada ke aritu sket lagi aku nak sapu muka... boley?? dah tuang kat tgn dah liquid hygine wash lactacyd tu.. bodoh giler!! kalo tak harus ler muker aku berangin jek..kuakkaka... bab shower gel buat shampoo rambut.. tu dah biasa.. pastu shampoo rambut aku wat sabun badan tu biasa gak.. dah sapu2 baru prasan tebalik plak!! hampeh kan?????


*itu jerlah bebelan aku di pagi ini... aku mmg kuat membebel kan? tp kalo org bebel aku..mmg kepantangan aku okeh.. (pa, siler terasa..memang sengaja nak bagi terasa pon)... nanti ada time kita bebel lagi yer... aku x der mood nak meresize gambo kawin bestwen aku anny... sgt cantik okeh kawin kat belah sini plak...

13 comments:

anilda said...

Filla, two way cake MAC tu brapa harganya, termasuk lipstick, lip gloss. Teringin nak pakai MAC , mcm best je!!

Mummy Alysha said...

filla... aku ader barang clinique yg aku nak let go... sill NEW... arituh aku baru beli stock baru coz yg lama dah nak abih... unfortunately... dah beli... kulit muka aku sensitive laks... soo sekrg aku stop tak pakai clinique... huhuhu..balik nanti aku check nama dier...

Anonymous said...

kak filla.. minat sgt tgk ur blog. suke dnga u nye bubbling ari². nk tye akak la. cne akak diet pas bsalin ek. cpt nye slim. cun la.. nk la tau petua awet mude.. hiks hiks hiks..

~msery~

JuJue said...

wehh tu ler..aku soh beli toner anti blemish! tgk cam aku...bertahun2 pakai set tuh.. jawat? mustiii la adooo..huk huk huk takdir!

pencuci tu..ntah ler.. aku pon dah malas.. baik pakai sabun cap kapak jer lah..

lip liner? takyahh.. press powder takyah.. 2 way cake perlu! haha sbb tu lebih penting dr press poder nak tutup cacat cela okeh!

Kasih Aleeya said...

anilda:two way cake tu rasa2 mcm rm120 kot? lipstick rm58 kot?lip gloss pon bih kurang ler arga lipstick... siler lah try..
mummy alysha:ha ko balik tlg check..kot2 toner clarifying lotion tu no.2.. kalo yer..ko tolak kat aku murah yer..i lap u lah..heheh
anon:yer ko jer suker..laki aku x suker pon! haha.. MAKAN LAH DNHANS.. OK? NAK ORDER BAPER KOTAK??HAHAHAH...
Jujue:yeke? ok ler nanti aku pikir balik..ko ni syaiton ler..suker hasut aku tau!!!

Anonymous said...

Filla need yr fotopages add.. boley?

Kasih Aleeya said...

fotopages tu dah tak update... sbb dah kene block kot..dah x leh upload gambo..so dia tgh sunyi dan sepi jeklah..heheh..neway add fp saya ialah
http://fillanie.fotopages.com/

Anonymous said...

owh akak pkai dnhans. x nak try la kak. ape tajuk brang tu. neh bsunggoh² nk kurus neh..

~msery~

Anonymous said...

eh salah taip. bkn x nak.. x nah try.. arap maklum. hiks hiks hiks..

~msery~

Kasih Aleeya said...

anonymous: siler email akak bedah tukang jual jamu ni yer akufillanie@yahoo.com nanti saya citer lebih2 sket kebaikan produk nie..

okinokiyo said...

perghh fillanie meniagaaa...kencang seh...
weh aku pun rasa kene beli beg laa..haha alasan jek aku ni..
ko pun kene restock ehh..tula aku nyampah kalau semua abis serentak..toner aku murah je dulu loreal..kata boikot..so aku tukar neutrogena.haha

Sham Ummi Echa said...

yer la filla..aku pon pasan ko salu usung beg cekelat gedabak tu kan.. tp aku suker ar beg tu..cnti n beso..sumer leh cmpak kt dlm tu..

**zyDa** said...

tarrraaa...hye kak filla yg mmg de bez bler bubbling.sy pon ske n sentiasa view cter2 akak n ank yg sgt comel 2.k teruskan ngn usaha yg lbh gigih n mantap lg untuk memantapkan story akak nie..ahakz...ske, tetap ske n sentiasa ske view ur blog!kalo xder keje lagi ler...ngadap jer ur story..wakakaka