Friday, March 20, 2009

Mee Goreng.. tapi bukan mamak punyer okeh...

Ini mee goreng filla yg punyer... betapa solehah rajin nyer aku semalam... dah paksa-paksa pujuk-pujuk Pak Radie nak gi makan kat luar kat tempat yg best2 sket semalam... tpnyer Pak Radie x janji..kan dah seminggu ni asek balik kul 10mlm jek... so aku balik keje smlm singgah ler kedai... nampak plak peralatan nak buat mee... capai jeklah.. mls nak mkn kat luar....

tp bukannyer aku balik umah terus masak... harus bekejar bukak SPA Q dulu..hehehhe.. aku suker lah baju putih yg melissa pakai semalam... saper ada tgk???? yg baju putih masa melissa lari gi umah Datin Sofierra tu... hihi... yer akan aku carik gak yg sama tp yg murah giler... hahahahah...

dah settle lipat2 kain.. main masak2 plak.. dah ler ayam x der.. fish ball ngn sayo ngn udang frozen kat kedai runcit jer.. boleh lahh... jalan jerr...
amacam? ngancam tak mee goreng fillanie nie??? wah gitew..sajer jer mak amik gambo baik air liur korang berjejeh2.... kuakakakkakakakak.... close up sket.. sajer nak testing camera aku yg mcm demam2 panas sket tuh... biler focus dia dok bunyik 'kreeekk krekk' pastu ilang focus... rasa nak sepak jer...
adalah tidak lengkap kalo x der air kan? tp aku bukan jenis yg nak idang air sirap bandung bagai dlm jag siap berais2 lagik... ko gi kedai ler nak mcm tu kan...hahaha.. slalu mmg minum air kosong jek.. so nak bagi namopak mcm poyo best sket.. aku amik ler acih nyer air ni.. sorang satu ngn Pak Radie.. tp rasa mcm hampeh.. ingat dah expired..tp tgk ok jer? hantam jerlah..
tadi close up sgt.. ni jauh sket... sajer nak tnjuk cili merah aku.hihi... tak larat okeh..prot dah bunyik2.. lagi nak gambar2.. menggigil2 tgn ni nak zoom gambo...hahahhaha..bengong tul org ada blog ni kan?

ini adalah pinggan yg dah licin..tu apa maknanyer? biasalah.. konpem ler aku masak sedap giler babas... sampai licin licau Pak Radie bini Pak Radie tu makan masakan dia sendiri.... hahahahahha!!

ok ler... permisi dulu ya.... gue ada tamu mau dateng ke rumah gue nie... cik atta dipaksa mau dtg nih... harus gue hidang2 kan butter cookies yg udah lemau itu.. ngn nescafe tin sejuk kat fridge... (uih gue gak sabar mau ke bali nih) ya kawan2 harap tabahkan hati nungguin 237 episode dari bali ya!!! kakkakakahhhhhh... adiosss...

13 comments:

Anonymous said...

nampak sedap.. tapi kalau buat sendiri sure nmpk tak sedap. bagi laa resipi... ada letak bawang putih tak?? cili byk mana?

Miss Moon said...

dap dap nyer filaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku nak jugerssss
bila nko nak masakkan untuk aku nehhhhhh

genny da bomb said...

dapnyeeee...entry makanan mmg best!!

MimY HaMiD said...

filla...i pn admire bj melissa smlm ..tp mcm pnh nmpk kt 1 kedai sg wang deret vincci tu..try la survey...leh ar bawa gi bali babes...sure hottest...happy holiday

...$weE+ 666... said...

perghhhhhhh! mmg nampak cam sedap giler! terliur dowhhh...

filla, bila nak masak utk aku plaks... hehe *wink*

JuJue said...

wehh aku tgk mee ko boleh plak aku terbayang spageti! dasatt kan daya pikiran aku!

rajin ko yer!

btul lah yanggg kalo kita kawen kan.. aii dah makan mee goreng dah mlm td! iniii mlm tadi tau aku makan per? roti bakar jer! 6 8 keping pastu makan spring roll 4 5 ketul SAHAJA!! tu pon sebab anak dah tido.. tu je yg plg senang!

Kasih Aleeya said...

Anon:resipi?blend bwg merah beso tu sebijik, bwg putih 2,3bijik, ikan bilis, cili kering segenggam.. tumis bubuh pastu buh haiwan2 yg ada..oyster sauce, sayo, kicap msn+manis, cili sos sket..grm sket jer.. dah tu masuk mee..dah tu masuk dlm mulut ngap ngap ngap..abis...

Kasih Aleeya said...

miss moon:nak? meh sini meh..olololooooo..

Kasih Aleeya said...

genny da bomb:yer entry food plg best... hehehe

Kasih Aleeya said...

mimy hamid: kan kan? cantik..biler nak gi sg wang ni.. mcm x sempat!!!

Kasih Aleeya said...

sweet666:ko tu biler nak msk utk aku?

Kasih Aleeya said...

jujue: jom kite kawin yang... hahah...

Kasih Aleeya said...

mmg syok lah memeriahkan comment box sendiri!!!!!!!!hahahha...