Friday, March 06, 2009

Model 'Orang Kampung'

yesterday i received a call from someone who is working at adv firm ker aper ker...m not sure.. aku tetiba blur... sbb org tu called dialog dia mcm nie:-
guy: hello boleh ckp ngn Fadilla?
filla: yes filla..
guy: i dari ...bla bla bla... (ckp laju giler).. got a job for you
filla: ha? dari mana? what job?
guy: u ada pegi casting kan? so ada job for you tentang 'orang kampung'
filla: oic... bila?
guy: test wardrobe is on 24th March..and shooting on 28th March....
filla: alaaa i can't.. coz on the 28th tu i still kat Bali.. will be back on 29th..so mcm tak sempat..
guy: oh really.. ok lah takper... tq..
filla: (watthehellciskektuller)
helloooo? aku yg mcm belagak ker or that 'guy' yg mcm belagak? mcm nak tanak jer amik diriku ini jadik MODEL ORG KAMPUNG... helloooooooo? muker i ni layak jadik model org kampung jek ker?.. kuakakak (tetiba aku lak demanding dan sgt belagak)... aku x leh imagine lah.. aper yg org kampung? suh aku buat iklan jadik org kampung ker... or jual produk org kampung ke? aku dok tebayang aper tau? aku kene ckp pasal 'jus-kacip-patimah-orang-kampung'.. pastu ala2 pakai kain batik ngn baju kedah..pastu ckp 'minumlah jus kacip patimah utk hubungan yg lebih panas dan intim'.. pastu aku kene lari keliling kampung sbb kene kejar ngn laki... hoiii hoiii hoiiiii..dasat kan imaginasi aku???
oh mak tidak sanggup okeh... tp kalo ko offer mak dalam 2ribu 3ribu boleh jer..kene main kejar2 pon i okeh jer... (lepas gak belanjer make-up).. tp nie nak citer sket masa aku gi casting ari tu... mcm tak cayer kan AKU PEGI CASTING???.. pergh..mana ler aku nak pegi2 ala2 mcm promote diri yg x laku nie.. puhleaseee okeh... hihih.. sbenarnyer ktorang bawak Acih... sbb Pak Radie nyer kawan yg suggest..dia ada bwk anak dia gak pegi.. so y not? sajer suker.. tp nyer tgh aku bwk acih gi cing kat toilet masa casting tu.. aku kuar2 jer dari toilet tgk Pak Radie tengah dgn muker konpiden isi form... (dlm ati aku.. tadi bukan dah isi ker nama acih?).... wah korang tau dia isi nama saper?? nama dia okeh? adaaaa hatiiiii konon..eiii buat malu aku jer..kuakakka.. tp dlm ati aku..eh aku nak gak..tp diam jerlahkan.. skali tu Pak Radie ckp alaa isi jeklah alang2 dah bawak acih..hantam jek..org kijer situ pon suh aku isi..so aku isi jeklah form tu suka-suki... dah isi form kene masuk studio lak amik gambo... acih okey ler comel sbb budak2 kan... abis aku????
ok ni aku plak nak shooting time tu... dah ler akak tu suh aku pose mcm ni mcm tu... dia ckp ikut suker aku nak pose cemana pon... ya amponnnn.. aku ni yg mcm korang sumer tau kan kan kan... pemaluuuuuu.... huahahahahha (pemalu!!!!! cittttt).. idok ler.. aku poyo2 ngn kwn2 ok ler amik gambo.. ni ko nak suh aku pose ngn muker x besalah... mcm kayu golf arr aku kan.. pastu leh dia suh aku ketawa.. pastu kalo sedih cemana.. aku dah bepeluh dah... babis tul arr.. nyesal nyesal!!!! .. hihihkkkk... pastu siap ckp muker aku gelak tak ikhlas.. bongok tul... aku dah seram sejuk..ko suh aku ketawa dpn ko yg aku tak kenal.. tak keras ke??? sambil gelak2 tu..dlm ati nyumpah2 seranah ok... (babi tul.. bongok..malunye aku... mcm bangang... ingat nak suh aku jadik pelakon teater ker aper plak ni..suh nangis suh gelak..suh marah).. phewwww.. biler dah settle aku terus berambos...
oh yer.. aritu Pak Radie dpt kol gak..org tu kol aku... dia tanyer Pak Radie still rambut panjang ke? aku ckp yer lah.. dia ckp ada job Suzuki ker aper tah.. tp motor kap.. (yerlah kan sgt sesuwei lah moto kapcai ngn laki aku..aper kelas dia nak bwk motor beso..kang kene hempap moto plak).. tp pastu dah tak der call plak... (harap maklum ler..muker tak sesuai tuk iklan yerr..harap maap!!!)
sekian sajer lah luahan prasaan dan story nak citer... tader ker org nak amik i jadik model ubat gigi sugi ker... kapor kasut sekolah ke...

6 comments:

JuJue said...

hahahaaha baca citer ko nih.. teringat plak.. dulu aku penah blakon KRU motion picture nyer siri. ntah ler apa menda..tapi mcm ala2 discovery gitew citer2 dongeng.. walaupon aku ni plakon utama yg langsung takde dialog.. tapi ko tau aku jadik per? BINI RAJA BERSIUNG!! bole? mekap tebal2.. tapi kuar tv..citer itam putih!

cuba ko pikir balik.. camner kita yg DIVA vouge glam lupa diri nih.. itu jer yg layak??? camm samaa jer point aku dlm sms kita ptg smlm kan yang? auuww

Aryana & Adrienna said...

hahahah...i rasa pak radie sesuai jd model iklan air sirap limau takpun iklan model utk kopok doubel decker...hehehehehehe

-butterfly- said...

:: kuakuakuakua
:: terkeluar tali pusat bace entry ni kak filla oi..
:: siap le berimaginasi lagi tu..
:: dah mcm iklan super power kat tv tu ajek..
:: gilos siot..
:: sayang arr kak filla g Bali..
:: suruh die potpone tak leh ke??
:: huhu


^i|z|z|a|h_n|h|K|m^

Lenny said...

hehehhe.... aku tak sanggup nak layan imaginasi ko.. :))

lawak la ko nieh..

weih.. ko pegi casting kat nee??

genny da bomb said...

nk gelak je lahhh...wakakkakaakaa..sungguh geli ati aii

Azie N Arif said...

hahahahhaa!!!