Monday, March 23, 2009

POK-PEK-POK-PEK Weekend...

sabtu pagi tu... Acih msh lagi kat umah nenek... so sabtu ni ler nak pulun abis nak kuar2 ker aper... hahahah... first skali gi tgk umah kat paragon...
tak leh tunjuk bebanyak... sket jer..tp laju jer dah siap..hopefully sumer masalah settle dah sumer bergerak smoothly lah kan... walopon hati aku risau sbb umah ni 'sgt ler comel'.. tp sedapkan hati ler kan... apartment condo sumer beso mcm ni gak.. at least ni 2 tingkat.. jgn tamak..org tamak salu rugi... heheheh..

pas gi bli baju kat no plain jane - cik natra nyer adik iaitu cik nadia berbusiness gitu..marilah mariii... siler lah click... (ada gak link ni kat side bar aku okeh) hahahah... (nadia if you read this.. pls upload/update ur entry asap.. org dok tanyer dah ni..) sgt up-2-date okeh.. dan murah jugak.. baju aku tu..x leh update sini... kaler ijau tu nak pakai gi bali.. huahahha..hover.. pastu terus gi KLCC nak tgk2 LaSenza.. dpt ler sikit2 barang... uih murah nak mati okeh... dah ler baju tido tu harga rm100++ ker baper tah.. discount 50% pastu aku kan guna DIGI dpt sms tu aritu.. discount lagik 25%.. so sumer discount 75%..murah ke??? aku suker giler arr baju tido tu..comellll..light pink.. polka dot halus2.. paras tengah paha..pastu ada ropol2 lagik..ada button kat dada comel sgt..kecik2 jer button dia..kalo nari2 inul tgh malam... huihhhhhh... telan liur jeklah kan..hahah.. pastu slm kelamkabut gi jusco carik baju tido acih yg bih2 kurang mcm aku nyer..sbb kalo dia tgk aku pakai konpem dia meroyan suh bukak sbb dia nak pakai...heheheh... pastu ahad tu... mak aku kan dpt 2 complimentary spa worth rm300 satu.. haruslah aku yg dpt lagi satu tu.. kene pi ngn dia lah kan..skali bongok nyer aku..pi booking kul 4.. atas nama aku ler... tp aku dah ckp ada 2 complimentary nie.. patut dia pon paham ler..mesti aku dtg 2 org.. tp x perlah kan..aku kadang mmg selenga... so x leh buat 2 org.. postpone lah spa tu... april nanti baru pegi..hehehhe.. dah tu.. mana lagi? pi makan ler kat MV tuh..

ni pak radie bli utk diri sendiri..walopon dah 4 kali kot dia wat2 tanyer... 'x der ker rasa nak hadiahkan dia spek nie?'.. jawapan aku of course lah... 'x der x der xder... bli sendiri'... takpon 'giler ker? hahahahah'... sian plak dia.. nak gi bali..kan org bershades2 dia gak mata bepinar2.. hahahah.. pandai pon bli sendiri... the next day (ahad) dah tak jadik gi spa... terus gi mkn... try lah sini... sbb cik natra kata garlic bread dia the best garlic bread ever yg dia penah makan.. waaa aku kan x leh.. aper org kata sdp..mesti aku kene try... aku order 4 skali okeh??!! hahahah... tamak kan? nasib sedap..haha..alahai.... best ker plok wan? dah beso dah acih kan? tetiba jek rasa dia beso panjang jer...

tekun giler dia mengaler.. bgs gak..senang idop aku nk borak2 and makan2..pak radie ni menggelabah sungguh..siler bukak spek ko yer... maluuuuuuuuuuuuuuu i okeh!!suker lah kat MV nie privacy jer.. ker sbb kul 4 ptg x de org??hahhaha..mine... aku tak hengat aper nth nama dia..tp aku rasa dome lagi sedap!heheh..sbb ni italianoooo giloss.. aku kan tekak melayu.. mcm tesangkut jek..tp licin gak... acih nak..bile aku suap..muka tenang jek kunyah.. tetiba dia panik... 'x sedappppp'..nasib wan rescue buang dlm tissue..hahah.. garlic bread yg atta kata sedap..mmg dap pon.. tp aku tamak..byk sgt order..biler sejuk..mcm mkn chewing gum arr kan..hahah.. Pak Radie kan mmg burger jer kalo order... wan dah kenyang so order yg ringannnn jer.. acih's free meal lagik best..dlm kotak kat dlm train gitu... ko tgk muker dia ala2 excited..hahah..dah ler beso giler fish & chips dier.. len kali order main course..biar aku jer yg mkn kid's free meal ni..hahah... (mcm tak biasa buat plak).. haha..pastu dpt icekim free plak lagi..tnggu gak..kot2 dia nak campak kek plak free... (perkejadah)..hahah.. mana lah pipi tak bambam... dia sental butter tu jek.. telan gitu..boley?.. wan layankan ajer.. tesentil2 lak lidah nengok butter..hahahahah.... heheh... tetiba wan baik hati nak blikan mama acih nie baju.. eh boleh... rezki mana leh tolak.... carik kat topshop x bekenan (pastu yg ada mcm murah..nak paw org kene lah amik yg ko rasa2 x mampu jek nak bli.. murah2 later2 ko blh gi bli sendiri).. hahahha... last2 masuk miss selfridge x kenan gak..sbb mcm tak cukup kain plak kan? pikir2 ler sendiri..ni mak ko nk blikan..ko nak mampos ker amik yg seksa2 tuh... last2 kat ms. read gak aku kenan..sbb mak aku bli suar..aku tompang bli baju..huahhahah.. Pak Radie layan acih minum air free kat luar..last2 kene paw ngn acih dok cafe fruit juice..pdn muker!!.. baju aku ala2 cina hongkong gitu kaler purple..nanti ler aku up gambo kalo aku pakai ler gi bali yer..hahahha.. belobang kat blakang okeh!!!! tp ada ler spagheti strap kat dlm... mak aku bising gak ada lobang..tp aku ckp...'alaaa beso duit 50 sen jek lobang tu'.. hahah.. yg Pak Radie lagi lah..dia ingat aku pakai tebalik ker aper... yg blakang tu patut kedepan..lagi buduh.... pastu memekak ckp baju mak ni koyak rabak... huahahhaha... (mmg pon!!!!) kalo dulu org ingat aku bibik..pasni x mustahil org ingat aku mintak sedekah... hahahah.. sekian dulu... tima kasih wan... sbb banjer!!!! x sabo ler nak gi bali.. asek tu jer topic... gi ngn mak..harus mak aku order daging dendeng 3kg.. boley???? so, soal makan aku x yah risau arrr.. mak aku pegi.. konpem dia x bagi anak cucu dia kelaparan!!!!!!!

4 comments:

C!kPuanMuda said...

alala... meleleh sungguh entry ini... dengan makanan... dengan shopping lagi.... iskk.. nasib baik danish demam :D

JuJue said...

len kali...nak gi makan tempat2 gitu.bwk aku ni yg tekak omputih nih! mak omputih pungkok itam tak sadar diwi! auuww..

apa kata kalo ko amik gambar pakai baju tido baru. pastikan jgn pakai bra! aallahhh mcm tak biasa plak!

Che An Naszeri said...

blog akak memang besh!!

acih tu comey bangat!!!!

**zyDa** said...

ai mama aceh..tq coz response zyda nye comment!ahahha..kecoh satu opih mama aceh balas!huhuhu..coz zyda pembawa virus agar dyorg sume jd reader blog akak!ktorg ske posting akak espesely tgk pic aceh 2 sume..mcm windu lak kt die..