Friday, March 20, 2009

Acih's Wardrobe..

ni nak kata tag mcm bukan tag..tp lebih kepada meniru blog Sham-Umi Echa..hahaha... sebab aku meniru entry Sham ialah sbb dia meniru lemari aku!! hahaha..lek sham aku gurau jer..tp cun kan lemari ikea tu kan kan kan.. (amik ati ko balik)..hahahha..
(lemari ni 2 pintu..tp aku tambah lagi satu yg single kat kanan tu.. byk sikit leh wat sepah)
mati ler aku kene maki ngn Pak Radie.. gi snap gambo lemari anak aku nak tayang kat sini..hahaha.. x de keje dah ker? bukan aper..saje nak riak tnjuk kat org cemana style aku menyepah mengemas kain baju anak aku... aku susun ikut jenis... kalo t-shirt basahan..sederet jer.. kalo suar/skirt basahan sederet jer.. baju kurung sederet.... baju tido sederet... baju jln sexy yg acih dah tak suker tu sederet..... suar jeans/skirt jeans sederet... baju2 jalan2 hang....
taraaaaa... hehehe... nilah dia ghopernyer dalam dier... bawah skali tu letak diapers..ngn stok2 nyer skali.. depends aper yg murah aku bli jer.. x kosa dah tua bangka pon nak pakai diapers time tido..kalo tak tebabas jek..x kosa aku nk basuh jer...

atas skali tu adalah soft toys yg x leh letak bawah..selerak okeh.. kadang aku baling jer dari bawah ke atas..mak kan ketot... sket2 baju jalan acih yg di'hang' kan... satu jek dress pink? hahah... pasni kene gegirl lagik..tp aku dah x beli baju acih... sbb dia kan cewet ngada.. kang bli x nak pakai..ingat aku cap duit?kanan skali baju tido.. dua dari kanan t-shirt basahan... kiri sekali baju kurung... dua dari kiri suar ngn skirt.. yg burok lunyai dpn tu... baju school ngn suar2 pendek/katok yg sesuai pakai gi kedai mamak...tp acih kan poyo..takat nak jumpa uncle mamak tu nak pakai jeans..pening aku!bawah skali kotak itam tu tempat spender acih... atas dia baju/jeans utk jalan2..atas dia lagi kotak itam tu socks..atas socks tu hahahah sweater quicksilver apak ngn mak acih (x der space dah tumpang jek)..ngn towel2 kecik lap ingus...yg besepah sket tu stok bedak..stok barang2 mandi kalo nk gi travel..ubat2 gatal sumerlah...ada Al-Quran atas tu ngn buku Yassin, atas skali tu sampah sarap..hahah.. eh ada bag harrods mak aku blikan kat s'pore..baru aku pasan.. x penah pakai... ok ok.. dah prasan ni..nanti aku leh pakai..isi baju nak swimming2..heheheheh.. tetiba telebey sudahhhh!! haha..alang2 tayang tu kan.. tayang skali ler yg ni... dlm laci2 tu ada towel acih, ada sampah, ada tilam acih masa baby..ada selendang mak acih, ada ntah per2 tah..lupa dah! atas tu ialah collection kasut/slipar acih yg dari lahir sampai skang nieh... plg tak tahan kasut kuning PCK pon ada..hahahah...

ada yg pakai baper kali jek.. membazir okeh!! yelah acih x suker.. dari dia ngamuk2 ikut jerlah dia kan... ok ler sekian saja edisi riak lagi takbur aku menayang kasut anak dan kainb baju dan almari anak...

sekian saja.. umat lagi takbur dan riak ni nak berundur diri..happy weekend!!

9 comments:

azdra-azdra said...

tak jadi nih.. aku mau tiru gaks.. tp almarinyer bukan ikea.. tapi mama mea.. muhahahahahahhahaha.. tunggu aku mauk tiru samain ko ngan echa.. hahahhahaha

-butterfly- said...

:: wahwahaha!!!
:: beshnye bilik acih ni almost complete..
:: tp nape la kak filla tak snap katil die??
:: huhu
:: dah suspend dah td nak tengok katil anak dara tu..
:: mesti cute2 gitew..
:: auwwww!!! **pinjam trade mark erk**
:: wakakaka!!

^i|z|z|A|h_n|h|k|m^

MimY HaMiD said...

acih nya wardrobe cam ank dara remaja belia la plak...heheh

zie said...

huk aloh banyak nyer lah kasut acih..tak kosa auntie tau..tersususn gitu sumer brg2 acih..acih pandai kemas sendiri dak?hehe..isk pomps laam aku tk jenguk ko..asyik2 nie jer lah perkataan aku ek..alah ko pun sama beb..ko jagan ler lupa kan aku ngan afia beb, wpun kiter tk pernah bersua, moga aku sentiasa dlm pojaan mu..haha

genny da bomb said...

tak dapek mak nk niru entry ni..sbb takde lemari nuqman tu wakakakkaa..tunggu masuk umah baru baru le nak ada camtu kot..tapi...adekah sekemas buk pilla????oh tidakkkkkkk mak mmg pemalassssss..huhuhuhu

Sham Ummi Echa said...

hahahah...mari ler kita sesama tiru meniru...

sakan ko brkemas semata2 nk wat entry nih kan..ala aku tau..tiba2 la ada baju tido sederet..baju kurung sederet..kalo x tu xde deretan lngsung...hahahha..jgn mare..sama kan lemari echa ngan acih..tp ko nyer ada extra satu lg.. aku pon nk beli gak yg tu..tp laki aku x bagi..dia kta kecik jer tp mahai...leh x dia ckp cam2..skt jer ati aku..tp cam bes jer kan..byk para dia..leh susun mcm2..

mak aii..byk giler kst acih yer.. echa nyer kst xde la sebanyak itu..tp leh thn gak le kalo trmasuk yg koyak/ rosak dan dicmpak dlm tong smpah...heheh..

Lenny said...

hehehe.. aku pon cam ko.. kalau lipat baju or susun ikut category...
hehehhehe...

bukan apa.. senang nak amik nanti.. satu umah paham camne aku susun.. so.. org lain nak pakaikan baju alya pon senang...

anis said...

almari kasut plastik acih yg warna peach tu filla beli kat mana yea? berapa harga cantik la?

tq
anis

Filla ~ Kasihs said...

hi anis: alaa tak ingat..haha.. tapi kat carrefour/tesco ada kot? lagipon tak mahal.... baru jer filla kemas semalam, guna utk letak baju sekolah amaani ngan baju jalan dia ;)